Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Член од
25 октомври 2011
Мислења
663
Поени од реакции
719
Koja ironija covece, od edna strana osuduvate ubistvo na mladi, od druga strana go velicite Milosevic
Која иронија човече, од една страна на други теми имате пишано дека нонстоп генерализираме, од друга страна ти генерализираш заради напишано од некој што е цицал од цуцла за време на Милошевич .

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Убијците пукале од три вида автоматско оружје
сабота, 14 април 2012, 17:40

Повеќе лица од блиску стрелале во четирите момчиња на железарското езеро. Во сите е пукано од три типа автоматско оружје. Во телата на момчињата пронајди се траги од неколку куршуми. Министерката Јанкуловска тврди дека испрашани се 50-на лица, ама осомничен и мотив за убиството нема. Убиените според МВР биле случајна цел на сторителите кои најверојатно на езерото пристигнале со возила.

Министерката не ја исклучува и можноста сторителите да не се македонски државјани. Се надева дека убијците не се избегани од земјава.

Обдукцијата е завршена и се подготвува писмен наод кој треба да се достави до истражниот судија. Доказите на терен се собрани, а се вешатачат и неколку возила кои таа вечер се пронајдени на езерото.

Полицијата нема податоци дека убиството има меѓуетнички мотиви.
Ке ме извините, но кога видов ова ми се покачи притисокот - дали таа жена е свестна што зборува? Па неjна задача и на неjното министерство е да не ДОЗВОЛИ убиjците да избегат от земjaва. Со гола надеж тиja работи не стануват.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
А кога институциите и надлежните ќе заебат ствар ќе го остват народот то ест сиромашните од двете страни да се испоколат!
Ако институциите заебат ствар, има начини тие институции да се сменат или реформираат. Не живееме во среден век.

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.031
Се откри идентитетот на напаѓачите? Албанци се?
Кај најдовте Милошевиќ Младиќ да ги мешате, па вие сте скроз будали бре. Нема разлика меѓу Младиќ и Ориќ или Тачи. Сите се крвници на свој начин.

Член од
30 март 2012
Мислења
63
Поени од реакции
38
прај си ти сликички на фотошоп додавај виновници и преуредувај. Јас го најдов натрапникот и без. Во државава единствен кривец што не смееш слободно да се шеташ е тој што е на власт.
А тебе ако те заболе тоа што Груевски е во моментот јбг, сакал одговорност, си ја добил.
Па ако правиш квиз понуди ги сите можни одговори и не не оставај да нагаѓаме get it,оти тоа не личи на квиз.:)

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.588
Поени од реакции
17.431
Милион верзии излегоа од ова, сигурно ли е вистина?

Сега колку е вистина нз така го постирав пошто го прочитав на др форум од човек кој живее таму

Не ширете вакви дезинформации бе, нема врска ова, аман, не е ова американски филм...

Глупости бе, не размислуваат пред да кажат нешто или да поверуваат...
Значи едно е ширење и измуслување др е тоа што јас го препостирав од друг форум кога би ширел дезинформација би потврдил дека е така а јас како што гледаш само искоментирав... а неможиш да знајш дали е вистина или не или дали е америкаснки филм или некое сценарио кога не си бил таму или не ти кажал некој кој живее таму, нели ? Сепак и сценаријата се инспирирани од вистинити настани

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.031
за жал пд 18.30 до 22.30 дотичните професионалци може и Сахара ја имаат фатено....а она нека си се надева....ама со надевање ништо не праи....во секоја нормална држава прво што се праи во вакви случаи е затворање на сите гранични премини и претресување на секој кој влегува и излегува од државата.Колку што знам они тоа не го направија.
+се блокираат сите патни правци околу местото на настанот.

jamaica cpb

iarba
Член од
16 декември 2008
Мислења
172
Поени од реакции
51
ако убијците не се фатени сеуште тие може да се излезени од државава =) може да се луѓе што живеат во планина и никад не се симнале во град се симнале сеа и го напраиле ова и пак се вратиле кој би посумљал во нив?? немора да значи дека се Албанци може и некој македонец да е психопат нели? како тој на козјак што си го уби другар му и му го продал златниот ланец ... немора да значи одма дека се Албанци... треба мвр убаво да истражи... а незнам дали ќе истражи убаво... може нешто се прикрива... како и до сеа ... =)))) се надевам на добро дека ќе биде... БЕСЕЊЕ НА ПЛОШТАД ТОЈ ШТО ГО НАПРАВИЛ ОВА!!!!

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
Значи едно е ширење и измуслување др е тоа што јас го препостирав од друг форум кога би ширел дезинформација би потврдил дека е така а јас како што гледаш само искоментирав... а неможиш да знајш дали е вистина или не или дали е америкаснки филм или некое сценарио кога не си бил таму или не ти кажал некој кој живее таму, нели ? Сепак и сценаријата се инспирирани од вистинити настани
Ми кажал...

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.407
Анчо немам ништо против тебе и против твоите постови да не ме сватиш погрешно, но мислам дека твоите постови немаат допирни точки со темата,позз
- чим така викаш, да се преврлам на некоја ТВ (тапани,армоники и труби)
барам уште еден со твоето мислење за да го остварам ова

Член од
30 октомври 2010
Мислења
221
Поени од реакции
127
За да возвратиш, најосновно од се е да ја лоцираш и препознаеш заканата или непријателот. Во случајов, стихијно дивеење, каменување автобуси, навреди и напади на рандом припадници од претпоставената национална група, ќе биде само лапнување на подготвената мамка.
Оние што посакуваат мрачни сценарија, потребни им се изговори за да почнат конфликт, а тие изговори најефикасно се изнудуваат со вакви провокации.
Ако некој сака да допринесе за казнување на вистинските виновници, нека им помогне на институциите на кој им е работа решавање на вакви случаи. А не да повикува на омраза!

Абе друже!!! во 2001 сите колеги ми ги убија без борба,од заседа,подмукло.Затоа треба да се враќа со иста мера и повеќе ако треба Се е во ГЛАВАТА верувај ми, 12 години носев униформа.Јас најмалку сум за тоа ама на овие простори така тревба да функционира.

Постапките на поединците, никогаш не се оправдување за омраза кон популацијата на која и припаѓаат тие поединци.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Ке ме извините, но кога видов ова ми се покачи притисокот - дали таа жена е свестна што зборува? Па неjна задача и на неjното министерство е да не ДОЗВОЛИ убиjците да избегат от земjaва. Со гола надеж тиja работи не стануват.
Ние имаме 20 години комплетно отворена граница кон Косово. Така да, не може да направи ништо повеќе од тоа да се надева. Можеби може да се помоли во црквата кај што се случи „чудото“... Само што во случајов најверојатно косовските власти ќе соработуваат.

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
ако убијците не се фатени сеуште тие може да се излезени од државава =) може да се луѓе што живеат во планина и никад не се симнале во град се симнале сеа и го напраиле ова и пак се вратиле кој би посумљал во нив?? немора да значи дека се Албанци може и некој македонец да е психопат нели? како тој на козјак што си го уби другар му и му го продал златниот ланец ... немора да значи одма дека се Албанци... треба мвр убаво да истражи... а незнам дали ќе истражи убаво... може нешто се прикрива... како и до сеа ... =)))) се надевам на добро дека ќе биде... БЕСЕЊЕ НА ПЛОШТАД ТОЈ ШТО ГО НАПРАВИЛ ОВА!!!!
Ако се откриени дека се шипци.. Мислиш дека тоа ќе се објави??? Па ако се објави војна ќе настане затоа нема ни да кажат кој го направил тоа..

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.955
Поени од реакции
45.133
Поразително ми делува МВР сеа за сеа и тоа многу, језиво ...
Истрелите се слушнале дури до Чаир, да пушев цигара на тераса гарант и до Водно ќе се чуеше ова али кај нас е ова секојдневие па онака, мех, тотално небитно, телата се најдени после 2-3 саати ако не се лажам и тоа случајно, прашање е дали доколку не дојдоа други рибари они би биле пронајдени во текот на истиот ден или дури наредниот, невиден луксуз им е даден на оние кои ова го сториле, сеа може на Хаваи сурфаат и им чуе ( така е зборот де ).
Се некако ми помина тивко, не начекав некоја акција по границиве и околниве села, не начекав контакти од старт со земјиве со кои се граничиме, пред Се Косово, некако полицијава беше стриткно сконцентрирана на Радишани и на тензиите кои таму владееа, ко да ги фатија тотално неспремни, делуваат збунето, анемично без некаква идеја а секој ебан момент е драгоцен и од големо значење за фаќање на убијците.

Дај боже да сум грешка и зад големата завеса да се дешава нешто друго но сеа за сеа ваков впечаток добивам, еве нов ден поминува а ништо ново не добивме, добиваме инфо дека биле повеќе луѓе што и од старт беше претпоставка а исто и дека се користени повеќе оружја ... толку.

Сеа па луксуз е да те истепаат у пм, те тепаат а ти уживаш, си викаш хиууу добро е, ми олесна. :facepalm:

Па и ако е точно инфото дека Сител први дошле па потоа полицијата ондак шта речи, само ова ептен сумјиво ми е иако и ја ко да разбрав од еден од мештаниве дека прво новинарски екипи дошле па веднаш после нив и полиција.

Kajgana Shop

На врв Bottom