- Член од
- 18 ноември 2011
- Мислења
- 770
- Поени од реакции
- 455
Нема лабаво, MAKE IT X-LIKE. BRING ITМалце
Нема лабаво, MAKE IT X-LIKE. BRING ITМалце
Кога веќе си тука,кажи ми,делукс верзијата од пх90-2,што разлика има од другите ? само таа ја има на пирате..Земи протеин суплемент и нема да се чувтствуваш млитаво.
--- надополнето: 27 март 2012 во 00:48 ---
Се накурчи а ???
Ненормално е,почнаа стомачниве без стегање да ми се познаваат(први 2 реда) а стегнати,и 3 ред ми се покажува,и имам линија...за 2 недели...едвај чекам да поминат овие 11 недели,па да почнам некоја другаНема лабаво, MAKE IT X-LIKE. BRING IT
Пријателе јас колку што знам делукс е пакетот, тој кога го нарачуваш, покрај основните цд-иња добиваш и екстра две или три со дополнителни вежби, и плус ако нарачуваш делукс од бичбоди има целосна опрема со тој пакет, медицинки, вратило ова она. А основната е само нутри план и програмата без додатоци. Така знам јасКога веќе си тука,кажи ми,делукс верзијата од пх90-2,што разлика има од другите ? само таа ја има на пирате..
--- надополнето: 27 март 2012 во 00:53 ---
Ненормално е,почнаа стомачниве без стегање да ми се познаваат(први 2 реда) а стегнати,и 3 ред ми се покажува,и имам линија...за 2 недели...едвај чекам да поминат овие 11 недели,па да почнам некоја друга
Пријателе јас колку што знам делукс е пакетот, тој кога го нарачуваш, покрај основните цд-иња добиваш и екстра две или три со дополнителни вежби, и плус ако нарачуваш делукс од бичбоди има целосна опрема со тој пакет, медицинки, вратило ова она. А основната е само нутри план и програмата без додатоци. Така знам јас
Пријателе јас колку што знам делукс е пакетот, тој кога го нарачуваш, покрај основните цд-иња добиваш и екстра две или три со дополнителни вежби, и плус ако нарачуваш делукс од бичбоди има целосна опрема со тој пакет, медицинки, вратило ова она. А основната е само нутри план и програмата без додатоци. Така знам јас
Знам,праевме нели муабет,али сепак да си ги имам,сеа правам математики колку пари ми требаат за инсанити,ама таа за брзина и агилност,и п90х2...ако знаеш колку,пиши ми...малку тешко ми иде долари-евра-денариАли П90Х додека не стигнеш да правиш во ист тајмин правилно онолку повторувања во сите вежби како и презентерите програмата заедно со Тони, до тогаш ти препорачувам да си седиш на таа програма и да не преминуваш на 2јката. Двојката е ептен ектрим. Јако јако ептен јако, јас уште не се нафќам да ја правам, прво немам сеа доволно пари за опрема, друго мислам дека не сум спремен, а трето и најважно е што залежав со ракава, уште ме јебе
Можеш скоро се од тука да купиш, немораш да нарачуваш нешто посебно. Едино јога подлогата, јас не сум нашол сеуште некоја убава во скопјево. Е сеа грубо пресметано мислам дека ке ти требаат околу 120-150 евра комплет да се опремиш за сите програми, али со тоа ќе добиеш и мини домашно теретанче, кое ако го користиш редовно ќе бидеш на 50 години и боље форма од Тони Али браво тебе највеќе те запали програмава, исто и јас као тебе почнав и стваро е јако. Си газиме .)Знам,праевме нели муабет,али сепак да си ги имам,сеа правам математики колку пари ми требаат за инсанити,ама таа за брзина и агилност,и п90х2...ако знаеш колку,пиши ми...малку тешко ми иде долари-евра-денари
гриземе па добро,ќе ги соберам овие пари за 6 месеца...од школо,роденден,празници,чепарац...и мене таа математика ми излезе...Можеш скоро се од тука да купиш, немораш да нарачуваш нешто посебно. Едино јога подлогата, јас не сум нашол сеуште некоја убава во скопјево. Е сеа грубо пресметано мислам дека ке ти требаат околу 120-150 евра комплет да се опремиш за сите програми, али со тоа ќе добиеш и мини домашно теретанче, кое ако го користиш редовно ќе бидеш на 50 години и боље форма од Тони Али браво тебе највеќе те запали програмава, исто и јас као тебе почнав и стваро е јако. Си газиме .)
ај објасни,како мислиш..?Јас почнав со вежбиве пред неколку дена. Почнав со ред како што налага ама нема шанси да ги правам ден за ден, туку ги правам по распоред ама пример една вежба понеделник па потоа 2рата вежба во среда и така натаму. Што се однесува до резултатите мене ме интересира само една работа. Бидејки сум 190 см висок и некаде 82-3 килограми тежок, мене целта ми е да дојдам до бројка од 87-8 килограми (ако се водиме по правилото дека на висина од 190 треба 90 кила тежина) па колку време ќе ми треба ќе видиме
Инаку ме интересира тоа што некој поназад спомена као со 10 повторувања и поголема тежина = мускулен раст?
Докажано е ова од некој од членовиве тука што вежбаат?
Подобро би ти било да си фател 2 недели,склекови до максимум,дигања со тегови максимум,и трчање покрај кеј,за да го спремиш телото неголи вака...али добро,можеш и вака,само не очекувај резултати,нелиПрограмата налага да вежбаш 6 пати во неделата така?
Епа сеа ако е потребно 6 дена за сите 6 вежби, во мојот случај испаѓа дека за 6 вежби ми се потребни 18 дена, или по една вежба на секој 3ти ден
Значи chest&back во понеделник, плиометрикс во среда, па раце и рамена во петок.... и се така да ги правам во рок од 1 месец за да се привикнам колку толку бидејки како што кажав напорни се.
--- надополнето: 8 април 2012 во 01:45 ---
Па тек потоа кога ќе фатам форма и сила, е тек тогаш ќе ги правам ден за ден
Воглавно, но немора да важи за правило. Кога почнав да вежбам дома никој ми немаше кажано дека треба да се прават 8-12 повторувања. На бицепс си вртев по 20-30 со тегот што го имав, на вратило правев по 15-20 повторувања и тн. Резултати имаше но сепак подоцна сватив дека за да продолжи да расте мускулот подобро функционираат 10 повторувања со зголемување на тежината што ја дигаш, отколку со истата тежина да правиш повеќе повторувања. Со тоа само ќе добиеш ненормална пумпа во раката од крвта и мускулот ќе го осеќаш поголем но реално не расте. Сепак кај по напредни вежбачи повремено се препорачува да се смени начинот на вежбање за да се изненади телото и да продолжи да гради мускул па се оди наместо со 8-12 со пример 15 повторувања, менување на паузите меѓу серии и др. Со правење повеќе повторувања се активираат митохондриите и саркоплазмата наместо контрактилните протеини (актин и миозин) што исто така резултира со раст на муслул. Исто така постојат мускулни групи кои подобро растат со повеќе повторувања. Оваа особено важи и се препорачува кај вежбање на листови па и за нозе-бутот. Во главно тоа се мускули кои се именуваат како мускулни влакна од тип 1(црвено месо), за разлика од на пример градите каде доминираат мускулни влакна од тип 2(бело месо) кое реагира подобро на голема тежина-мал број повторувања.Инаку ме интересира тоа што некој поназад спомена као со 10 повторувања и поголема тежина = мускулен раст?
Докажано е ова од некој од членовиве тука што вежбаат?
не брат на овој начин ќе ти требаат 11 дена не 18. Понеделник, среда, петок, недела, вторник, четврток вкупно недела и 4 дена т.е. 11 дена се на се.Програмата налага да вежбаш 6 пати во неделата така?
Епа сеа ако е потребно 6 дена за сите 6 вежби, во мојот случај испаѓа дека за 6 вежби ми се потребни 18 дена, или по една вежба на секој 3ти ден