Потребна ви е помош околу мобилни? Пишете тука!

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Имам број од One. Дали можам некако да ставам забрана за одреден број да не може да ми врти, или кога ќе ми сврти да му вика "претплатникот не е достапен..."?
Kaj sonyericsson некои модели ја има фабрички оваа опција, блеклист :) Кај овие телефони со оперативен систем - постојат апликации, додека ако сакаш да ти биде преку оператор вклучена опцијата одреден број да не те бара - мораш да пријавиш во полиција за вознемирување прво, па потоа со налог ќе ти средат работа од операторот.

Orkad

The Master
Член од
5 октомври 2007
Мислења
1.010
Поени од реакции
10
Сакам да купам IPHONE 4G 16GB, ама половен. И гледам имат одприлика по цени од 350-360 евра со гаранција од по 6 месеци, е сеа ме интересират од некој шо појке се разбират дали се прает некој финти со препродажба и ако би се заебал кога би го купил половен на шо да пазам. :)

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Vaka imam samsung gt-s5230,toa e onoj crniot so 100mb vgradena memorija i slot za kartica micro sd,go kupiv minatata godina so 8meseci garancija i mal defekt .Defektot e sledniov = ne cita memoriska karticka ,sum probal i so 512mb i 1gb i 2gb i so razlicen proizveduvac verbatim, i toshiba ,ne gi ni pokazuva deka se vneseni.Vo t-mobile mi baraa 1200den za popravka i ne mi kazaa so e defektot,jas gi prasav dali e fizicki osteten nesto on mi rece ne e ,i se karav malo poso garancijata treba toa da go pokrie.... E sea me interesira dali e mozno da e problem so softverot ,pa da treba samo da se preinstalira(dali mozam sam) ili ima nekoja druga zaebancija, poso ne veruvam deka samo mene mi se ima ova sluceno.
Fala!!

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Немора секаде да го пишуваш ова, ќе прочитаме и во една тема.
Физички ти е оштетено, нема опција софтверски телефонот да не ја чита мемориската.

Член од
4 јануари 2010
Мислења
179
Поени од реакции
18
Мојот проблем е скоро истиот, само шо го имав купено мобилниов заедно со мемориска и досега супер си возеше се додека не ја сменав мемориската со картичка, иста како оваа што ја користам (microSD), од другар за 5 минути работа. Си ја враќам после мојата и мобилниов никако да ја прочита. Би требало ист да е дефектов, ако некој нешто знае повеќе нека сподели :)
Фала однапред.

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Мојот проблем е скоро истиот, само шо го имав купено мобилниов заедно со мемориска и досега супер си возеше се додека не ја сменав мемориската со картичка, иста како оваа што ја користам (microSD), од другар за 5 минути работа. Си ја враќам после мојата и мобилниов никако да ја прочита. Би требало ист да е дефектов, ако некој нешто знае повеќе нека сподели :)
Фала однапред.
Druze pisi na ovaa tema http://forum.kajgana.com/threads/Флешување-декодирање-репарирање-апдејт-се-за-сервис.6867/page-147#post-4890108

Член од
2 јануари 2012
Мислења
603
Поени од реакции
146
Дај предложете некој добар телефон до крај максимум 7000ден на претплата (ама со најмала претплата месечно) и не е битно дали е вип,оне или т-мобајл...

Што мислите за овеј http://www.t-mobile.com.mk/public/detali-za-telefon.nspx?phoneid=9804&tabid=1&tn=Relax%20Comfort&ti=348&eg=002;102&et=168;199;221;173;171;177;175
Само на google ако пишите SAMSUNG GALAXY Y PRO B5510
излага овеј кој ми е некако грд

и овеј има подобар изглед а исто на слика го има на т-мобајл

И сега некој има информација кој телефон го продаваат од т-мобајл ???

Пратеник

Ала Мадрид
Член од
28 ноември 2011
Мислења
995
Поени од реакции
617
Имам Алкател от 806 . Абе никако не можам да се конектирам на интернетот на телеком ХОТ-СПОТ .Еднаш ко го купив влезе да се лпгирам на хот спот и од тогаш никако да влезе .Некои искуства или помош???

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Па моја препорака е да го смениш телефонот, не ми е јасно зошто кинезите ставаат вифи во некои телефони кога знаат дека нема да функционира. Кога ќе си ја прочитам последнава мисла ми станува јасно, спомнав кинези нели?
--- надополнето: 8 април 2012 во 12:15 ---
Фала однапред.
Твојата мемориска ја чита во друг телефон или уред? Доколку ја чита - направи и формат, доколку можеш на компјутер преку кард ридер FAT32 е најдобро. Доколку не ја чита, на другарти телефонот ја цркнал :)

Пратеник

Ала Мадрид
Член од
28 ноември 2011
Мислења
995
Поени од реакции
617
Па моја препорака е да го смениш телефонот, не ми е јасно зошто кинезите ставаат вифи во некои телефони кога знаат дека нема да функционира. Кога ќе си ја прочитам последнава мисла ми станува јасно, спомнав кинези нели?
Абе на други мрежи влегува само на хот спот не да не е нешто до сетинзите

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Абе на други мрежи влегува само на хот спот не да не е нешто до сетинзите
Ај конектирај се на хот спот и на броусерот треба да ти отвори страна од хот спот и да ти пишува логин доле ... на ајванот мене само ми го отвара така броусерот

Пратеник

Ала Мадрид
Член од
28 ноември 2011
Мислења
995
Поени од реакции
617
Ај конектирај се на хот спот и на броусерот треба да ти отвори страна од хот спот и да ти пишува логин доле ... на ајванот мене само ми го отвара така броусерот
Епа погоре напишав дека само ко го купив ми отвори една страна да се логирам се логирав влезе едноо 15 секинди и закочи скроз вифито,од тогаш абе да се отепам неќе да влези
Се думам на мајстор да го однесам да види ако можи нешто во софтверо да чепни или новиот софтвер шо е да го ставам

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22
Дечки,пред 1 недела си земав Nokia C2-01,се океј кул телефонче ама неможам да активирам MMS и Интернет никако.Конфигурациите од сајтот на ONE ги праќам на телефон но неможе да ги инсталирам.Се јавив на 181 ми велат сум активирал најверојатно многу профили и треба да ги избришам.Е сега знае некој да ме посочи кај да ја најдам оваа опција и да ги избришам профилите што сум ги активирал ? Фала :)

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Дечки,пред 1 недела си земав Nokia C2-01,се океј кул телефонче ама неможам да активирам MMS и Интернет никако.Конфигурациите од сајтот на ONE ги праќам на телефон но неможе да ги инсталирам.Се јавив на 181 ми велат сум активирал најверојатно многу профили и треба да ги избришам.Е сега знае некој да ме посочи кај да ја најдам оваа опција и да ги избришам профилите што сум ги активирал ? Фала :)
Нема врска тоа со профилите, One незнаат да сетираат. Припејд или постпејд си?

Името на сетингсот да биде One значи о-то големо другите мали и ништо друго, во апн само пиши internet со мали букви ако си постпејд, ppinternet со мали букви ако си припејд и направи го тој сетнгс/прилагодување - не звучи убаво на македонски :) да ти биде приоритетен.

TwiNNeR

Повеќе читам, помалку пишувам
Член од
1 декември 2009
Мислења
179
Поени од реакции
107
Незнаев каде поточно да се обратам, затоа пишувам овде :)

Имам повеќе телефони, ама имам еден проблем со T-Mobile Pulse mini. Се е супер, и се си беше како што треба, ама дојде време да се сменат слушалки (ги оштетив тие...). Пробував од други телефони, и звукот со нив беше целосно изменет, како со ехо, музиката се слуша, а гласот како под вода да е... Така со повеќето слушалки. Е има и некои што се нормални. Јас како што знаев, нема разлика меѓу 3.5 mm слушалките...

Е сега, нема најверојатно да им барам во продавница да ги пробувам дали работат :)

Ако може некој да ми каже, во што е отприлика проблемот, и зошто на некои слушалки гласот е така изменет...

Kajgana Shop

На врв Bottom