Атеист
Дежурен Шаман
„1984та“ еднаквост или „животинска фарма“ еднаквост? Уууу не фалаДа.
После ќе следи и што е еднаквост.
Ама отом потом.
Глеам дека нема да се разберем, и ќе се утнеме у суштината![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
„1984та“ еднаквост или „животинска фарма“ еднаквост? Уууу не фалаДа.
После ќе следи и што е еднаквост.
Ама отом потом.
Глеам дека нема да се разберем, и ќе се утнеме у суштината![]()
Токму болдот е сегашноста Ставрогин.
И токму тоа треба да го надмине човештвото.
Јас сум оптимист во тој поглед.
И мислам дека клучот е во развојот на науката и технологијата.
Извини молимте, ама на кој начин јас сум насилна што не сакам да дадам кокоси кои се мои, кои јас ги најдов и јас ги набрав?
Ако дојдам и го ограбам, ќе се јави ли во полиција?!
Навистина. Многу е почовечко мачењето со електричен пендрак наместо со вадење на ноктите кај Ирокезите.
Науката и технологијата ВООПШТО не влијаат на развојот на моралот.
Сегашната аксиолошка и етичка реалност е потполно истата реалност на старите Грци или на Вавилонците. Ни чекор потаму. Затоа сеуште и не допираат уметничките дела од сите моменти од минатото...
„1984та“ еднаквост или „животинска фарма“ еднаквост? Уууу не фала
На средина на утакмицата (ака полувреме)?Ај да глеаме Барса Челзи сеа, после ќе продужиме
Ќе се најдеме некаде на средина![]()
На средина на утакмицата (ака полувреме)?
Баш ме интересираше за која еднаквост мислеше
Аман Пума, задржи си ги кокосите, нови ќе никнат! Зборував за ова:
Никој не е должен да трпи деликвенти (освен пацифистите, ама секој со своите убедувања). Прави разлика малку помеѓу алтруизам и мазохизам.![]()
Токму болдот е сегашноста Ставрогин.
И токму тоа треба да го надмине човештвото.
Јас сум оптимист во тој поглед.
И мислам дека клучот е во развојот на науката и технологијата.
--- надополнето: 24 април 2012 во 20:20 ---
Не се разбравмеНародните пратеници се у наводници.
--- надополнето: 24 април 2012 во 20:21 ---
Тоа е работник пријателе. Погоре Тојкатер објасни како државата собира од сите нас во текот на животот. Прочитај.
--- надополнето: 24 април 2012 во 20:23 ---
Мислиш ли дека навистина е секој еднаков пред законот?
Зошто не смее да има еднаквост по имот???. И што е моќ според тебе?
Знам бе друже на што мислеше ама за еднаква достапност на ресурси хммм....тешко. Награда за вложениот труд мора да има. Знаеш и ти дека не сме сите ни физички ни умствено еднакви. А наградата не може да биде ниште друго освен „достапност на ресурсите“ ака плата.На средина на размислувањата мислев
Мислев на еднаква достапност на сите ресурси.
Ќе се претвори у подугачок разговор ова![]()
Зошто ако чистачката може да вози Ауди ТТ, докторот нема да има потреба да стане доктор.
Јас мислам и тврдам дека најсоодветна награда за трудот е материјалната.
Зошто јас да се образувам, за на крајот и јас и некој што си го прчи цело време да бидеме еднакви по имот и моќ?
Туку Комунизмот велит јас немам крави, ти немаш крави, никој немат крави...
Не е баш така.Карл Маркс рекол целта е луѓето да бидат еднакви. Но не еднакви во сиромаштијата туку еднакви во богатството.Значи јас како те разбрав е, ни ти да немаш ни јас да немам. Сите да сме бедни.
Не можеме сите да бидеме еднакви. Сите прсти не се еднакви. Еден човек собира пари, друг се коцка, друг ги троши парите по жени, трет ги троши парите на глупи тривијални работи. И после кога ке дојде некоја власт му го зема имотот на тој што бил домаќин, затоа што бил богат. Тоа на моја фамилија се случило.Не е баш така.Карл Маркс рекол целта е луѓето да бидат еднакви. Но не еднакви во сиромаштијата туку еднакви во богатството.