Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

DarkoG

Better then ever before.
Член од
19 август 2008
Мислења
701
Поени од реакции
81
Да, особено кај машките. Мажите се дебелат прво во стомак и таму најбрзо ослабнувааат, за разлика од жените кои се дебелат прво во колковите и долниот дел на стомакот и исто таму најбрзо ослабнуваат. Оваа е хормонски условено.
ме мотивира братче :) фала

М

Мартин`

Гостин
Можеби ќе ви звучи смешно сепак како да се направи домашна боксерска вреќа ? од што материјал да биде оној надворешниот слој на вреќата, за внатре не е проблем сепак ме интересира надворешниот од што е најдобро да биде ..

Ако правел некој нека сподели информации ..

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Денес ми стигна од Weider ZMA (со L-Tyrosine ) и на опаковката пишува 3 капсули пред спиење. Да ги пијам така или некој да не има поинаков совет ?

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Денес ми стигна од Weider ZMA (со L-Tyrosine ) и на опаковката пишува 3 капсули пред спиење. Да ги пијам така или некој да не има поинаков совет ?
ZMA се пие пред спиење секогаш за да потикне лачење на тестостерон плус има магнезиум што го релаксира организмот за подлабок сон.

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Шо мислите овој природен мускул е или на стероиди? :eek:

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617

Секако дека е можно да е природен. (а под природен според мене спаѓаат и суплементации)

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247

99% сум сигурен дека е природно и така не е нешто екстремно масивен, природен врат и пропорции, само е исчистен супер можеби околу 6-8% масти.

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394

Нема стероиди и анаболици користено, не е нешто голем, ама секак тука се оние кој мислат дека дури и протеини се „неприродни“.

А дека генетика си игра улога кај дечкото - си игра, ама неверојатно добро е исчистен од масти.
Само некако, мали гради ми има за мое око :) (лично мислење)

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Oкеј знам дека основите за чистење се правилна исхрана и кардио+тежински. Има некои финти за коа ќе стигнеш на плато? Или суплементи за оние тврдокорни складирани масти да ги стопиш?

Член од
6 септември 2007
Мислења
2.255
Поени од реакции
116
Oкеј знам дека основите за чистење се правилна исхрана и кардио+тежински. Има некои финти за коа ќе стигнеш на плато? Или суплементи за оние тврдокорни складирани масти да ги стопиш?
Уште малку кратење на јаглехидрати и калории :)

Fat burner- ите се големо срање, не си ги давај парите џабе :)

Член од
9 февруари 2012
Мислења
35
Поени од реакции
12
Vo prilog na dodadenoto video bi iskomentiral ,Ako videoto e american proizvod bidete sig deka deckoto si ima semice za cistenje napraeno kako sto eden clen kaza, i toa e toa ne se zamaraat amerosite so suplementi posledno vreme iako mn go negiraat toa site vejke ja naogaat polesnata varijanta a za dr dolga tema .......

Член од
30 октомври 2010
Мислења
221
Поени од реакции
127
Можеби ќе ви звучи смешно сепак како да се направи домашна боксерска вреќа ? од што материјал да биде оној надворешниот слој на вреќата, за внатре не е проблем сепак ме интересира надворешниот од што е најдобро да биде ..

Ако правел некој нека сподели информации ..
Јас имам дома вреќа ,правена ,ја купив 3000 денари од човек и имам “LIFETIME“ дека нема да се скине,во спротивно добивам друга :).
Ја имам неколку години и до сега е супер.
За правење треба добра машина за шиење и материјал.

Член од
21 декември 2011
Мислења
568
Поени од реакции
294
ај едно прашање...дали занете некој нутриционист односно фитнес тренер со познавање и консултации за исхраната... и отприлика која е цената поздрав

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
carb cycling

Kajgana Shop

На врв Bottom