Ваше мислење за „Распеани Скопјани“?

Вашето мислење за ова група..

• Вкупно гласачи
    152
  • Гласањето е завршено на .
Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Мене искрено ме заболе што мисли Мирко Попов.За мене најголемо зло се баш такви таблеташи, паразити, хероинаши како него да солат памет на младина што е добро , а што не.Млад човек него треба да го земе за пример или неговата срање музика?Човек, којшто без 30 таблети не фукнционира најде да збори што е добро, а што не за младината.Ма, дај не ме јеби.:)Можам илјада примери да ти дадам каде строго христијански заедници се најмирољубиви, најчесни луѓе на светот.Не можеш ти да судиш дали е така или не.
А можеби Елвир Мекиќ треба да ни е идол или спушти се доле на Слаткар да не води низ животов?! Не можеш ти да кажуваш што е срање музика, а што не... а текстовите што ги пишува Мирко Попов и музиката што ја слуша се далеку од срање.

У секој случај ти можеш да мислиш што сакаш, твое право, ама не вреѓај.

General Centar

Се колнам... за ослободување на Македонија...АМИН
Член од
31 март 2011
Мислења
350
Поени од реакции
188
Рузвелтова број 42, провери во која општина спаѓа. А ти кај си?
Има многу со скопски адреси како тебе за жал, ама како што се вели од опинок чевла никогаш нема да биде.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.707
Поени од реакции
13.379
Ставовите им се на Сдсм, а не на место.Има голема разлика.Ќе попиздат деца на комуњари што веќе не се на власт.Тоа им е маката, а не Скопје 2014.A, зошто тие имаат потреба да повикуваат на 1963?Мене не ми е смешно Скопје 2014, баш го обожавам , и сега што?Сега кога се шетам по центар се чувствувам како да се шетам во секој нормален европски град, а не во Паланка како што личеше Скопје пред 7-8 години.Можеби требаше да ги вратиме коцките на Пенов на плоштад, паркинг местото на сред плоштад, или да се одушевуваме на Скопје како она во спотот на Леб и Сол кадешто личи на Палестина.
--- надополнето: 3 април 2012 во 17:53 ---

А, кој го негира тоа?Јас кажав ли дека тие се спонтати?Многу јасно дека Вмро ги организира, затоа што и Сдсм го прават истото.
И ниту еден аргумент немаш на место....

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Има многу со скопски адреси како тебе за жал, ама како што се вели од опинок чевла никогаш нема да биде.
За жал, очигледно има и многу скопјани родени и пораснати во Скопје кои никогаш не си заслужиле место во градов :unsure:

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
А можеби Елвир Мекиќ треба да ни е идол или спушти се доле на Слаткар да не води низ животов?! Не можеш ти да кажуваш што е срање музика, а што не... а текстовите што ги пишува Мирко Попов и музиката што ја слуша се далеку од срање.

У секој случај ти можеш да мислиш што сакаш, твое право, ама не вреѓај.
Мене ако ме прашував Елвир Мекиќ, Слаткар, Мирко Попов ми е исто срање.Ниту ги слушам, ниту ги гледам, ниту ме интересираат.Крај на приказната.
--- надополнето: 3 април 2012 во 18:44 ---
:pos:Си бил во европски град? Ова не личи на европски град, личи како јас кога си играм Sim City и имам вишак пари, па лупам згради, споменици сегде кај што има празно место :cautious: Да, вистина имаше потреба да се среди градот, но не вака како што го изведоа.
Како и да е, да не бидам комплетно оф топик, супер си се Распеаниве Скопјани, баш се добри (y) Архибригадата ВООПШТО не беше партиски организирана, беше организирана спонтано од студентите на архитектура кои имаат барем малку здрав разум и не се со испрани мозочиња.
Не знам што сте се уфилмале со тоа дека се партиски организирани, спонзорирани од Сорос или кој и да е, секој што не се согласува со ставот на изманипулираната маса го правите дека е спонзориран од некој. Олабавете тро :свиркам:
Дечкиве барем прават нешто да го изразат својот став, не седат само пред тастатура да ругаат сѐ пред себе. Кога ќе направите нешто попродуктивно, тогаш бунете се. До тогаш, топ сте, kiss43, pozz43 :love:
Не, срце ти си била;).Јас пола живот го поминав таму.
Можам и француски, италијански, српски форуми да ти постирам да видиш дека сите туристи што го посетиле Скопје едноставно им се допаѓа новиот изглед, а вие можете до утре да си серете на форуми што било и како било.
Архи-Бригада ги организирал професорот Грнчев, хардкор комуњар, член на Сдсм, КПЈ, олицетворение на анти-македонизмот;).Во први редови Соња Исмаил, муслиманка, ќерка на Ѓунер Исмаил, на којашто не и смета што во Скопје никнува џамија на секое ќоше, али таа битно ќе дојде да сере против ЦРКВА.Па, не може така.Нека сере за Истанбул што на секои два метра се гради џамија и на секоја куќа виси турско и исламско знаме, ама овдека неможе да ми сере , затоа што Македонците сакаат да си имаат свои национални обележја.Нека си ги одведе другарчињата во Чаир и таму нека се просераваат за илегално направените џамии.

closertb

Пластичен
Член од
23 октомври 2011
Мислења
895
Поени од реакции
1.060
Да не беше убав немаше овие на власт да траат и да им дадат мандат, ќе излезеше цело Скопје и ќе се мочаа на се што прават ...изгледа на народов му се допаѓа тоа што се прави не само како споменици кои и те како заслужуваат да се одбележат бидејќи тоа е наше туку и новите булевари, подземнитре сообраќајници итн. Проектот е правен со стручни лица од таа бранша: архитекти, скулптори, уметници итн итн ... ваљда се доволно стручни да кажат и прават што е добро ..тоа им е работа . Е сега на Грчев ако не му се допаѓа и овие Расплачениве Скопјани синови и ќерки на транзициони профитери кои живеат у филм некои као демек не се они сватени и сите се неписмени само тие најпаметни тоа е негов проблем ама нека не ме масира со неговото катанга однесување што не наликува на професор ... Тоа за вториот дел го посочив мислењето што го имаат истиве Расплачени Скопјани што го имаат за луѓето надвор од нивниот круг...Имав можност да навлезам во муабет со еден од овие кој е познаник на мој пријател. Се запрепастив колку е самобендисан и колку мисли дека само он знае а народов бил сељачаана што врска немал од ништо...нешто у стил на Најче со шутрачкиот народ у тој стил. Луѓево сами не се сваќаат а сакаат другиве да ги сватат .... Ми се гади од вакви сподоби што нивното семејство направило статус во поранешната држава па сега како ќе мењаваат нешто сакаат да прават а ни сами не се свесни што сакаат да направат со тоа .... КАТАСТРОФА !!!
Абе јас стварно не можам да сватам колку изманипулиран народ имаме. Не се ни трудам да објаснувам, нема да бидам сватен.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Не, срце ти си била;).Јас пола живот го поминав таму.
Можам и француски, италијански, српски форуми да ти постирам да видиш дека сите туристи што го посетиле Скопје едноставно им се допаѓа новиот изглед, а вие можете до утре да си серете на форуми што било и како било.
Архи-Бригада ги организирал професорот Грнчев, хардкор комуњар, член на Сдсм, КПЈ, олицетворение на анти-македонизмот;).Во први редови Соња Исмаил, муслиманка, ќерка на Ѓунер Исмаил, на којашто не и смета што во Скопје никнува џамија на секое ќоше, али таа битно ќе дојде да сере против ЦРКВА.Па, не може така.Нека сере за Истанбул што на секои два метра се гради џамија и на секоја куќа виси турско и исламско знаме, ама овдека неможе да ми сере , затоа што Македонците сакаат да си имаат свои национални обележја.Нека си ги одведе другарчињата во Чаир и таму нека се просераваат за илегално направените џамии.
Прво, не мешај религија кај што не и' е место. Не е протестот против црквата на плоштад како верски објект, туку како изграден чир кај што не му е место.
Душичке, во Берлин сум во моментов, никаде во Берлин не видов спој на градби како скопските. Сме ги надминале Германциве, wow o_O Ниту во Будимпешта, Прага, Виена, Загреб, Рим, Венеција, Фиренца таква елеганција и ускладеност на градба како во Скопје никаде нема! Лидери во Европа сме! Тој што го направи проектот одма Нобелова да му се даде! И посебна награда за врвни достигнувања во полето на архитектурата!
Најубав опис за нашиот град сега е - покондирена тиква.
Ама ај да не одиме понатаму оф-топик, има посебна тема за проектот.

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Прво, не мешај религија кај што не и' е место. Не е протестот против црквата на плоштад како верски објект, туку како изграден чир кај што не му е место.
Душичке, во Берлин сум во моментов, никаде во Берлин не видов спој на градби како скопските. Сме ги надминале Германциве, wow o_O Ниту во Будимпешта, Прага, Виена, Загреб, Рим, Венеција, Фиренца таква елеганција и ускладеност на градба како во Скопје никаде нема! Лидери во Европа сме! Тој што го направи проектот одма Нобелова да му се даде! И посебна награда за врвни достигнувања во полето на архитектурата!
Најубав опис за нашиот град сега е - покондирена тиква.
Ама ај да не одиме понатаму оф-топик, има посебна тема за проектот.
Пола џамии се чир во Македонија, а Соња Исмаил и Распеаните-Комуњари никаде не отидоа да протестираат;)
Да, во Њујорк си сигурно.Ма, немој да ме јебеш.
Во Рим, Берлин, Париз не ни можеш да видиш нешто ново, затоа што тоа е строго забрането кај нив.Едноставно НАЦИОНАЛНА ГОРДОСТ;).Тие се традиционалисти и тешки фашисти.Кај нив кога се шеташ низ градови гледаш само нивни национални обележја, споменици, а кај нас што гледаме мермер и плочки.Ваууу, неверојатно.Кај нас се што беше вредно, национално комунистите од типот на Грнчев урнаа и ни ставија мермери и сини згради.Ептен архитектонски го решија.Софија е идеално место за таквите комуњари да им ја вратиме носталгијата за идеалните архитектонски решенија наречена сивило.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Па ниту вие демо(н)христијаните не верувам дека ќе протестирате оти меѓу Македонските обележја многу брзо на плоштадот до Гоце Делчев ќе стојат и албанските херои. Тогаш по директива и Јанко, Миленко Латаси и слични куротресачи нема ни да ја спомат таа вест.

Ама тоа е, некој мисли дека СК.2014 треба да се подржува во целост и за се, без оглед колку и да е нелогично. И што изелзе на крајот од котрапротестантите што мафтаа со крстови пред 3 години. Црква на плоштад нема да има, џабе беа сите подршки, урлања и обвинувања на кон „комуњарие“. Командатот Али не даде зелено за црква на плоштад.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Пола џамии се чир во Македонија, а Соња Исмаил и Распеаните-Комуњари никаде не отидоа да протестираат;)
Во Рим, Берлин, Париз не ни можеш да видиш нешто ново, затоа што тоа е строго забрането кај нив.Едноставно НАЦИОНАЛНА ГОРДОСТ;).Тие се традиционалисти и тешки фашисти.Кај нив кога се шеташ низ градови гледаш само нивни национални обележја, споменици, а кај нас што гледаме мермер и плочки.Ваууу, неверојатно.Кај нас се што беше вредно, национално комунистите од типот на Грнчев урнаа и ни ставија мермери и сини згради.Ептен архитектонски го решија.Софија е идеално место за таквите комуњари да им ја вратиме носталгијата за идеалните архитектонски решенија наречена сивило.
Не полази душо увек од себе, ако ти имаш потреба да се филмаш, јас немам :pipi:
Не верувам дека воопшто ја познаваш Соња Исмаил ниту било кој од Распеаните Скопјани, па, од таму, и не е соодветно да коментираш за нејзините ставови кон религијата и да кажеш дека нивните протести се поттикнати од тие причини. Не реков дека Скопје беше добро решено претходно, реков дека можеше сега многу подобро да се реши и дека ова не личи на ништо.
Фала, благодарам, чао, пријатно.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Ајде постирај нешто како се воодушевуваат жители на европски метрополи на Скопје и кој тоа го посетил Скопје поради спомениците (ама да не е врзан во кошула без ракави)....

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.861
Поени од реакции
8.422
Не реков дека Скопје беше добро решено претходно, реков дека можеше сега многу подобро да се реши и дека ова не личи на ништо.
Можеш да емигрираш кога сакаш, ете и аеродром нов направија за таквите :icon_mrgr:
--- надополнето: 3 април 2012 во 19:31 ---
Ајде постирај нешто како се воодушевуваат жители на европски метрополи на Скопје и кој тоа го посетил Скопје поради спомениците (ама да не е врзан во кошула без ракави)....
Тое катер ти вака ко портпарол на жителите од другите европски метрополи, само тоа имаше да го кажеш?

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Распеани сељачишта што сакаат да бидат скопски граѓани се овие, а не Скопјани... или можеби пошто се од гејското лоби како националност го сфаќаат тоа.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Можеш да емигрираш кога сакаш, ете и аеродром нов направија за таквите :icon_mrgr:
--- надополнето: 3 април 2012 во 19:31 ---

Тое катер ти вака ко портпарол на жителите од другите европски метрополи, само тоа имаше да го кажеш?
Цитираниот член наведе дека по странски форуми се воодушевувале, па да сподели со нас тука некој линк.

Ти како чест посетител на метрополите, веројатно си знаеш. Богатата барокна и неокласицистична скопска историја (vs. реалноста - отоманска касаба) треба да биде рекреирана, Дрезден бил измислен од нашинец, од околината на Јурумлери само не се експонирал многу, скромен бил.
Нормално да не се заборави и местото од каде порано on their way to Spanish main тргнувале пиратите на поход, кејот на реката Вардар that is...
Се е тоа само одраз на локалната традиција и историја.

Kajgana Shop

На врв Bottom