Испукани усни

Брзии

Бело сунце, Бело небо, иди даље бог те јебо!
Член од
15 јануари 2012
Мислења
1.026
Поени од реакции
481
Здраво машко сум и навистина ми смета испуканата уста... Понекогаш корупки ми се прават. Многу ме нервира. Честопати ми е сува. Има ли лек?

Hiperaktiv

Султан :P
Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Здраво машко сум и навистина ми смета испуканата уста... Понекогаш корупки ми се прават. Многу ме нервира. Честопати ми е сува. Има ли лек?
Лабело(од мед и млеко) :D

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.223
Поени од реакции
34.514
- Не ги лижи усните;
- Не ги гризај усните;
- Пиј повеќе вода и внесувај повеќе витамин А;
- Стави вазелин или балсам за усни (додека не ти се оправат);
- Пробај да ја смениш и пастата за заби, некогаш и таа знае да прави проблеми...

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Налупај помада на устата и таков легни да спиеш. Утредента ко нов ќе бидеш.

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Пред да си легнеш, земи со четка за заби истриј ја усната и после тоа нанеси мед. Постапкава повторувај ја една недела и ќе видиш разлика ;)
Преку ден може да ставаш лабело на росал се најубави и најефикасни :)
п.с. Само немој да стааш лабело пред мушко, погрешно ќе те разбере а може и ќе откриеш кој е обратен :pos:

Брзии

Бело сунце, Бело небо, иди даље бог те јебо!
Член од
15 јануари 2012
Мислења
1.026
Поени од реакции
481
Пред да си легнеш, земи со четка за заби истриј ја усната и после тоа нанеси мед. Постапкава повторувај ја една недела и ќе видиш разлика ;)
Преку ден може да ставаш лабело на росал се најубави и најефикасни :)
п.с. Само немој да стааш лабело пред мушко, погрешно ќе те разбере а може и ќе откриеш кој е обратен :pos:
xDDDDDDD ahhahaa

Член од
22 декември 2011
Мислења
2.362
Поени од реакции
5.491
Би ти препорачал да не ги лижеш усните и да го избегнуваш ветерот. И мачкај ги усните со лабело и гроздова маст како што ти пишале погоре.

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Ставај гроздова маст и никако не ја лижи устата. Намачкај ја со мед или маргарин да ти омекне и тоа е тоа. Ако ти се пука од студ, стај си шал. :D :D

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Ako трае долго време јави се на лекар, можеби имаш Хиелитис лабиалис или друго заболување. Ако си во лоша состојба ќе треба да земаш кортикостероиди со антибиотик, ако е sicca лесна форма ќе поминеш и со неутрални масти.

Член од
6 април 2009
Мислења
6.147
Поени од реакции
2.988
Најмногу пукаат кога има ветер и ги лижеш усните. Избегни лижење на усните, и кога излегуваш на ветер обавезно мачкај ги со лабело. И секој ден мачкај ги со лабело, доста е барем еднаш денот .. нема да ти бидат испукани.

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Гроздова маст од авон 3-4 пати дневно,за 2 дена гледаш разлика испорбано од моја страна :)

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Гроздова маст од авон 3-4 пати дневно,за 2 дена гледаш разлика испорбано од моја страна :)
Абе ако му е скапа, нека си земе обична, и од обичната ќе му пројде. :)

Колку пари, толку музика. :D:icon_mrgr:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Идеш ли на скијање?

Kajgana Shop

На врв Bottom