Луѓе ние сме земја која досега немаше никаков спортски успех, ако некој пред 2-3 години ми речеше оти ќе бидеме 4ти во Европка во кошарка и 5ти во Европа во ракомет плус дека ќе играме на квалификации за олимпијада, ќе го направев будала....да има разочарување и кај мене пропуштивме историска шанса, но пред се во мене владее гордост на тоа што сме на завршници на турнири и никој повеќе не гледа на Македонија како не екипа против која имаат планирана победа, затоа нема никаква потреба од плукање по играчите кои до некни не сплотија сите во едно ни дадоа еден куп среќни моменти. Ова нека биди почеток на градење на силна ракометна/кошаркарска сила.....
Инаку со Бразил очекувам победа со стил да се заврши ова натпреварување....
Враска нема мубаетот посебно за ракометот целиот успех ај да не претервам и јас ама најголемиот дел од успехот за 4 место на европското во Србија е тоа што игравме како на домашен терен а можеби и повеќе од тоа рачунај кога србија стигна да игра финале шо ќе збораме поќе
Значи рачунај генрацијата на пепи чурлевски и другите да играше првенство на домашен терен шо ќе се случваше ...исто така очугледно е дека квалитетот на ракометото само паѓа и нема ништо ново воведено освен брз центар друго се е тапа !
Што се однесува за кошаркта слична работа е односно ако не беше мккелеб пак ќе имавме само епизодна улога на европското но сепак мора да се признае дека кошаркарите повеќе одиграа со срце и за разлика до кошаркарите тие имаа селектор
Да не се повторвам ова се одлични резултатити што се постигнаа прошлата година но за жал се инцидентни оти нема никакви федерации се мито и корупција кој залутале во федерацииите исто така што е по трагично работа со малдинските категории е најниско ниво од историјата на овие спортови и во сите малдиснки категории губиме како грчка додека за инфрастуктура не ми се збора оти ако не ја изградеја Борис Трајковски ќе мораше да играме само во кале
Сите знаеем дека без квалитет во домашните превенства нема никаков резултат во било кој спорт
Закон за спорт воводеовме дури годинава ама се уште е инплементиран значи нем знаеме како ќе функционира можеби е лош така да не гледам јас енкоја иднина во спортот во Македонија за жал
а можеби и грешам ?