Бразил-Македонија (8.4.2012 14:15 ч), Скандинавиум арена, Гетеборг

Статус
Затворена за нови мислења.
М

Мартин`

Гостин
на 10..46 има успорена снимка и диви не беше наивен, за глава со раце го повлече, али и шведскиот играч тргна у напад како да решава голот, ама тоа е шведски менталитет идат до крај што повеќе гола да му дадат.

Па нормално кога овој му се бутна во него ко божем неизвесно е во натпреварот, инаку не ги гледав последните минути затоа.. гледам дека Швеѓаниве се повлекле одма од теренов а браво за навивачиве секоја чест иако изгубиме навиваат :D

Член од
29 март 2012
Мислења
1.370
Поени од реакции
1.235
Не дај боже да изгубиме, ваљда ќе сватат дека сме просечни и дека не треба бразил да го потцениме.
Просечно изигра капитенот колку и да не сакаме да признаеме, негов учинок од игра 3-4-5 гола со процент до 50%(и овде знак прашалник затоа што во процентите влегува и шутот од пенал), другото го постигнува од пенали. Кога ќе ја зголеми ефикасноста ке има и подобра игра во репрезентација.

Со Бразил ако одиграме 5-1 и 6-0 пак ќе не избушат како и Шведите.

Член од
19 февруари 2011
Мислења
562
Поени од реакции
657
на 10..46 има успорена снимка и диви не беше наивен, за глава со раце го повлече, али и шведскиот играч тргна у напад како да решава голот, ама тоа е шведски менталитет идат до крај што повеќе гола да му дадат.

Тоа не е менталитет туку голема глупост што ја направи Петерсон.Никаде нема да сретнеш финиш во последните секунди кога се е решено и буквално двете екипи чекаат да заврши мечот некој да се прави курназ демек ја украде топката и сега ќе ве понижам со оваков гол.Точно,тој сакаше да не понижи а не да го зголеми водството.Е сега не рачунаше дека Диви ќе му одбрани па уште неконтролирано му се втурна во тело или пак очекуваше Диви да си стои како кип додека овој се прави курназ.
Реакцијата на нашите повеќе беше поради обидот за понижување отколку тоа што го одбутна Диви.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Тоа не е менталитет туку голема глупост што ја направи Петерсон.Никаде нема да сретнеш финиш во последните секунди кога се е решено и буквално двете екипи чекаат да заврши мечот некој да се прави курназ демек ја украде топката и сега ќе ве понижам со оваков гол.Точно,тој сакаше да не понижи а не да го зголеми водството.Е сега не рачунаше дека Диви ќе му одбрани па уште неконтролирано му се втурна во тело или пак очекуваше Диви да си стои како кип додека овој се прави курназ.
Реакцијата на нашите повеќе беше поради обидот за понижување отколку тоа што го одбутна Диви.

Како не е менталитет, па швеѓаните или скандинавците припаѓаат на белатa ариевска раса. Реакцијата на нашите е токму на расна основа. Што да правием кога 500 години сме биле под турско.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
глејте бе кај ни играат... цело време, цел натпревар на центар се, таму подаваат... Ние ништо не направивме да ги спречиме, ги пуштивме да си играат к*рташак... :tapp:

А зонава наша... :facepalm: На ништо не личи...

Каде бе со Шведска така бе... ми се плаче, оти сум уверен дека со добра одбрана ќе ги добиевме... :place:

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Луѓе ние сме земја која досега немаше никаков спортски успех, ако некој пред 2-3 години ми речеше оти ќе бидеме 4ти во Европка во кошарка и 5ти во Европа во ракомет плус дека ќе играме на квалификации за олимпијада, ќе го направев будала....да има разочарување и кај мене пропуштивме историска шанса, но пред се во мене владее гордост на тоа што сме на завршници на турнири и никој повеќе не гледа на Македонија како не екипа против која имаат планирана победа, затоа нема никаква потреба од плукање по играчите кои до некни не сплотија сите во едно ни дадоа еден куп среќни моменти. Ова нека биди почеток на градење на силна ракометна/кошаркарска сила.....
Инаку со Бразил очекувам победа со стил да се заврши ова натпреварување....

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Луѓе ние сме земја која досега немаше никаков спортски успех, ако некој пред 2-3 години ми речеше оти ќе бидеме 4ти во Европка во кошарка и 5ти во Европа во ракомет плус дека ќе играме на квалификации за олимпијада, ќе го направев будала....да има разочарување и кај мене пропуштивме историска шанса, но пред се во мене владее гордост на тоа што сме на завршници на турнири и никој повеќе не гледа на Македонија како не екипа против која имаат планирана победа, затоа нема никаква потреба од плукање по играчите кои до некни не сплотија сите во едно ни дадоа еден куп среќни моменти. Ова нека биди почеток на градење на силна ракометна/кошаркарска сила.....

Дечко сфаќаш што е проблемот и каде е револтот и критиката? Во тоа што немаме континуитет, играме топло ладно, бевме 2009 на светско па пауза 4 години, па повторно 2012 на друго големо натпреварување, еве сега пропуштивме континуитет за лондон олимпијада, а со овие играчи и селктор прашање е дали иавстрија ќе ја поминемем во бараж за светско 2013. И сега на што да сме горди? Бараме континуитет, сама така ќе има успех во иднина.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.001
Поени од реакции
5.635
Истово ова го направи Манасков пред месец дена, може нема ни толку против Босна. Вакви потези можат да прават само идиоти и недоволно зрели играчи.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Па тоа е тоа никој не ги спори овие да ги наречам моментални успеси со оглед на тоа што ние до вчера немавме ни школи, ни младински репрезентации, ни средства, корумпираност, неорганизираност во федерации да задоволиме и примарни услови, ова се големи успеси за кои е смешно да се дебатира ако се вратиме неколку години наназад... Меѓутоа проблемите се многу по длабоки ако се земе предвид што ќе се прави понатамо.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Истово ова го направи Манасков пред месец дена, може нема ни толку против Босна. Вакви потези можат да прават само идиоти и недоволно зрели играчи.
И кире лазаров против србија во ниш.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.001
Поени од реакции
5.635
И кире лазаров против србија во ниш.
За Лазаров не ми текнува, мислам дека на пријателска од седум метри го има направено, ама не се сеќавам точно. Ама друго е великан како Лазаров да го направи тоа, друго е вакви сељачиња.

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.310
Поени од реакции
8.297
Враска нема мубаетот посебно за ракометот целиот успех ај да не претервам и јас ама најголемиот дел од успехот за 4 место на европското во Србија е тоа што игравме како на домашен терен а можеби и повеќе од тоа рачунај кога србија стигна да игра финале шо ќе збораме поќе :PЗначи рачунај генрацијата на пепи чурлевски и другите да играше првенство на домашен терен шо ќе се случваше ...исто така очугледно е дека квалитетот на ракометото само паѓа и нема ништо ново воведено освен брз центар друго се е тапа !
Што се однесува за кошаркта слична работа е односно ако не беше мккелеб пак ќе имавме само епизодна улога на европското но сепак мора да се признае дека кошаркарите повеќе одиграа со срце и за разлика до кошаркарите тие имаа селектор
Да не се повторвам ова се одлични резултатити што се постигнаа прошлата година но за жал се инцидентни оти нема никакви федерации се мито и корупција кој залутале во федерацииите исто така што е по трагично работа со малдинските категории е најниско ниво од историјата на овие спортови и во сите малдиснки категории губиме како грчка додека за инфрастуктура не ми се збора оти ако не ја изградеја Борис Трајковски ќе мораше да играме само во кале :( Сите знаеем дека без квалитет во домашните превенства нема никаков резултат во било кој спорт
Закон за спорт воводеовме дури годинава ама се уште е инплементиран значи нем знаеме како ќе функционира можеби е лош така да не гледам јас енкоја иднина во спортот во Македонија за жал :facepalm:а можеби и грешам ?

Член од
29 март 2012
Мислења
1.370
Поени од реакции
1.235

Значи вака во секоја работа па и во спортот, тоа им е работа на ракометарите значи тие професионално се занимаваат со ракометот, ако имаш неуспех го анализираш. Од 2008 до денес најслаба страна ни е левата бековска и ништо не се смени да се подобри. Многу турнири ги загубија поради тоа и ништо не се смени. Никој не плука него реално дискутираме што би требало да се смени за да се подобри играта. Значи Киро за да игра послободно, мора да има во репрезентација уште еден двајца бекови шутери кои би му помогнале да го трнат фокусот од него во играта ( тоа го немаме веќе сиве години) Значи никој не вели Киро да си замине и дека е неспособен и слично. Но со право може да се бара Филип Лазаров и Ангеловски да си заминат и да се даде шанса на други играчи. Негледам стекнување на никаков континуитет во репрезентација ако седиш на клупа, и неседиш за џабе затоа што учителката/тренерот не те сака, затао што не те бива, тоа е тоа. Тие ракометари веќе имаат по 28 години и неможеш да очекуваш развој во нивните кариери..... Ако Киро е тој што не дозволува било каква промена тој е крив и за тоа, а индиректно со истото тоа и за неговата игра.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Еве мансков направи.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom