Amazon (официјална тема)

• Креатор на темата Гоццццце
  • Време на започнување

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Имам една молба. Дали би можел некој да ми нарача нешто од Амазон? Ќе му платам и се тоа, фала Богу.

Член од
30 јуни 2008
Мислења
1.989
Поени од реакции
1.272
Член од
30 април 2012
Мислења
11
Поени од реакции
0
може едно прашање...? кога сакам да порачам нешто и пред да го порачам ми пиша
Our records indicate that there is no billing address associated with your credit card. Please sign in and update your billing address. Rest assured that you will only have to do this once per credit card.
дали тоа е нешто додатно да платам или..?

Член од
23 јуни 2007
Мислења
368
Поени од реакции
333
може едно прашање...? кога сакам да порачам нешто и пред да го порачам ми пиша
Our records indicate that there is no billing address associated with your credit card. Please sign in and update your billing address. Rest assured that you will only have to do this once per credit card.
дали тоа е нешто додатно да платам или..?
Не треба да плаќаш ништо додатно, туку бараат две адреси, billing address е адреса на плаќачот, т.е. сопственикот на картичката, а shipping address е адреса за достава, ако порачуваш за себе на својата адреса, тогаш и на двете места треба да ја внесеш истата адреса.

Член од
30 април 2012
Мислења
11
Поени од реакции
0
Не треба да плаќаш ништо додатно, туку бараат две адреси, billing address е адреса на плаќачот, т.е. сопственикот на картичката, а shipping address е адреса за достава, ако порачуваш за себе на својата адреса, тогаш и на двете места треба да ја внесеш истата адреса.
ок Vucjak фала ногу :)

Член од
10 јуни 2007
Мислења
322
Поени од реакции
156
Дечки, гледам сте нарачувале некои работи и ви пристигнувале без проблем од Амазон, сте нарачале ли нешто поскапо?
Јас сакам да нарачам апарат гледам доста се поефтини на Амазон, ама некако сум скептик, има некој нарачано нешто со поголема вредност од 500 евра и што, колку царина и сл.

Член од
28 октомври 2011
Мислења
97
Поени од реакции
140
сакам да прашам дали може да се префрлаат пари од еден акаунт на амазон на друг акаунт иначе парите на тие акаунти ми се од на мтурк

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
еве еден за облека ..

што е нај интересно, има 1.055 работи со испринтано "Macedonia" на нив.. ги има и повеќето градови

:)

toiise

Паско Кузман
Член од
17 декември 2007
Мислења
661
Поени од реакции
94
Сакам да прашам дали ако нарачам повеќе работи на иста адреса во ист ден но во посебни порачки, би ми ги испратиле во една пратка, или во посебни, зошто ако се во една пратка ќе треба да платам данок.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Јас немам нарачувано така,ама по логика би требало во посебни пратки да ти ги испратат.
Пример 3 посебни порачки=3 посебни пратки.

Член од
28 октомври 2011
Мислења
97
Поени од реакции
140
ДАли на некој од форумов му иммат суспендирано акаунт на мтурк со одредена сума на пари сега аку сакат да ги извлечит тие пари нека ми го дајт акаунтот во приватна порака;)

Kajgana Shop

На врв Bottom