UEFA Champions League 2011/2012

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
9 март 2011
Мислења
1.944
Поени од реакции
905
затоа што не е прват вакви одлуки да се носат у корист на Барселона (а ни последен, ваљда)... simple as that. :)
Вакви одлуки се носеле секогаш и ќе се носат.Значи судиите се луѓе кои грешат,така ?Дали вашите пенали во Ла Лига беа сите до еден 100 % правилно досудени?
Еве во првиот меч имаше пенал над Пујол но никој ништо не викавте,зошто де ?Ако правите муабет за ова цели 20 страни,правејте и за тоа,ако сте толку објективни како што викате....

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Вториот пенал не беше пенал али колку и да правиме “врти сучи„ во Милано исто така не беше суден чист пенал...

Милан оштетен дефинитивно али исто така според играта Барселона беше подобар противник и би рекол заслужено во полуфинале.

Инаку јасно ми е Челзи оштетен али никако не ми иде у глава Арсенал и Реал??
Па кога гледам некој пишел би се срамел да навива за таков тим?
Друже ако тебе ти пречи барса игнорирај ја , не ја гледај,не кажувај тука за кого би навивал,демократија е денес,можиш комотно да идеш и у к*рац ако сакаш....
Уште еден "експерт" што гледал со различен диоптер или пак воопшто не ги носел очилата :tapp:

Ај пошо ја спомена демократијата слободно можеш да се носиш у на половиот орган од кај што си излегол!

Член од
13 август 2009
Мислења
9.543
Поени од реакции
5.772
Не ми се прави муабет за нешто што поминало, али кога веќе се фати....
Викаш ни дале предност на вториот меч, ок, вас не ви дадоа предност на првиот меч со досудениот офсајд при 0-1 за Барса и со тоа што на два пати имаше игра со рака у ваш шеснаестерец, еднаш у прво еднаш у второ половреме ?
Ќе сте направеле 3-2, јеа рајт !
Знаеш и сам дека ако се судеше се до перфекција вториот натпревар помегу Арсенал - Барса ќе беше обична утакмица.
Не бе брат, оти си прајме муабет !

За болдираното можиш да се сетиш последно кога тим ви се вратил од негатива во 7 минути, и Ве победил ? Не вели два пати.

Мучас грасијас.

R

Rigel Kent

Гостин
Да,а што изигра Барселона ? :) Искрен одговор?Ако ги рачунате оние млаки шутчиња бравос,ама прво полувреме колку што игравте вие игравме и ние(секако вие со топката што ја дудлавте :),тоа е стандард..)

Barca imase nekolku super sansi i probivi , odbranata ne bese nimalku cvrsta -ni mal del kolku sto bese vo prviot naptrevar .Inaku toa pimplanje koga ke gledas od drug aspekt toa e proizvod na toa sto ne mozese da se odzeme topkata od Iniesta i Xavi.
Da izigravte kako na prviot natprevar ke imase golema sansa za vas.
:)

Член од
15 февруари 2012
Мислења
794
Поени од реакции
633
Па добро бе дечко ти знаеш ли дека милан имаше 1 гол од 1 удар во прво полувреме? Во второ само 2-3 удари ако воопшто се сметаат за удари и кај тука бараш правда? зарем не беше барса доминантна?
--- надополнето: 3 април 2012 во 23:39 ---

Не навивам за други мерак ми е кога губи вашиот милан .. А, да и твојот веќе не игра и ти пишувај во Сериа А...
Комлекс дечко се вика тоа ај поздрав.

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.419
Го отупевте со Гулит, а типот си кажа само: As a player I would wanted to have a penalty for holding like nesta did. Односно, како мене не ми даваа вака пенал ко што на Барса им дадоа, ќе си редев голчиња :icon_lol:

Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511
Јадете ми гомна колку сакате..

ВО ИСТАТА АКЦИЈА КАДЕШТО БЕШЕ ГОЛОТ ОД "ОФСАЈД" НА МЕСИ,ИМАШЕ ОФСАЈД!

ПЛУС НА РЕВАНШОТ БЕЗВЕЗАЛЕН ЦРВЕН КАРТОН НА РВП И НИКОЈ НЕ ГО СПОМНА ПЕНАЛОТ КОЈ БЕШЕ ПРЕСТРОГО ДОСУДЕНО!

МАРШ ДА НЕ ВЕ ГЛЕДАМ!
Немаше офсајд..и тогаш имаше негодувања заради тоа..само брзо се заборави бидејќи е против Барса.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Сајбер, секој си има право на своја тактика. Макар и тоа да била со 10% посед и со 1 шут на гол. Тоа не е никаков фактор да се деградира тимот кој играл така, и да се вели дека „не заслужиле“ да одат.

Да беше 0-0 до крај, да имаше пенали, и Милан притоа да имаше 10% посед и без шут на гол, и Милан да поминеше ќе беше незаслужено !?

Не, ќе беше сосема заслужено затоа што тактички ги надмудриле. И секако среќата тука е составен дел од играта, како што судиската помош е составен дел од играта на Барселона.

Илузорно е сега да се бунат дека немало помош од судиите. А особено глупи ми се изјавите на експерти, фудбалери и бивши фудбалери, чии изјави се сметаат за нешто wow. Па можеби и тие се пристрастни а не се објективни. :)

Член од
9 март 2011
Мислења
1.944
Поени од реакции
905
Го виде видеото со пеналот? Не беше гушкање него баш му се нафрли и го бутна.Да не го напраеше Пујол тоа, немаше да падне никој.Незнам од кој агол гледаше судијата, ама убаво се гледа бар сега дека Пујол го бутна Неста и тогаш падна и другиот играч на барса.Тука судијата виде пенал, во паѓањето а не во влечењето.Типот ваљда помисли дека овој го влечеше па го бутна на земја ама "ваљда" не примети дека Пујол тука направи гужва :confused:
Другар,не мора да падни па да има пенал,ок?Како што викаш ти,ондак никој не може да го бутне Ибра и да падне за пенал,човекот е силен и нема да паѓа,а противничкиот ќе го трга цело време,и нема да има пенал ?

Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511
Сајбер, секој си има право на своја тактика. Макар и тоа да била со 10% посед и со 1 шут на гол. Тоа не е никаков фактор да се деградира тимот кој играл така, и да се вели дека „не заслужиле“ да одат.

Да беше 0-0 до крај, да имаше пенали, и Милан притоа да имаше 10% посед и без шут на гол, и Милан да поминеше ќе беше незаслужено !?

Не, ќе беше сосема заслужено затоа што тактички ги надмудриле. И секако среќата тука е составен дел од играта, како што судиската помош е составен дел од играта на Барселона.

Илузорно е сега да се бунат дека немало помош од судиите. А особено глупи ми се изјавите на експерти, фудбалери и бивши фудбалери, чии изјави се сметаат за нешто wow. Па можеби и тие се пристрастни а не се објективни. :)
Сигурно се пообјективни од сите овде кои се расправаме

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Не бе брат, оти си прајме муабет !

За болдираното можиш да се сетиш последно кога тим ви се вратил од негатива во 7 минути, и Ве победил ? Не вели два пати.

Мучас грасијас.
Абе ако така гледаш и ако идам по твоја логика и со Ван Перси без црвен може ќе ви опневме петарда !?
Што би било кога би било муабети тераш.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.630
Поени од реакции
34.014
10 посто посед знаеш што значи, ElNinho? Овие да си дриблаат и шутираат цело време (како вечерва :icon_lol:), ти да си во дефанзива и да чекаш контра или грешка. Секоја чест кој настапува намерно со ваква тактика. Во утакмица каде им треба победа. Можеби понекогаш Мурињо вака праеше.... :icon_lol:

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.391
Поени од реакции
25.192
10 посто посед знаеш што значи, ElNinho? Овие да си дриблаат и шутираат цело време (како вечерва :icon_lol:), ти да си во дефанзива и да чекаш контра или грешка. Секоја чест кој настапува намерно со ваква тактика. Во утакмица каде им треба победа. Можеби понекогаш Мурињо вака праеше.... :icon_lol:
Wot, на Милан не му требаше победа. Милан не стапна на Камп Ноу за да брка победа, доволно беше и нерешено. Така да тие 10 проценти посед се сосема разбирливи при резултат 1-1, или еве 2-2. :)

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Точно, у право сте. Од сега тие што имаат под 40% на топка, треба да им се судат пенали во нивна штета. Како смее да имаат толку низок посед на топка? Блаблаблаблаблаблабла..........

Член од
13 август 2009
Мислења
9.543
Поени од реакции
5.772
Абе ако така гледаш и ако идам по твоја логика и со Ван Перси без црвен може ќе ви опневме петарда !?
Што би било кога би било муабети тераш.
Не велам, не, кој рече така.

Можеби, но се би било ок, доколку исклучувањето на Ван Перси би било заслужено, или пак, доколку не било, да си останел во игра. Конкретно, зборувам за помошта на судиите. А неа ја Барселона ја има и тоа како.

Биди ми поздравен. :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom