Ако протестот е за осуда на убиствата , тогаш контра протестот сигурно би бил за оправдување за убиствата. Но според мене, доколку навистина се одржи таков протест ке нема никаква врска со убиствата туку ке биде уште една бледа битка за политички поени а како учесници ќе се јават партиски војници коишто не знаат да уклучат сопствен мозок и да изрезонираат колку тоа неверојатно глупав е тој протест.
Хмм гледам вака почна да мешаш партии и слични работи.
Да збориш за протести и контра-протести,за плави,црвени,жолти,зелени...
Прво кажи ми за што е протестот?
Кога самите родители и роднини сеуште незнаат што им се случи,кога стануваат сабајле ги бараат во соба да ги пробудат за доручек,ги бараат по лепче да ги пратат зошто се помали и...........
Крајно сум изнервирам и преку к*р ми е кога во се и сешто се меша политикава ако идам да запалам свеќа ваков сум ако идам на протест таков сум ако идам на контра-протест онаков сум...
Ако си толку мајчин биди до крај и кажи дека протестов е организиран од страна на како што ти ги викаш Плавите ја ке ги речам СДСМ....
Потполно го оправдував протестот кога беше за Мартин Н. зошто имаше цел имаше смислам на протестот а ова е само собирање на политички поени на туѓа мака.
Некој сеуште е под шок а некој ќе се јача пред влада и било кај да е...
Ја предложив НЕЗАВИСЕН протест да се направи откако ќе заврши истрагата а ако тогаш не се реши треба да напраиме Скопје да гори целото,од сарај до маџари,од Радишани до Козле.
Е тоа ќе биде протест од кој и грујо и мујо и бц,мц ќе им се тресат коските
А не вака да излезам било каде без никаква цел и содржина и некој да ме етикитира....
И ДА СЕА ЌЕ ИЗЛЕЗАМ И ЌЕ ИМ ЗАПАЛАМ СВЕЌА НА ПУНКТОТ ПРЕД НИВНИТЕ КУЌУ И ЌЕ СЕ ПОМОЛАМ ЗА НИВ И НИВНИТЕ СЕМЕЈСТВА!!!!!!!