Испукани усни

• Креатор на темата Креатор на темата Брзии
  • Време на започнување Време на започнување

Брзии

Бело сунце, Бело небо, иди даље бог те јебо!
Член од
15 јануари 2012
Мислења
1.026
Поени од реакции
481
Здраво машко сум и навистина ми смета испуканата уста... Понекогаш корупки ми се прават. Многу ме нервира. Честопати ми е сува. Има ли лек?

Здраво машко сум и навистина ми смета испуканата уста... Понекогаш корупки ми се прават. Многу ме нервира. Честопати ми е сува. Има ли лек?
Лабело(од мед и млеко) :D

- Не ги лижи усните;
- Не ги гризај усните;
- Пиј повеќе вода и внесувај повеќе витамин А;
- Стави вазелин или балсам за усни (додека не ти се оправат);
- Пробај да ја смениш и пастата за заби, некогаш и таа знае да прави проблеми...

Налупај помада на устата и таков легни да спиеш. Утредента ко нов ќе бидеш.

Пред да си легнеш, земи со четка за заби истриј ја усната и после тоа нанеси мед. Постапкава повторувај ја една недела и ќе видиш разлика ;)
Преку ден може да ставаш лабело на росал се најубави и најефикасни :)
п.с. Само немој да стааш лабело пред мушко, погрешно ќе те разбере а може и ќе откриеш кој е обратен :pos:

Пред да си легнеш, земи со четка за заби истриј ја усната и после тоа нанеси мед. Постапкава повторувај ја една недела и ќе видиш разлика ;)
Преку ден може да ставаш лабело на росал се најубави и најефикасни :)
п.с. Само немој да стааш лабело пред мушко, погрешно ќе те разбере а може и ќе откриеш кој е обратен :pos:
xDDDDDDD ahhahaa

Би ти препорачал да не ги лижеш усните и да го избегнуваш ветерот. И мачкај ги усните со лабело и гроздова маст како што ти пишале погоре.

Ставај гроздова маст и никако не ја лижи устата. Намачкај ја со мед или маргарин да ти омекне и тоа е тоа. Ако ти се пука од студ, стај си шал. :D :D

Ako трае долго време јави се на лекар, можеби имаш Хиелитис лабиалис или друго заболување. Ако си во лоша состојба ќе треба да земаш кортикостероиди со антибиотик, ако е sicca лесна форма ќе поминеш и со неутрални масти.

Најмногу пукаат кога има ветер и ги лижеш усните. Избегни лижење на усните, и кога излегуваш на ветер обавезно мачкај ги со лабело. И секој ден мачкај ги со лабело, доста е барем еднаш денот .. нема да ти бидат испукани.

Гроздова маст од авон 3-4 пати дневно,за 2 дена гледаш разлика испорбано од моја страна :)

Гроздова маст од авон 3-4 пати дневно,за 2 дена гледаш разлика испорбано од моја страна :)
Абе ако му е скапа, нека си земе обична, и од обичната ќе му пројде. :)

Колку пари, толку музика. :D:icon_mrgr:

Идеш ли на скијање?

Абе ако му е скапа, нека си земе обична, и од обичната ќе му пројде. :)

Колку пари, толку музика. :D:icon_mrgr:
Па веќе ако сигурно му е голем проблем,нема да мисли на парите :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom