Game of Thrones

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Не знам зошто чекав до сеа, ама Game of Thrones почнав да глеам минатата недела и нели многу нормално, сеа ја чекам следната епизода да излезе пошо не престанав да ја глеам серијава :)
Интересна е, приказната е одлична. Само има некои можеби непотребно долги сцени.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Ова Британциве се измелезија дефинитивно, станаа убави ( да не му се верува на човек), а отсекогаш биле харизматични. Како да не се заљубиш во човеков, неверојатно приземен:love:

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.110
Поени од реакции
9.050
Ај на кратко некоја реченица без спојлери. Да оставиме да ја гледаат луѓево па после ако треба нешто подетлано ќе дискутираме :)

Од првите 3 , оваа ми беше најинтересна. Точно "ништо" не се случи, но малце е тешка за разбирање поради кратењето на детали и одличен дијалог (за разлика од книгата каде епизодава е разглабана детално и префинето). Многу битни интриги и планови се случуваат во оваа епизода и ако не внимаваш на дијалогот лесно може да ти промакнат. Освен тоа во оваа епизода имаше претставување на нови ликови, но и давање на тежина и мултидимензионалност на постојаните - преку одличната глума гледаме што им се врти во главата, нивните дилеми, чувства и сл.

Многу ми се допадна како ја одглуми оваа епизода Theon (you have my allegiance:LOL:). Морам да додадам дека кастингот за Brienne, Brann и Maester Luwin е супер, не можеле да најдат актери кои повеќе би одговарале!

Член од
25 октомври 2011
Мислења
663
Поени од реакции
719
И Теон Грејџон се најде на листата на ликови што одвај чекам да гледам како ги убиваат.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Не се деси нешто да речиш, ама интересно беше, се испалти 2 недели чекање.
Калиси воопшто не ја покажаја.

Kолку се само убедени дека веќе не постојат змејови, јака ќе им е фацата кога ќе дознаат дека штотуку се родиле 3 нови.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.726
Поени од реакции
52.663
Не се деси нешто да речиш, ама интересно беше, се испалти 2 недели чекање.
Калиси воопшто не ја покажаја.

Kолку се само убедени дека веќе не постојат змејови, јака ќе им е фацата кога ќе дознаат дека штотуку се родиле 3 нови.
Немора сега да дознаат, нека пораснат прво. Затоа и не ја покажуваат многу, да не привлече внимание па да разберат сите. :D:D

Член од
18 октомври 2010
Мислења
523
Поени од реакции
164
ПЕДЕРИВЕ АУ
--- надополнето: 16 април 2012 во 19:55 ---
Дали ни дадоа foresight во епизодава дека Бран ќе има некаква поврзаност со неговиот direwolf?

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.467
Поени од реакции
6.808
Го мразиме или не, ама Теон одглуми :cuc: Негова беше епизодава!
Колку и да ги мразиш оваквите ликови, ама сепак рака на срце, он и Кинг Џофри(буљафчето) како одглумија во серијава секоја чест. Мислам дека најтешко е тоа, да глумиш негативец, посебно луд негативец, или да мораш да прекршиш некоја заклетва.

Морам да додадам дека ми се направи ќејфот што му ебаа матер на стариот орел(маестер пајсел така мислам беше), иако не разбравме мислам што е фрката, дека во минатата сезона нели кога се дупеше со истава витален беше, па се згрбави, а сега го пратија взандани без да ни го разјаснат тоа. Исто Тирион мадафаката добро се снајде за да види кој му е лојален меѓу нив :)

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Колку и да ги мразиш оваквите ликови, ама сепак рака на срце, он и Кинг Џофри(буљафчето) како одглумија во серијава секоја чест. Мислам дека најтешко е тоа, да глумиш негативец, посебно луд негативец, или да мораш да прекршиш некоја заклетва.

Морам да додадам дека ми се направи ќејфот што му ебаа матер на стариот орел(маестер пајсел така мислам беше), иако не разбравме мислам што е фрката, дека во минатата сезона нели кога се дупеше со истава витален беше, па се згрбави, а сега го пратија взандани без да ни го разјаснат тоа. Исто Тирион мадафаката добро се снајде за да види кој му е лојален меѓу нив :)
Ја ако добро сфатив, Пајсел глуми дека е изнемоштен, престарен за да не се сомневаат во него.
А Тирион мислам дека на крај ќе пресуди за крајот на Lannisters.
Смртно ме иритира Санса - глупа е ептен. А иначе Лејди Старк и Даенирис ми се најјаки ликови у серијава. Многу се моќни ко појави двете.

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.467
Поени од реакции
6.808
Ја ако добро сфатив, Пајсел глуми дека е изнемоштен, престарен за да не се сомневаат во него.
А Тирион мислам дека на крај ќе пресуди за крајот на Lannisters.
Смртно ме иритира Санса - глупа е ептен. А иначе Лејди Старк и Даенирис ми се најјаки ликови у серијава. Многу се моќни ко појави двете.
Да, глуми изнемоштен, ама во што да се сомневаат или да не се сомневаат во него, он е обичен советник во малиот совет, не ни открија дали крие нешто или има некоја заебана тајна. Досеа паднаа и 2те единствени тајни во кингс лендинг и дека кралицата пињау пињау со брат и, и дека кралот има еден куп мали смешковци низ кралството напраено.
Тирион може да глуми мангуп кога не е тука татко му, а инаку како крал мислам дека добро би се снашол, ама поради тоа што е низок нема шанси за престол.
Санса е ептен глупава, ама мислам и дека си го заслужи овоа, уште првата сезона кога пекаше, pls mother I want to marry the king.... и слични лигави испади само за да отиде кај што е сега.

Да додадам, мислам дека на крајот ќе видиме свадба Роб Старк и Даенерис Таргериен, срце ми кажуе :D

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.005
Поени од реакции
5.650
Чекај, нели го пратија в зандана оти стариов на кралицата и ја откри „тајната“ која му ја кажа Тирион... Тирион сакаше да провери кој е кодошот и на кој може да верува од тројцата советници кои „преживеаа“ неколку гарнитури.

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Да, глуми изнемоштен, ама во што да се сомневаат или да не се сомневаат во него, он е обичен советник во малиот совет, не ни открија дали крие нешто или има некоја заебана тајна. Досеа паднаа и 2те единствени тајни во кингс лендинг и дека кралицата пињау пињау со брат и, и дека кралот има еден куп мали смешковци низ кралството напраено.
Тирион може да глуми мангуп кога не е тука татко му, а инаку како крал мислам дека добро би се снашол, ама поради тоа што е низок нема шанси за престол.
Санса е ептен глупава, ама мислам и дека си го заслужи овоа, уште првата сезона кога пекаше, pls mother I want to marry the king.... и слични лигави испади само за да отиде кај што е сега.

Да додадам, мислам дека на крајот ќе видиме свадба Роб Старк и Даенерис Таргериен, срце ми кажуе :D
Нц. Даенерис ја си земам :)))
Како и да е, ми се допаѓа таа идеја :)

Kajgana Shop

На врв Bottom