Power 90 Xtreme - Workout program

Член од
18 ноември 2011
Мислења
770
Поени од реакции
455
Темава е создадена за Н.Мојскоски да симне тоа стомакот еве ке донирам да му ги купам оргинал CD-ињата да повезба малце абе овој Хортон на се мисли и на Македонија у пм...
Во САД повеќе универзитетски клубови во повеќе спортови ја имаат практикувано програмава за припреми, жива вистина

M.O.P.

Niggaz were born to kill
Член од
27 јануари 2012
Мислења
1.435
Поени од реакции
1.305
Во САД повеќе универзитетски клубови во повеќе спортови ја имаат практикувано програмава за припреми, жива вистина
Нензам кој рагби тим ја применувал оваа програма па сега ти види

Ace-Nerazzuri

Професионалец
Член од
13 ноември 2009
Мислења
248
Поени од реакции
50
Здраво дечки сакам да почнам со оваа програма гледам дека е доста успешна!
Ме интересира поискусните ако имаат време да ми објаснат како да почнам ,бидејки сум почетник имам малце во теретана одено ама одамна,како иде со тој фит тест,и дали треба одма да почнам како што е на тоа што го симнав...вратило и тоа за склекови имам,утре земам тегчиња од кај другар по 5кг и планирам да почнам!!:)

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Здраво дечки сакам да почнам со оваа програма гледам дека е доста успешна!
Ме интересира поискусните ако имаат време да ми објаснат како да почнам ,бидејки сум почетник имам малце во теретана одено ама одамна,како иде со тој фит тест,и дали треба одма да почнам како што е на тоа што го симнав...вратило и тоа за склекови имам,утре земам тегчиња од кај другар по 5кг и планирам да почнам!!:)
вака,ако не си спремен,одвои 2 недели,прави склекови,стомачни,трчај на кеј,дигај тегови...прави до максимум,последните 2 дена пред да почнеш со програмата,одмори ги...пред тие 2 дена,направи го фит тестот,го има на интернет http://www.youtube.com/watch?v=Yn1q0gGS5uA еве го...тоа би било тоа,води сметка со исхраната,што можеш по здраво-тоа подобро,ако можеш додади суплемент некој основен,во зависност од тоа што сакаш да постигнеш,прави ги сите вежби,не прескокнувај...

за друго,тука сме :)

Член од
4 октомври 2008
Мислења
653
Поени од реакции
434
Дечки, ја симнав програмава, 7-8 гига беше.. И имам 13 фолдера, првиот вовед и оние 12те вежби. Во секој фолдер со вежбите имам по многу winrar-a, ама сите отпакувани даваат едно исто видео. Е сега, знаци имам 12 видеа со по 1 час вежби, и сега почнувам од првата вежба првиот ден, и така 12 дена сите, и после од почеток ? И тест такво нешто немаше. Поздрав

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Дечки, ја симнав програмава, 7-8 гига беше.. И имам 13 фолдера, првиот вовед и оние 12те вежби. Во секој фолдер со вежбите имам по многу winrar-a, ама сите отпакувани даваат едно исто видео. Е сега, знаци имам 12 видеа со по 1 час вежби, и сега почнувам од првата вежба првиот ден, и така 12 дена сите, и после од почеток ? И тест такво нешто немаше. Поздрав
Не,не не...еве го распоредот..

The classic P90x workout plan looks like this:
Weeks 1, 2, and 3
Day 1 – Chest and Back, plus Ab Ripper X
Day 2 – Plyometrics
Day 3 – Shoulders and Arms, Ab Ripper X
Day 4 – Yoga X
Day 5 – Legs and Back, Ab Ripper X
Day 6 – Kenpo X
Day 7 – Rest or X Stretch
The p90x workout schedule for week 4 is supposed to be a recovery week after hitting it hard six days a week for three weeks.
P90x Workout Plan Week 4
Day 1 – Yoga X
Day 2 – Core Synergistics
Day 3 – Kenpo X
Day 4 – X Stretch
Day 5 – Core Synergistics
Day 6 – Yoga X
For week 5 the P90x workout schedule changes yet again.
P90X Workout Plan Weeks 5, 6, 7
Day 1 – Chest, Shoulders and Triceps, Ab Ripper X
Day 2 – Plyometrics
Day 3 – Back and Biceps, Ab Ripper X
Day 4 – Yoga X
Day 6 – Kenpo X
Time to kick back to another recovery phase week for week 8
P90x Calendar Week 8 (Recovery Phase)
Day 1 – Yoga X
Day 3 – Kenpo X
Day 4 – X Stretch
Day 6 – Yoga X
The following workout program appears in Weeks 9 and then again in Week 11
Day 1 – Chest and Back, Ab Ripper X
Day 2 – Plyometrics
Day 3 – Shoulders and Arms, Ab Ripper X
Day 4 – Yoga X
Day 6 – Kenpo X
Day 7 Rest or X Stretch
Here’s the P90X Calendar for Weeks 10 and 12
Day 1 – Chest, Shoulders and Triceps, Ab Ripper X
Day 2- Plyometrics
Day 3 – Back and Biceps, Ab Ripper X
Day 4 – Yoga X
Day 6 – Kenpo X
P90X Workout Schedule Week 13 (Final Week)
Day 1 – Yoga X
Day 3 – Kenpo X
Day 4 – X Stretch
Day 6 – Yoga X

Меморирај си во ворд.

а фит тестот,прочитај над твоето мислење одговорив таму..

Ace-Nerazzuri

Професионалец
Член од
13 ноември 2009
Мислења
248
Поени од реакции
50
вака,ако не си спремен,одвои 2 недели,прави склекови,стомачни,трчај на кеј,дигај тегови...прави до максимум,последните 2 дена пред да почнеш со програмата,одмори ги...пред тие 2 дена,направи го фит тестот,го има на интернет http://www.youtube.com/watch?v=Yn1q0gGS5uA еве го...тоа би било тоа,води сметка со исхраната,што можеш по здраво-тоа подобро,ако можеш додади суплемент некој основен,во зависност од тоа што сакаш да постигнеш,прави ги сите вежби,не прескокнувај...

за друго,тука сме :)
Фала многу друже,терам онака јако две недели да добијам кондиција ,и после одам со програмата :)

Член од
4 октомври 2008
Мислења
653
Поени од реакции
434
Ау фала за ова, малце просто ми изгледаше ако се повторуваа така сите по ред :) А за тестов мислам дека немам потреба, веќе од минатото лето си вежбаркам склекови и на разбој, па тие минимуми од 15 т.е 3 прелесни се :) Ќе почнам обавезно, ама ќе видам со вежбиве како ќе се тераат. На пример, тие за нозе што се не знам колку ке ги терам, зашто цел живот спортувам па добар сум во тој дел, може да се додадат некои склекчиња плус за да не се малку само еднаш неделно :) Ќе видиме, уште ги немам изгледано сите. Поздрав !

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.479
Поени од реакции
3.290
Ау фала за ова, малце просто ми изгледаше ако се повторуваа така сите по ред :) А за тестов мислам дека немам потреба, веќе од минатото лето си вежбаркам склекови и на разбој, па тие минимуми од 15 т.е 3 прелесни се :) Ќе почнам обавезно, ама ќе видам со вежбиве како ќе се тераат. На пример, тие за нозе што се не знам колку ке ги терам, зашто цел живот спортувам па добар сум во тој дел, може да се додадат некои склекчиња плус за да не се малку само еднаш неделно :) Ќе видиме, уште ги немам изгледано сите. Поздрав !
Хах, пробај ги прво па ќе дознаеш колку си добар :)

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
И ја така викав друже...овдека е работата што треба да идеш максимум,тоа е клучот во програмава...

Член од
4 октомври 2008
Мислења
653
Поени од реакции
434
Хах, пробај ги прво па ќе дознаеш колку си добар :)
Ги немам изгледано за нозете, сигурен сум тека се тешки :) Ама мислам првпат да ја поминам програмава со минимално за нозе, бар малце да се осети разлика во гради, рамо, раце, стомачни.. Далеку сум од многу истренирано тело, па да гледам да не заостануваат останатите мускули ако ме сфаќаш :)
--- надополнето: 9 април 2012 во 01:23 ---
И ја така викав друже...овдека е работата што треба да идеш максимум,тоа е клучот во програмава...
Знам, ама јас ќе ја користам програмава како гооолем извор на домашни вежби( и така ми се здосади зашто вежбав на вратило и склекови само ) и мотивација. Ништо грешно ако рипнеш еден ден ако си премногу изморен, или ако ептен малце отстапуваш од редот на вежбите. Сите сме различни, сите до сега различно сме вежбале, и сите имаме различни цели :) Најважно е што вежбаме, убаво се храниме и се чувствуваме многу подобро и поздраво :) Поздрав

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.479
Поени од реакции
3.290
Ги немам изгледано за нозете, сигурен сум тека се тешки :) Ама мислам првпат да ја поминам програмава со минимално за нозе, бар малце да се осети разлика во гради, рамо, раце, стомачни.. Далеку сум од многу истренирано тело, па да гледам да не заостануваат останатите мускули ако ме сфаќаш :)

Знам, ама јас ќе ја користам програмава како гооолем извор на домашни вежби( и така ми се здосади зашто вежбав на вратило и склекови само ) и мотивација. Ништо грешно ако рипнеш еден ден ако си премногу изморен, или ако ептен малце отстапуваш од редот на вежбите. Сите сме различни, сите до сега различно сме вежбале, и сите имаме различни цели :) Најважно е што вежбаме, убаво се храниме и се чувствуваме многу подобро и поздраво :) Поздрав
Да, сфаќам, и ја рипам, јога и кенпо коа се у тие денови ја мавам стреч, дека у таа област сум ептен послаб, уште на времето тренерот ми викаше да зеам уље да те подмачкам, па си ја прилагодив програмава :)

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711

Настојувај да не рипаш,и да не одмараш..пошто резултатите по јутуб,не се стигнати со одмор,и скокање...и 5 кила,не ти се малце ? мислам дека ти пиша дека ќе вежбаш со 5 кила..

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Момци денес почнав 5та недела...и,све топ,правев све,освен оние за трицепс што се,неможев со 12 кила,и се утепав од пцуење и нервирање...и на 1 рака неможев склековите,5 пати пробав,5 пати лупнав на земја на брадава...како ви идеше на вас ? ама пред тоа,сите вежби ги пукав максимум,скоро исто како нив,на оние кај што се пополека кога се спушташ,па брзо...кој поминал оваа недела,знае за што зборам...да се избедирам,или ок е ?

Kajgana Shop

На врв Bottom