Ракометната репрезентација на Македонија (мажи)

Член од
29 март 2012
Мислења
1.370
Поени од реакции
1.235
Ама гледаш ли? Ти пак само за тоа уценувањето. Не е само тоа проблемот кај ракометарите. И егото е проблемот и пиењето е проблемот и пушењето и не тимската игра и раскараноста..... И зиркањето во публика кои од женските фанови му се дојдени.... Таа ми беше поентата. Да ги истакнеме сите проблеми, а не само за Кире да се држиме!

Инаку не си во право со тоа зошто критикуваме едно те исто, затоа што тука е проблемот, за тоа треба да се коментира додека не се смени. За што да коментираме инаку за тоа како Хамбург испадна од ЛШ?:)

I

Ilindenka

Гостин
Перез на 41 година ни покажа шо значи да имаш јак скок шут,кога ни збрца 5,6 парчиња :)
Само со ова не се сложувам. Сами си ги збрцавме, со неспремност.
Ако ги мрзи сами да го проучуваат противникот, требаше само да седнат, да кренат нозете во вис и на интернет да си го пуштат Стефановски. Он ќе им кажеше на што да обрнат внимание.
Перез има 41 година и целата своја кариера шутира во лев агол. Така? Така рече Стефановски и јас верувам. Јас не сум приметила Перез во кој агол шутира да не испадне сега дека се правам експерт за ракомет. Е па Борко ако не знае, да се најде барем еден што ќе му го каже тоа. Ама нема таков. Пошто сите си го гледаат само личниот газ... Иако не можам да разберам, да не се потрудат да се квалификуваат за на Олимпијада. Па какви спортисти се тоа? Ц Ц Ц...Затоа конкретно за овој турнир сите од ПРВ ДО ПОСЛЕДЕН се криви.
--- надополнето: 10 април 2012 во 11:50 ---
Стефановски за селектор - сега е идеално време, на сите им е ЛУТ. Има сите на кратко јаже да ги стави. :vozbud:

Член од
19 август 2010
Мислења
4.098
Поени од реакции
10.135
Со тебе не дебатирам. Се сложувам со се што кажуваш за Раде и нема што да дебатирам. Дури и новости дознавам од тебе, така што... немам јас на тебе што да ти кажам. Дебатата беше наменета за оние што се понашаат ко лепачи на плакати па се фатиле за едно те исто и кога треба и кога не треба. Во таа смисла.
--- надополнето: 10 април 2012 во 11:13 ---
Ми се смачи веќе да одам на подтема Македонија:Бразил и да ги гледам едните те исти клипови од Раде.... За Раде јасно ни е веќе на сите!
Pa ako ti e jasno sto togas tolku ti smeta?? Ednas vikas edno za Rade kako bil vakov, onakov, star bla bla, posle vikas se slagas so postot na Tomasino koj nabroja sve obratno od toa sto ti go zborese za Rade... aman od vakvi.

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Само со ова не се сложувам. Сами си ги збрцавме, со неспремност.
Ако ги мрзи сами да го проучуваат противникот, требаше само да седнат, да кренат нозете во вис и на интернет да си го пуштат Стефановски. Он ќе им кажеше на што да обрнат внимание.
Перез има 41 година и целата своја кариера шутира во лев агол. Така? Така рече Стефановски и јас верувам. Јас не сум приметила Перез во кој агол шутира да не испадне сега дека се правам експерт за ракомет. Е па Борко ако не знае, да се најде барем еден што ќе му го каже тоа. Ама нема таков. Пошто сите си го гледаат само личниот газ... Иако не можам да разберам, да не се потрудат да се квалификуваат за на Олимпијада. Па какви спортисти се тоа? Ц Ц Ц...Затоа конкретно за овој турнир сите од ПРВ ДО ПОСЛЕДЕН се криви.
--- надополнето: 10 април 2012 во 11:50 ---
Стефановски за селектор - сега е идеално време, на сите им е ЛУТ. Има сите на кратко јаже да ги стави. :vozbud:
Стефче добро кажа ама кој го слуша...
Јас само како навивач на Пелистер и Македонија кој скоро 20 години сум по ракомети само од гледање знам дека е така..
А камоли некој шо цел живот игра ракомет....овие работи ракометарите ги имаат во малото прсте од раката....
Ама ова се прави во договор со одбраната.....со анализа,со гледање снимки од играта на противникот.....
Значи,двата највисоки играчи во зоната,во случајот Митков,Јоноски требаше да го спречат Перез,да пробаат да го блокираат,да го штитат едниот агол(на прва статива),а голманот во случајот Борко да чека шут на втора статива...
Истото и со Андресон....
Е сеа ако помини шутот преку зоната,здравје,ама ако не,директна вина за нечитањето на шутот има голманот...
Зошто не се договорил со својата одбрана....
Да се вратам малку локално,Пелистер има голман Игор Тосковски се вика дечкото,Борко можи да учи од него за читање кај ќе шутира противникот,напамет знај кај ќе шутираат противнците,е сега нема секогаш да ја фати,зошто Пелистер нема одбрана...ама важно е го прочува противникот.....се сеќаваат постарите Битолчани како го читаше како буквар Мојсо кога играше за Вардар.....грото удари му ги знаеше.....(не е ни чудно)....
Борко го избушија со шутеви,не само Перез...многу шутеви му поминаа на средина,во никој случај не смееше да примиме такви голови...
Ама,ние ги немаме во одбрана дефанзивците како Лалулшка кај Унграците,или Јернемир,Андерсон,Карлсон,ова се гладијатори,играчи кои ќе ти ја извадат раката пред да ти дозволат лесен шут..вака се игра одбрана...
Ние имаме играчи со лимитирани способности,пред се Митков....можеби Бранче и Јоноски се нешто подобри во одбрана,ама не се класа дефанзивци...кои знаат да спречат играчи од највисока класа како Перез,Андерсон,Хансен......
Кај нас само Велко е според мене класа за одбрана,и Мите Стоилов,штета шо се повреди...ќе бркаше работа....
Соеден,двајца вакви играчи немаш јака одбрана,треба зид од 4ца тепачи назад,и голман шо нема да прима голови низ уши...:eek:
Да се вратам кај Лазаров,го стопија..зошто?
Зошто двајца одеа на него,го навлекуваа да шутира покрај нив,да шутира во агол кај шо ќе го чекаат голманите(Стјорстранд само си чекаше поклоничиња на втора статива)..:X3:
Зошто?Зошто Јернемир и Карлсон го тераа да шутира таму...не дека Лазаров толку сакаше да шутка на втора статива...а се знај кога е под пасивен напад играта,нема друг кој да шутни....
Е ова е тактика,ова е анализа,ова е модерен ракомет....имаш можност за анализа,снимки,Кил,Веспрем се редовно на тв,гледај снимки од Перез,Часар,Андерсон...види ги слабите страни,седни го Борко на маса и натерај го да гледа,ако треба и 10 пати.....
Кога ќе научат нашите тренерчиња како се анализира противникот тогаш ќе имаме јака репрезентација,која ќе наоѓа решенија за сите ситуации...
А со индивидуална игра,игра од типот дај му на Лазаров и чекај не тераме далеку....
Џабе си го тупиме тука ние лаиците....помина и замина возот.....

Член од
29 март 2012
Мислења
1.370
Поени од реакции
1.235
Стефче добро кажа ама кој го слуша...
А со индивидуална игра,игра од типот дај му на Лазаров и чекај не тераме далеку....
Џабе си го тупиме тука ние лаиците....помина и замина возот.....
Што ќе се случеше со Шведската одбрана ако го имавме Раде од другата страна? Ке се распадне, а со тоа и теретот од Киро, ќе им збрцаа од двете страни по 6/7 гола гарант. Плус со таква одбрана која нема да знае која страна да ја брани Мојсо и по средината ќе ѓи решеташе. Сите сфаќаме само РФМ и тренерите кои ги ставаат неможат да сфатат....И сега ѓи болело душа за навивачите, ма немој да ме јебеш бре!:facepalm:

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Им е гајле на нив за навивачите. Навивачите многу добро знаат каква е ситуацијата, за тоа сведочат и овие коментари на фб и на страната на дневник. Сите знаат дека интересите на одредени групи ја зезнаа работата.

http://www.dnevnik.com.mk/default.asp?ItemID=324CA79CF5383A46B46D597968C292E1

https://www.facebook.com/dnevnik.mk

Пратеник

Ала Мадрид
Член од
28 ноември 2011
Мислења
995
Поени од реакции
617
Добро луѓе знае некој се вратија ракоемтарите? Ако дошле зашто ниедна тв куќа или дневен весник не ги пречека па да ги интервјуира? Сум гледал така е сегде во светот и за клубови и за репрезентација. Што е ова криенка миженка, каде се?
ХАХАХААа Страв им е да не ги гаѓаме со јајца :D:ROFLMAO::vozbud:
--- надополнето: 10 април 2012 во 13:34 ---
Абе овај ќе јаде ќотек и од публиката :D:D:D:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::vozbud::vozbud::vozbud:
--- надополнето: 10 април 2012 во 13:36 ---
Не, не.... Жутиот не е за мењање. Дечкото си е закон. Иако и Столе го обожавам....
КОј е бе жути???Стоилов???

Пратеник

Ала Мадрид
Член од
28 ноември 2011
Мислења
995
Поени од реакции
617
6. НЕМАМЕ СООДВЕНИ ЗАМЕНИ ЗА ОВИЕ КОИ СЕ ВО РЕПРЕЗЕНТАЦИЈАТА. помладите категории се дрва

на голмани сме ок,
За помладите категории си грешка .Има многу не(откријани) таленти кои нивните родители немаат толку пари и врски да дадат за да заиграат за некој клуб или да ги подземи некој.

Исто и за голманите си грешка.БОРКО дебилот од кога замина германија брани исто ко баба ми на гол да стој.Спореди во србија шо праеше срце на терен оставаше а сега во шведска се посра.То треба да се брка под итно.
Гледам на официјалната на РФМ Никола Митрески е пишан а го нема ни за лек во репрезентацијата детето стварно брани.
Ангелов е добар остава срце на терен ма да и тој некако...Али сепак е ок
Ни треба голман стварно и ред други работи шо ги наведе во твојо пост.

Репрезентацијата моментално
http://www.macedoniahandball.com/default.aspx?mId=55&lId=1

Член од
30 август 2009
Мислења
584
Поени од реакции
212
Мисовски според мене е подобар од Борко, само шо и тој беше како митревски .. на контролните ке го стават(може и таму не бил поправете ме ако грешам).. и после за натаму .. па остануваат борко и ангелов.

Пратеник

Ала Мадрид
Член од
28 ноември 2011
Мислења
995
Поени од реакции
617
Мисовски според мене е подобар од Борко, само шо и тој беше како митревски .. на контролните ке го стават(може и таму не бил поправете ме ако грешам).. и после за натаму .. па остануваат борко и ангелов.
Епа тоа е ај овај бранел 5 години ај че го остајме да брани.А има 100 пати подобри од него.
Незнам што се случи со тој Битолчанецо незнам како се викаше ненормален голман неможеше гол да му се даде играше во пелистер потоа скопје замина некаде.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Им е гајле на нив за навивачите. Навивачите многу добро знаат каква е ситуацијата, за тоа сведочат и овие коментари на фб и на страната на дневник. Сите знаат дека интересите на одредени групи ја зезнаа работата.

http://www.dnevnik.com.mk/default.asp?ItemID=324CA79CF5383A46B46D597968C292E1

https://www.facebook.com/dnevnik.mk

Леле што си прават ракометарите, ги прочитав мислењата и би се рекло тоа е констатација на пошироката јавност.

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Епа тоа е ај овај бранел 5 години ај че го остајме да брани.А има 100 пати подобри од него.
Незнам што се случи со тој Битолчанецо незнам како се викаше ненормален голман неможеше гол да му се даде играше во пелистер потоа скопје замина некаде.
Никола Митревски...
Ги бери топките на тренинзите на Металург.....:tapp:

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Е ова е тренериште :icon_mrgr:

ПС Абе нема ова ни во Бугарија нема играчи да бираат тренер бе како прво Лино Червар можеби и нема некоја голема причина да седне на клупа, меѓутоа дека со него ќе биде 100 на 100 различно тоа е факт. Кај него нема лабаво само што тоа не се прави од денес за утре репрезентација не се гради тукутака, него ќе му треба баеги време човекот е ѕвер во тоа што го работи. Само со пијавиците во позадина не бива.

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
Никола Митревски...
Ги бери топките на тренинзите на Металург.....:tapp:
ama e dobar golman stvarno!
--- надополнето: 10 април 2012 во 14:44 ---
За помладите категории си грешка .Има многу не(откријани) таленти кои нивните родители немаат толку пари и врски да дадат за да заиграат за некој клуб или да ги подземи некој.

Исто и за голманите си грешка.БОРКО дебилот од кога замина германија брани исто ко баба ми на гол да стој.Спореди во србија шо праеше срце на терен оставаше а сега во шведска се посра.То треба да се брка под итно.
Гледам на официјалната на РФМ Никола Митрески е пишан а го нема ни за лек во репрезентацијата детето стварно брани.
Ангелов е добар остава срце на терен ма да и тој некако...Али сепак е ок
Ни треба голман стварно и ред други работи шо ги наведе во твојо пост.

Репрезентацијата моментално
http://www.macedoniahandball.com/default.aspx?mId=55&lId=1
значи немаме! пак ќе се тера дека ќе игра тој шо има пари и врски!
кога велев за голманите не мислев на борко и на дивио. мислев општо. тука е митревски, мисовски и сл. па немаме некој битен проблем!

Kajgana Shop

На врв Bottom