Бразил-Македонија (8.4.2012 14:15 ч), Скандинавиум арена, Гетеборг

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
спрегата во македонскиов ракомет е Вардар - Металург, односно Михајловски од една страна (со РФМ, Начевци копилињата и Кире најверојатно) и Минчо од друга страна.. Георгиевски не е викнат зашо е од Металург, а Маркоски е викнат не зашо е брат од Велко туку зашо е Вардар..
Со тоа што и Начевци ги држат сите делегати и аутоматски му се продолжува на Михајло мандатот. И секоја му чест на Михајло што направил за Вардар ама во репрезентација има прљави игри.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Сам себе го промовирал ?

Не дупи и ти сеа. :D

Ама шала на страна нема да се изненадам ако РФМ,Кире,Шундо итн ме обвинат мене за лошите работи.Мислам види какви шугави изјави даваат Кире и Шундо,не се мажи да превземат одговорност за неуспехот,туку некој трет им е крив-де нездрав живот,де исхраната,де судиите..........

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Бразилските ракометари и фудбал да ни играа ќе не тепаа.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.161
Поени од реакции
18.202
"Имам едно пријателче од Битола,спортски вљубеник, кого пред извесно време го запрашав за калибарот на Звонко Шундовски. Човекот ми одговори кратко и јасно. Го опиша со два збора. Имал во Битола сендвичара!!!"
:cuc:
Во тој напис некако најмногу се фрлија фрустрациите на Шундо, ама никој не се помачи со размислување кој и со која цел го поставил него?Пишуваше таму дека Шундо го држеше тренерски Пелистер за БЕЗ ПЛАТА, во времето кога клубот не беше сигурен за опстанување.
Сите си носат дел од вината, ракометот мислам дека беше колективен спорт.Е сега некој во поголем процент, поради тренерска или лидерска позиција, поради кревање во воздух со муабети дека сме имале фаворитска улога, а најголем раководните лица во РФМ.

Најголемата вина е во врвот.

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Е ај кажете едно сериозно име што ќе сака да преземе репрезентација без притоа да биде условуван. Прво Шундо не ги бира играчите. Се кладам дека и Маркоски е по сугестија викнат, наместо Гоце и ред други. Второ постои неорганизираност и не се знае кој што работи, нема анализи ние имаме тренер фигура и затоа е поставен и затоа нема кој друг да седне на негово место додека не се направт промени во федерација.
Епа овој твој пост, само отвара и други прашања освен прашањето за одговорност на Шундо или избор на било кој друг иден селектор. Значи нашата репрезентација да функционира и да има мир, мора да имаме селектор кој ќе биде марионета само да се задоволат желбите и интересите на "ѕвездите" и интересите на раководството.

Стевче Алушевски;
-Тешко е да се дава изјава по се што се случуваше, треба да се прегрупираме, да се собереме и да не летаме многу во облаци. Навистина ми е жал за верните навивачи на кои не им се оддолживме, но треба да сме заедно и кога победуваме и кога губиме. Стварно е срамота после се она што се случуваше на Европското првенство. Ние го посакувавме најдоброто исто како и целата нација, изјави Алушовски за Сител по мечот. Ветеранот порача дека треба да излеземе со поука од ова фијаско, бидејќи тоа што се случи во Гетеборг, според Алушовски е една црна дамка за сите нив во кариерите

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Епа овој твој пост, само отвара и други прашања освен прашањето за одговорност на Шундо или избор на било кој друг иден селектор. Значи нашата репрезентација да функционира и да има мир, мора да имаме селектор кој ќе биде марионета само да се задоволат желбите и интересите на "ѕвездите" и интересите на раководството.
Па тоа се збори цело време барем од вчера па навака, постојат валкани игри и по одредени критериуми се селектираат играчи не знам што уште не е јасно освен дека кога имаше авторитетни тренери (Савевски) и играчи што не ќутеа (Раде) истите беа протерувани бидејќи не соодвествуваа со одлуките кои ги носеа други.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Алушовски: Срамота е, не треба многу да летаме во облаци

Највозарсниот во нашата ракометна репрезентација, левото крило Стевче Алушовски по завршувањето на мечот со Бразилците не го криеше разочарувањето и незадоволството од како што тој го нарече, фијаското во Гетеборг.

-Тешко е да се дава изјава по се што се случуваше, треба да се прегрупираме, да се собереме и да не летаме многу во облаци. Навистина ми е жал за верните навивачи на кои не им се оддолживме, но треба да сме заедно и кога победуваме и кога губиме. Стварно е срамота после се она што се случуваше на Европското првенство. Ние го посакувавме најдоброто исто како и целата нација, изјави Алушовски за Сител по мечот.

Ветеранот порача дека треба да излеземе со поука од ова фијаско, бидејќи тоа што се случи во Гетеборг, според Алушовски е една црна дамка за сите нив во кариерите.
http://www.kurir.mk/sport/rakomet/67153-Alusovski-Sramota-e-ne-treba-mnogu-da-letame-vo-oblaci

P

PewDiePie

Гостин
Стевче Алушевски;
-Тешко е да се дава изјава по се што се случуваше, треба да се прегрупираме, да се собереме и да не летаме многу во облаци. Навистина ми е жал за верните навивачи на кои не им се оддолживме, но треба да сме заедно и кога победуваме и кога губиме. Стварно е срамота после се она што се случуваше на Европското првенство. Ние го посакувавме најдоброто исто како и целата нација, изјави Алушовски за Сител по мечот. Ветеранот порача дека треба да излеземе со поука од ова фијаско, бидејќи тоа што се случи во Гетеборг, според Алушовски е една црна дамка за сите нив во кариерите
Е ова е изјава,а не Лазаров примадоно една нечиста(во ракометна смисла) !

Член од
27 јануари 2009
Мислења
96
Поени од реакции
61
znaci edno rezime:
kako prvo vinata ja baram kaj selektorot sundovski. znaci protivnicite ja procitaa nasata igra kako prvoodelenski bukvar. pa selektore ne moze da se igra so sosema ista taktika kako i na evropsko prvenstvo. ne moze da se dozvoli cela igra da se bazira na eden Lazarov. pa kolku i da e dobar koga celoto vnimanie e nasoceno kon nego ne mozeme da ocekuvame cuda od nego. sto pravel toj sundovski celi 3 meseca? pa neli selektorot treba da gi analizira protivnicite, da gleda natprevari od protivnicite da ima podgotveno 2 3 takticki varijanti za sekoj protivnik. vo rakometot kako sto znam igraat i krilata, ne samo bekovite. poglednete krilata na edna hrvatska postignuvaat po 5 6 golovi na eden natprevar. pa zatoa i imaat rezultati.
kako vtoro golem problem bea i izbrzanite sutevi na kire lazarov. tocno deka e eden od najdobrite rakometari vo svetot. no ne znaci deka sekoja akcija treba toj da ja zavrsi. pa koga ne mu ide samiot treba da bide svesen i da odmori 5 6 minuti. no zatoa treba da se ima ako ne na negovo nivo, barem prosecna zamena koja koja ke go zameni barem 5 6 minuti na natprevar
kako treto nepotizmot i politikata mora da se iskorenat od sportot. pa toj Filip lazarov ako ima malku doblest treba samiot da se otkaze od reprezentacija. pa neli e svesen deka cela makedonija go kritikuva i mu se smee. ajde kolku tolku zlate mojsovski barem malku me demantirase so nekolku postignata golovi, ama sepak so toa sto ne bese povikan Georgievski samo dokazuva kolku e navlezen nepotizmot vo sportot. od vkupno 15-16 reprezentativci koi se povikani samo 6 7 se funkcionalni, ostanatoto e samo kolku da popolnat brojka. E TAKA NE SE IGRA NA OLIMPIJADA!

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.915
Поени од реакции
73.248
спрегата во македонскиов ракомет е Вардар - Металург, односно Михајловски од една страна (со РФМ, Начевци копилињата и Кире најверојатно) и Минчо од друга страна.. Георгиевски не е викнат зашо е од Металург, а Маркоски е викнат не зашо е брат од Велко туку зашо е Вардар..
Пошто гледам има доста лаици на темава, да ви разјаснам некои работи.

Упрвувањето со машката ракометна репрезентација му е предадено на Минчо веќе година и нешто (y) Ги поставија своите луѓе Чокрев итн и се што е околу машката селекција е во нивна власт.
Георгиевски не бил земен дека бил од металург, а не бил од вардар :facepalm:
Друже Вардар има двајца играчи кои играат цела сезона во врвна форма а не се во репрзентацијата.
Ојлески гази во Вардар на лево крило, Кукоски е ѕид во одбрана, ама за нив во репрезентација место нема.
Веројатно ќе се почека кога ќе наполнат едно 35 години, па тогаш ќе дебитираат.
Да сакаа да си земат крило од Вардар, ќе си го земевме јовчевски во репрезентација ;)
Да сакавме да иммаме крило од Вардар, немаше на Милан Левов да му биде понудено да игра на почетокот.
Никола Маркоски заслужува да игра за репрезентација, можеби во моментов е трет пикер, ама со тек на време ќе го замени Ванчо, додека Стоилов ќе биде прв пикер.

Михајло е безгласна именка во федерацијата иако е претседател.
Борбата не меѓу него и Минчо туку меѓу Кире и Минчо ;)

Начевци биле на страна на Михајло ха-ха-ха-ха-ха

Изгледа одамна не си следел Македонско првенство. Судиите неможат да избројат веќе колку судиски грешки направиле во полза на металург ;)
Михајло ќе си го истера овој мандат и ќе си оди. И он е лопов, ќе си тргне некој денар на страна, ама нема никаква улога во федерацијата, но од друга страна никогаш и не и направил некоја штета.

Кире си ја прави селекцијата, ако не биде по негово нема да игра.
Им го знае он прљавиот веш на сите луѓе во федерација.
Ако го изостават од тимот, ќе им го извади на виделина.
Начевци го умртвија ракометот во Македонија, они и само они.
Епа зато сега ќе играат по ноти на Кире.

Кога Савески беше селектор, господата од Металург навредени дека Минчо не беше избран за претседател ја бојкотираа националната селекција. Не праќаа свои играчи.
Затоа изгубивме неколку квалификциски циклуси.

Кире си го носи Филип во репрезентација. Не го зимаат дека игра во Вардар туку дека е негов брат.
Дали и на првенството во Загреб он беше ракометар на вардар?
За Металург играше...
Кире се скара со Раде (заради истата позиција со Филип), и Начевци мораа да бираат :)
Или Кире или Раде...
Ако го одбереа Раде ќе им се ебеше мамата, пошто Лазаров ќе се откажеше, ќе дадеше други причини (валканиот веш) и ќе ги сменеа сите до еден.
Мили им се парите не се будали они ;)
Го наместија раде, го мавнал ко божем Темелковски, го исфрлија од репрезентација, народот си го проголта тоа (отвори темана за раде, некои "експери" уште веруваат дека во рок од 2 месеци, Филип станал подобар играч од раде).

Минчо исто е заложник во овој случај :D Зар може да му контра на кире ЛОЛ
Зошто не го постави Лино како селектор кога веќе ја има моќта во репрезентацијата?
Не е глуп Лино да игра по други ноти :)

P

PewDiePie

Гостин
Зошто не го постави Лино како селектор кога веќе ја има моќта во репрезентацијата?
Не е глуп Лино да игра по други ноти :)
Аха ќе го дочекаат ова од Лино некогаш.

Според ова што го кажуваш Кире преголема слобода има,тоа мора да се сече бе !?!

ццц Многу грешки во однос на повикани играчи и тренер,Ојлески,Кукоски,Џинџерот,Левов.........долга е редицата. А за бато златко и бато филип мора место да има. Епа нема успех така.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Се слагам со тоа што малку и се претерува за Минчо тие во репрезентација немаат удел освен играчите што може да ги повлечат (тоа е најголемата глупост за тоа другпат) ипак Михајло е претседател, проблемите конкретно со Савевски и со Раде беа со Начевци индиректно тогаш со Михајло.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom