Ракометната репрезентација на Македонија (мажи)

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.858
Поени од реакции
5.708
Само некоја емисија како КОД треба со камерите да им влезе и микрофоните да ги постави каде треба во дувлото на РФМ.
http://www.facebook.com/groups/325070547536781/
http://www.facebook.com/groups/325070547536781/oвде мојте да поставите прашања кој шо ваљда Игорче утре ќе ги постави во РФМ

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
http://www.facebook.com/groups/325070547536781/
oвде мојте да поставите прашања кој шо ваљда Игорче утре ќе ги постави во РФМ
абе нема шо многу прашања да се поставуваат тука! прво прашање до шундо, зошто не ги зеде гоце и раде? ако крија некого и ако речи дека то било негов избор ОДМА ОСТАВКА и то би бил крај на неговата тренерска кариера, а ако кажи дека имало притисок од некои е тогаш... ќе биди весело!!!
само дали некој забележа оти игорче вчера рече дека илија темелковски ја одбил поканата???
овде се случува нешто кое ние само го претпоставуваме, но никако не смееме да кажиме дека е така! аможи е поголемо и одошто мислиме... :confused:

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Оваа бековска формација би кинела мрежи се виде тоа со Исланд како тоа личеше сите тројца да имаат ист број на голови и да ги скинеме на +8 екипа која беше страшна пред се во одбрана.
Раде --- Мојсо --- Кире

Да не се заборави и каква замена но и многу посилна одбрана ќе имаме Филип Миркуловски, Стојчевски се пониски меѓутоа брзи и експлозивни играчи кои можат да се ротираат зависно против одбраната против која се игра, додатно и Филип Лазаров и да се викне и Гоце Георгиевски така ќе се отвори можност и за уште нови младинци за во иднина може да служи како помошен бек. И некој ќе рече не сме можеле абе сами си ги кратиме нозете имаме играчи за високи дострели!!!

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
Оваа бековска формација би кинела мрежи се виде тоа со Исланд како тоа личеше сите тројца да имаат ист број на голови и да ги скинеме на +8 екипа која беше страшна пред се во одбрана.
Раде --- Мојсо --- Кире

Да не се заборави и каква замена но и многу посилна одбрана ќе имаме Филип Миркуловски, Стојчевски се пониски меѓутоа брзи и експлозивни играчи кои можат да се ротираат зависно против одбраната против која се игра, додатно и Филип Лазаров и да се викне и Гоце Георгиевски така ќе се отвори можност и за уште нови младинци за во иднина може да служи како помошен бек. И некој ќе рече не сме можеле абе сами си ги кратиме нозете имаме играчи за високи дострели!!!
за лево покрај раде, нека се викнат како резерви и кукоски, александар ангеловски, па и овој неловски мислам беше... нека се работи малку на долги патеки!

Член од
29 март 2012
Мислења
1.370
Поени од реакции
1.235
Ќе го умреа од ќотек исто како и Лазаров, тука Шундо направи уште една грешка кога не им рече на нашите да тргнат пожестоко на нивните бекови односно на Ким Андерсон кој не истури оти го галевме на 9 метри. Судиите мораа да ја толерираат нашата груба игра заради репроцитет.Да бидеме реални дека на оној ќотек што го прими Киро никој нема да се изнадава голови.

Нема да можат, Киро го затвораа по двајца кои маваа доволно секој од нив но недоволно за еден да биде исклучен. Коа ќе имаш бекови три кои можат да те избушат од секоја позиција нема да можеш да ставаш одбрана по двајца на 1, невозможно е.
--- надополнето: 10 април 2012 во 20:45 ---
Еве нешто и од Лазо Мајнов кој го памти знае човекот има шут и доволно е тоа нема што да се зборува. Овие играчи за во ротација се бесценети макар играле и 5 минути. Инаку левак е.
http://www.youtube.com/watch?v=_EAJybq2DGY&context=C43f06fbADvjVQa1PpcFOPjdkvSbyKYjmxN4XeJjKfy9W28C6YTwQ=

Инаку Лазо го зеле од Мешков Брест заедно се со Раде таму.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Нема да можат, Киро го затвораа по двајца кои маваа доволно секој од нив но недоволно за еден да биде исклучен. Коа ќе имаш бекови три кои можат да те избушат од секоја позиција нема да можеш да ставаш одбрана по двајца на 1, невозможно е.
--- надополнето: 10 април 2012 во 20:45 ---

Инаку Лазо го зеле од Мешков Брест заедно се со Раде таму.
Таа игра што ја играат Шундо и Андон е класичен еден на еден напад и најлесно е да затвориш таква игра по двајца на еден човек, со ДВА класични бека шутери, на лева и десна нема шанса да не затвораат така лесно мора да имаат тие динамична одбрана исто како и ние со тоа што би имале и поголема ротациа.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.061
Поени од реакции
74.694
Во Унгарските медиуми јавиле дека Начевци намерно ги поставиле Шпанските судии на нашиот меч за да судат против Унгарија :pos:

Член од
29 март 2012
Мислења
1.370
Поени од реакции
1.235
Во Унгарските медиуми јавиле дека Начевци намерно ги поставиле Шпанските судии на нашиот меч за да судат против Унгарија :pos:

Ма јас би рекол да не беше обратно...:cautious: Затоа што во Скопје спомнав за инцидентот на публиката со тој едниот од Начевски....На фаулот на Миркуловски во второ полувреме и најголем дебил ќе досудеше 2мин. Ние за местени натпревари знаеме многу малку како се местат. Значи прво се суди во наводници во наша корист во случајот (што нема врска со реалноста затоа што тие си ги заслужија исклучувањата) е после доаѓаат спорните одлуќи кога се во клучни моменти.

Да не имаш линк?

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.061
Поени од реакции
74.694
Ма јас би рекол да не беше обратно...:cautious: Затоа што во Скопје спомнав за инцидентот на публиката со тој едниот од Начевски....На фаулот на Миркуловски во второ полувреме и најголем дебил ќе досудеше 2мин. Ние за местени натпревари знаеме многу малку како се местат. Значи прво се суди во наводници во наша корист во случајот (што нема врска со реалноста затоа што тие си ги заслужија исклучувањата) е после доаѓаат спорните одлуќи кога се во клучни моменти.

Да не имаш линк?
Немам линк, имам другар од Унгарија што следи доста ракомет и ме праша дали било вистина :)
Иначе и јас му го дадов истиов одговор, дека не беа баш во наша корист одлуките, со оглед на тоа што освен едно исклучување сите други беа сосема заслужени. И му го спомнав пробивањето на Манасков :D

А чекај малце, не сватив нешто... Со кого се степале Начевци? На кој дуел?
На Македонија-Романија? :confused:
Иначе годинава се степаа со еден од публика и на Вардар-Татран.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Имаше некои нереди во публика, не знаев дека Начевски се степал... знам дека тој што беше „замешан“ после дојде на другата трибина. Инаку судиите со Романија, јас не сум видел полошо судење против нас :pos:

Член од
29 март 2012
Мислења
1.370
Поени од реакции
1.235
Немам линк, имам другар од Унгарија што следи доста ракомет и ме праша дали било вистина :)
Иначе и јас му го дадов истиов одговор, дека не беа баш во наша корист одлуките, со оглед на тоа што освен едно исклучување сите други беа сосема заслужени. И му го спомнав пробивањето на Манасков :D

Да бе на пријателскиот со Романија во Борис Трајковски. Досуди некоја смешна одлука и стварно немаше врска ама она баук. И летна една хартија кон судиите. Влета обезбедување и полиција, дечкото што ја фрли хартијата, му налета синму на Начевски и почна да го удира. А мали деца у сала колку сакаш повеќе мали деца беа одошто стари. И после тоа овој судијата Начевски гледаше кон публика и пцуеше цел натпревар. Само што ќе запееја од публика он гледа и пцуе, негледа игра... Па среча тој другиот беше присебен па досуди некои глупи одлуќи во наша полза да намали тензијата.....Катастрофа...:facepalm:

I

Ilindenka

Гостин
Pa ako ti e jasno sto togas tolku ti smeta?? Ednas vikas edno za Rade kako bil vakov, onakov, star bla bla, posle vikas se slagas so postot na Tomasino koj nabroja sve obratno od toa sto ti go zborese za Rade... aman od vakvi.
Од какви???
Никогаш не кажав дека ми смета Раде, ми сметаат едни те исти постови на различни теми и едни те исти линкови од едни исти видео клипови. Ете тоа ми смета (милион пати истото го повторив). Иначе јас никогаш не кажав дека бил ваков, онаков..... кажав дека сите знаеме каков беше, дека сега не сме го гледале (мислејќи на неговата физичка подготвеност - кондиција и повреди) и дека има 34 години (како одговор на постовите дека треба да ја подмладиме репрезентацијата - дај да се врати Раде). Како што за другите ракометари ги кажуваме негативните страни така и јас за Раде ја потенцирав неговата возраст. Ете тоа е тоа!

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
Да бе на пријателскиот со Романија во Борис Трајковски. Досуди некоја смешна одлука и стварно немаше врска ама она баук. И летна една хартија кон судиите. Влета обезбедување и полиција, дечкото што ја фрли хартијата, му налета синму на Начевски и почна да го удира. А мали деца у сала колку сакаш повеќе мали деца беа одошто стари. И после тоа овој судијата Начевски гледаше кон публика и пцуеше цел натпревар. Само што ќе запееја од публика он гледа и пцуе, негледа игра... Па среча тој другиот беше присебен па досуди некои глупи одлуќи во наша полза да намали тензијата.....Катастрофа...:facepalm:
еве зошто недостасува прилеп на ракометната карта... баш сакам да видам дали начевски ќе се понаша ко шериф и тука или че биди бајче :D
ама ко шо е пи.ка, нема ни да дојди!!! слушам уше го болел чотеко од пред 10-на години, па му останал комплекс... :ROFLMAO:

Член од
29 март 2012
Мислења
1.370
Поени од реакции
1.235
еве зошто недостасува прилеп на ракометната карта... баш сакам да видам дали начевски ќе се понаша ко шериф и тука или че биди бајче :D
ама ко шо е пи.ка, нема ни да дојди!!! слушам уше го болел чотеко од пред 10-на години, па му останал комплекс... :ROFLMAO:

Имат комплекс дефинитивно затоа и се билда ко демек шо поголем тоа повеќе ќе ми се плашат :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom