Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Komita Skopje

Скопје Обединето за Вардар!!!
Член од
14 декември 2011
Мислења
107
Поени од реакции
27
Да, до тоа е. Од лично искуство ти зборам. Коа седиш навален на една страна мускулите на таа страна се постојано згрчени, а другите се олабавени.
Потруди се да седиш со исправена кичма. Коа вежбаш, од коа ќе завршиш со стомачни, направи уште една серија само на десна страна, т.е со десниот лакт допирај го левото колено. Со тек на време би требало да ги изедначиш, ама мораш да прекинеш да се навалуваш на лево коа седиш.
Фала батка ќе се го земам во обзир твојот совет... (y)

....почни навалувај се на десно сега ;)
хахаха и јас тоа мислев ама ќе треба да го раководам маусот со лева а левата ми е за украс :)

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
ќе се јавам, ми треба баш таков држач за на работа ептен ми е хаос со еднорачните тегови, барав денеска низ центар нема нигде...

П

Паган-др

Гостин
Или ако ништо друго, вечер во теретана ќе видам на истиот ваков држач дали имаат залепено од кај е.

А може и друга варијанта, некој шо се бави со железарии сам да ти направи, не е нешто сложено...

Член од
24 јануари 2011
Мислења
523
Поени од реакции
148
ме интересира за аминокиселината аргенин што мислите?
Прочитав и ми ја препорачуваат мн за раст на хормонот дали е тоа точно доколку некој има користено? и дали кога би го пиел тоа би ми дало чист мускул или само кје ми помогне во растот на хормонот?

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
ме интересира за аминокиселината аргенин што мислите?
Прочитав и ми ја препорачуваат мн за раст на хормонот дали е тоа точно доколку некој има користено? и дали кога би го пиел тоа би ми дало чист мускул или само кје ми помогне во растот на хормонот?
Доволно ти се : валин , леуцин и изолеуцин од аминокиселините ( сите 3 заедно можеш да ги најдеш ко BCAA ). Овие 3 имат најголем ефект при градба на протеин во мускул.

Член од
18 февруари 2012
Мислења
64
Поени од реакции
4
имам едно прашање до поискусните и поначитаните на форумов

што ефект ке постигнам, каков изглед би имал со тој тип на програма ,каков вид на мускул, ако вежбам 6 пати неделно вратило склекови стомачни на временски период од едно 5-6 месеци и која ке биде разликата мегу ова и ако вежбам еднаш неделно едена група на мускули и на крај оној типац теретана момак кој 1 мускулна група еднаш неделно ја вежба со максимални тежини . ако можете подетално објаснување

Член од
4 октомври 2008
Мислења
653
Поени од реакции
434
Дечки, ај објаснете ми малце за сајлата за вежбање. Кој гледал, ја користат во П90Х програмата наместо тегови. Ја газиш доле со нога, и со двете раце вежбаш како со тегови. Ако сакаш потешко, правиш кругче и ја газиш, така да помалку има за истегнување. Го гледам некако, 2 сајли смени само, а цел тренинг го истера. Па да ми кажете цена на вакво нешто, и какви тегови би сменило отприлика тежина? За по дома вежбање, и се нема финансии за 10 различни тежини :) Поздрав

Komita Skopje

Скопје Обединето за Вардар!!!
Член од
14 декември 2011
Мислења
107
Поени од реакции
27
Дечки, ај објаснете ми малце за сајлата за вежбање. Кој гледал, ја користат во П90Х програмата наместо тегови. Ја газиш доле со нога, и со двете раце вежбаш како со тегови. Ако сакаш потешко, правиш кругче и ја газиш, така да помалку има за истегнување. Го гледам некако, 2 сајли смени само, а цел тренинг го истера. Па да ми кажете цена на вакво нешто, и какви тегови би сменило отприлика тежина? За по дома вежбање, и се нема финансии за 10 различни тежини :) Поздрав
Батка јас ги вежбам истите тие програми...Исто ко на тебе ми беа потребни тегови ама немав пари за повеќе тегови па затоа се одлучив на ластици..Ги купив од get ready 1100 тие црвените и се средни по јачина(со нив креваш од 15-20 или 25 кила така нешто беше)..Сега види кога ќе купуваш имаш од различни тежини ќе ти даде батката од get ready и ќе пробаш на себе кои ти одговараат највеќе...најтешките се црни по боја и се 1500 воедно и најскапи...Само можам да ти кажам по мене дека се добра замена за тегови и можеш да ги правиш сите вежби со тегови што се во програмата на P90X и со ластиците...

Член од
12 март 2008
Мислења
1.058
Поени од реакции
759
дечки, еден месец помина од коа почнав да идам у теретана. Кога да почнам да пијам протеин?

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
дечки, еден месец помина од коа почнав да идам у теретана. Кога да почнам да пијам протеин?
А каква ти е исхраната? Колку протеин внесуваш од неа?

Луѓево едвај чекаат да пијат суплементи ко да магични гравчиња што ќе направат нивните маки да исчезнат.

Член од
12 март 2008
Мислења
1.058
Поени од реакции
759
А каква ти е исхраната? Колку протеин внесуваш од неа?

Луѓево едвај чекаат да пијат суплементи ко да магични гравчиња што ќе направат нивните маки да исчезнат.
Комплексни јаглехидрати ( варен компир, ориз ), протеини ( стек поретко најчесто белки ), салати многу, вода 2,3 литра у денот. 3 чаши органски зелен чај дневно. Точак секој ден. Некој од поискусните слушнав дека даде совет тек после 2,3 месеци може да се почне. Стрплив дечко сум јас. :)

Член од
4 октомври 2008
Мислења
653
Поени од реакции
434
Батка јас ги вежбам истите тие програми...Исто ко на тебе ми беа потребни тегови ама немав пари за повеќе тегови па затоа се одлучив на ластици..Ги купив од get ready 1100 тие црвените и се средни по јачина(со нив креваш од 15-20 или 25 кила така нешто беше)..Сега види кога ќе купуваш имаш од различни тежини ќе ти даде батката од get ready и ќе пробаш на себе кои ти одговараат највеќе...најтешките се црни по боја и се 1500 воедно и најскапи...Само можам да ти кажам по мене дека се добра замена за тегови и можеш да ги правиш сите вежби со тегови што се во програмата на P90X и со ластиците...
Јас побарав по нет, и овде http://www.amazon.com/ProSource-48-Inch-Premium-Resistance-Exercise/dp/B005D7GJQE/ref=sr_1_5?s=sporting-goods&ie=UTF8&qid=1334267846&sr=1-5 најдов Set of five за помала сума. Ако е таа цената за сите 5, многу поефтино изглегува. Ај нека пише некој што купувал од Амазон, колку кошта достава и слично

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Комплексни јаглехидрати ( варен компир, ориз ), протеини ( стек поретко најчесто белки ), салати многу, вода 2,3 литра у денот. 3 чаши органски зелен чај дневно. Точак секој ден. Некој од поискусните слушнав дека даде совет тек после 2,3 месеци може да се почне. Стрплив дечко сум јас. :)
Точно грамажа дали знаеш колку внесуваш? Чим стек ретко, најчесто белки, а риба глеам не спомна, ти може и да не си внесувал доволно протеини за нормална здрава исхрана, а не па за презервирање на мускули или пак раст. Да треснам некоја средна бројка од 80 кила да си, значи минимум 80 грама протеин треба да внесуваш на ден, што пак е малце, и само преку белки - треба да си јадел 20 белки на ден за да го стигнеш минимумот.

Ако нишо друго си се исичстил :D Гледај повеќе стек (секој ден) да јадеш + риба секој ден и + белките кои веќе ги јадеш и на тоа коа ќе додадеш протеин како суплемент да има логика. Вака џабе.

Далеку сум од професионалец али на секој божји сајт го пишува ова, не е само форумов за обука и едукација :D

Член од
16 септември 2011
Мислења
49
Поени од реакции
7
Koja kompanija ima podobar whey protein , Univerzal , Omptimum ili Dymatize. Neznam od koj da zemam , cenata e slicna ,moze posledniot e poevtin, no me interesira dali ima golema razlika u kvalitet.

Kajgana Shop

На врв Bottom