Потребна ви е помош околу мобилни? Пишете тука!

Член од
23 март 2011
Мислења
626
Поени од реакции
323
Незнаев каде поточно да се обратам, затоа пишувам овде :)

Имам повеќе телефони, ама имам еден проблем со T-Mobile Pulse mini. Се е супер, и се си беше како што треба, ама дојде време да се сменат слушалки (ги оштетив тие...). Пробував од други телефони, и звукот со нив беше целосно изменет, како со ехо, музиката се слуша, а гласот како под вода да е... Така со повеќето слушалки. Е има и некои што се нормални. Јас како што знаев, нема разлика меѓу 3.5 mm слушалките...

Е сега, нема најверојатно да им барам во продавница да ги пробувам дали работат :)

Ако може некој да ми каже, во што е отприлика проблемот, и зошто на некои слушалки гласот е така изменет...
секоја марка телефони си има различни слушалки..и јас сум пробал со слушалки од лџ на хтц исто така лош звук вадеше

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Незнаев каде поточно да се обратам, затоа пишувам овде :)

Имам повеќе телефони, ама имам еден проблем со T-Mobile Pulse mini. Се е супер, и се си беше како што треба, ама дојде време да се сменат слушалки (ги оштетив тие...). Пробував од други телефони, и звукот со нив беше целосно изменет, како со ехо, музиката се слуша, а гласот како под вода да е... Така со повеќето слушалки. Е има и некои што се нормални. Јас како што знаев, нема разлика меѓу 3.5 mm слушалките...

Е сега, нема најверојатно да им барам во продавница да ги пробувам дали работат :)

Ако може некој да ми каже, во што е отприлика проблемот, и зошто на некои слушалки гласот е така изменет...
Proizvoditelot si stava zastita da nemozes da stavis bilo kakvi
jas imam orginalni ama za pulse golemiot tie se 2.5mm

Член од
24 декември 2011
Мислења
150
Поени од реакции
24
Имам HTC Sensation и од пред некој ден батеријата почна да трае по 1 ден или помалку. Го рестартирав телефонот, извадив батерија, пак ја ставив ама пак исто. Дури и да не го користам скоро воопшто пак си трае по 1 ден. Кога ќе одам да видам кои апликации се уклучени и уште колку ќе трае батеријата, ми кажува 22h што е нереално. Чаре некое ? Или да искористам гаранција додека ја имам ?

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Имам HTC Sensation и од пред некој ден батеријата почна да трае по 1 ден или помалку. Го рестартирав телефонот, извадив батерија, пак ја ставив ама пак исто. Дури и да не го користам скоро воопшто пак си трае по 1 ден. Кога ќе одам да видам кои апликации се уклучени и уште колку ќе трае батеријата, ми кажува 22h што е нереално. Чаре некое ? Или да искористам гаранција додека ја имам ?
Напрај му фактори ресет, во privacy или во storage таму негде треба да стои, најверојатно си ставил нешто што ти ја цица батеријата ... и користи си task killer да ги исклучуваш апликациите што ти работат во позадина

Член од
25 јули 2009
Мислења
229
Поени од реакции
170
imam samsung star ii gt-s5260 problemot e sto ne mozam da gledam videa na youtube zastanuva na buffering 0% i po nekoe vreme dava connection lost vaka pravi koga sum konektiran preku wifi so ruterot sto go imam a probav da koristam interenet od drug mob preku hotspot i raboti kako sto treba,Da ne znae nekoj kako treba da se konfigurira ruterot ili da ne e nesto drugo problemot ?

Член од
8 април 2012
Мислења
116
Поени од реакции
95
imam HTC Wildfire S, sam si "pritiska" kopcinja od tach-ot, mislev da ne e do nekoja aplikacija ili virus i nekolku pati go mavnav na factory reset no pak isto.
nekoj da ima nekakva Idea do sto mozi da e problemot???:(:(:mad::mad::mad:(n)

Cheross

COOL BOY
Член од
27 август 2011
Мислења
548
Поени од реакции
381
imam HTC Wildfire S, sam si "pritiska" kopcinja od tach-ot, mislev da ne e do nekoja aplikacija ili virus i nekolku pati go mavnav na factory reset no pak isto.
nekoj da ima nekakva Idea do sto mozi da e problemot???:(:(:mad::mad::mad:(n)
100% е од тачот.А ништо чудно и да ти приработи а може и да ти цркне скроз.Мој предлок е ако ти прај така појке време да го смениш.ако сакаш и цена ке ти дадам за тачот.

Член од
12 септември 2010
Мислења
26
Поени од реакции
4
Imam eden mal problem imam HTC Sensation i kako da prefrlam igri od kompjuter na nego u koj folder treba da gi stavam.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Некој ако го имат телефонов „sony ericsson live with walkman“ нека кажи збор два за батеријата и за тачот.

Член од
2 јули 2010
Мислења
348
Поени од реакции
81
Имам LG Optimus One P500 и имам проблем со мрежата кога има VIP картичка во него. Кога имам картичка на T-Mobile или One супер е, но кога ќе ставам VIP, не ме слушаат мене добро (им прекинувам на моменти). До што може да е проблемот ?
Не е до слаба покриеност, бидејќи дома на сите телефони (на било која мрежа) е фул мрежата, само на овој телефон е така.

Му го сменив софтверот на телефонот, го рутирав но пак исто. Кога го купив телефонот (настаро) беше веќе декодиран (работел само на T-Mobile). Можно ли е тогаш нешто да е утнато. Ајде ќе ве молам за помош.

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Зашто нокиа бе друже :confused:
ако веќе бираш од овие два, тогаш дефинитивно N8 без да се мислиш помеѓу Е7, на Е7 епик фејл е 8мп камера со ФИКСЕН фокус :vozbud: додека камерата на N8 е одлична
и не само камерата општо земено N8 е подобар избор

Член од
10 мај 2010
Мислења
2.727
Поени од реакции
1.970
Зашто нокиа бе друже :confused:
ако веќе бираш од овие два, тогаш дефинитивно N8 без да се мислиш помеѓу Е7, на Е7 епик фејл е 8мп камера со ФИКСЕН фокус :vozbud: додека камерата на N8 е одлична
и не само камерата општо земено N8 е подобар избор
Нокиата е прочуена по телефони !
Ке ми понудиш ли нешто друго ?

Член од
18 мај 2008
Мислења
945
Поени од реакции
1.196

Kajgana Shop

На врв Bottom