Ваше мислење за „Распеани Скопјани“?

Вашето мислење за ова група..

• Вкупно гласачи
    152
  • Гласањето е завршено на .
Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
Мирко Попов само го цитирав за муабетот дека треба сите цркви да се запалат, а тој не е во тие Распеани -- Скопјани.

Ако се Сдсм тогаш нека не се прават независни архитекти, затоа што не се независни.Нели собирот бил спонтан?
Ставовите им се на место, што е останатото битно?
Смешни се МПЦ за Бигорски, смешно е Скопје 2014, смешна е владата итн..
Си го прават животот интересен, зошто имате толкава потреба да ги палите и останато?

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Па спонтани се како не, исто колку што се спонтани лажни стечајци, контрапротестанти, среќни земјоделци, контрамитингаши кои се ЗА полициско насилство, лажни задоволни студенти, спонтано пријавени навивачи за разни гага патувања, спонтано собрани граѓани кои мрзнеат надвор и го чекаат Груевски да им отвори селското тениско игралиште и уште куп СПОНТАНИ собиири и ликови, да не ги редам уште ги има.

Ама ја не викам дека овие би ги ставил на бесилка, и покрај тоа што се 10 пати полоши од Распеаниве, оти овие првиве со државен буџет, со мои пари ги шетаат секаде каде има потреба, за вториве бар Сорос си дава пари, шо ме боле мене он од каде крадел.

Така да секој како ќе си ја сфати демократијата.

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Ставовите им се на место, што е останатото битно?
Смешни се МПЦ за Бигорски, смешно е Скопје 2014, смешна е владата итн..
Си го прават животот интересен, зошто имате толкава потреба да ги палите и останато?
Ставовите им се на Сдсм, а не на место.Има голема разлика.Ќе попиздат деца на комуњари што веќе не се на власт.Тоа им е маката, а не Скопје 2014.A, зошто тие имаат потреба да повикуваат на 1963?Мене не ми е смешно Скопје 2014, баш го обожавам , и сега што?Сега кога се шетам по центар се чувствувам како да се шетам во секој нормален европски град, а не во Паланка како што личеше Скопје пред 7-8 години.Можеби требаше да ги вратиме коцките на Пенов на плоштад, паркинг местото на сред плоштад, или да се одушевуваме на Скопје како она во спотот на Леб и Сол кадешто личи на Палестина.
--- надополнето: 3 април 2012 во 17:53 ---
Па спонтани се како не, исто колку што се спонтани лажни стечајци, контрапротестанти, среќни земјоделци, контрамитингаши кои се ЗА полициско насилство, лажни задоволни студенти, спонтано пријавени навивачи за разни гага патувања, спонтано собрани граѓани кои мрзнеат надвор и го чекаат Груевски да им отвори селското тениско игралиште и уште куп СПОНТАНИ собиири и ликови, да не ги редам уште ги има.

Ама ја не викам дека овие би ги ставил на бесилка, и покрај тоа што се 10 пати полоши од Распеаниве, оти овие првиве со државен буџет, со мои пари ги шетаат секаде каде има потреба, за вториве бар Сорос си дава пари, шо ме боле мене он од каде крадел.

Така да секој како ќе си ја сфати демократијата.
А, кој го негира тоа?Јас кажав ли дека тие се спонтати?Многу јасно дека Вмро ги организира, затоа што и Сдсм го прават истото.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
А, кој го негира тоа?Јас кажав ли дека тие се спонтати?Многу јасно дека Вмро ги организира, затоа што и Сдсм го прават истото.[/quote]

Да ама ти не викаш за другиве дека сакаш да ги бесиш и сл.

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Мирко Попов само го цитирав за муабетот дека треба сите цркви да се запалат, а тој не е во тие Распеани -- Скопјани.

Ако се Сдсм тогаш нека не се прават независни архитекти, затоа што не се независни.Нели собирот бил спонтан?
Значи Мирко Попов е антирелигија, а кога на овој свет не би постоела ниту една религија, светот би бил многу посреќно место за живеење. Религијата (сите религии) и политиката се наметнати вредности од страна на "вишите сили" за да во светот постојат кавги и раздор меѓу народите како они полесно би владееле, значи конкретно мислењето на Мирко Попов е сосема исправно со тоа што можеби погрешно се изразил поради што некој се навредил.

Второ за распеаниве... мислам дека сме доволно возрасни за и самите да бидеме свесни дека не постои спонтан собир. Значи не може никој да ме убеди дека некој спонтано се собрал, ниту протестирачите ниту пак антипротестирачите. Така е и со овие. Значи спонтан собир нема и тоа е нешто која секоја разумна индивидуа би требало да го знае (единствено се излажав за протестите за Мартин ама накрај испадна дека и тие не се спонтани така што сега сум цврсто убедена у тоа дека не постојат спонтани протести, а особено не во Македонија)... е сега и они знаат дека ние знаеме чиви деца се и кој ги организирал ама сеедно нивно е да излажат, 60% ќе ги провалат 40% ќе им поверуваат и така ќе се гура, утре ќе пуштат друга група итн. Значи во секој случај кој и да ги организирал разновидното мислење е корисно и добредојдено зашто во спротивно тешко на народот.

Богати се, ни пола не осетиле од тоа што го пејат, а верувам дека освен теоретски инаку и незнаат за што пеат, но сеедно, токму богатите од нивни калибар се тие кои слободно можат да излезат и да јадат г..на за се и сешто... ја не можам, мене или ќе ме отпуштат или нема да ме вработат, како и да е не ми е од корист јавно да си го искажам моето мислење зашто немам позадина, а они имаат позадина и слободно можат да пејат по цел ден и на крај никому ништо, тоа е поентата.

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Комуњарски хипстерчиња.
Да ми беа во непосредна близина додека пеат за пак да биде 63та имаше со скулптура од Мајка Тереза да ги млатам до безсознание. Мислам, кога се некреативни гомнари нека не вмешуваат сензитивна тема за некој лица.

Инаку како што е кажано, СДСМ-овски деца скриени под кошула наречена „невладина организација“. Е сеа, за некое чудо се што е невладино е наеднаш анти-владино. Јас сум убеден дека неможе еден од нив да ми објасни што не чини со проектот Скопје 2014, недајбоже да е бар базично едуциран на тема политика или економија пред да почне со цитирање на комуњарски пароли или анархистички памфлети.

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
А, кој го негира тоа?Јас кажав ли дека тие се спонтати?Многу јасно дека Вмро ги организира, затоа што и Сдсм го прават истото.
Да ама ти не викаш за другиве дека сакаш да ги бесиш и сл.[/quote]
Јас Распеани Скопјани, Архи- Бригада идеолошки не ги сакам, а ниту сакам да знам нешто за нив.А, уште повеќе , затоа што знам чии деца се.Дел од тие стечајци, земјоделци навистина го јаделе стапот од Бранко , а овие Распеани Скопјани 70 години ги уживаа најубавите бенефиции на државата.Немаат тие за што да се жалат и плачат.Тоа е разликата.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Ставовите им се на Сдсм, а не на место.Има голема разлика.Ќе попиздат деца на комуњари што веќе не се на власт.Тоа им е маката, а не Скопје 2014.A, зошто тие имаат потреба да повикуваат на 1963?Мене не ми е смешно Скопје 2014, баш го обожавам , и сега што?Сега кога се шетам по центар се чувствувам како да се шетам во секој нормален европски град, а не во Паланка како што личеше Скопје пред 7-8 години.Можеби требаше да ги вратиме коцките на Пенов на плоштад, паркинг местото на сред плоштад, или да се одушевуваме на Скопје како она во спотот на Леб и Сол кадешто личи на Палестина.
:pos:Си бил во европски град? Ова не личи на европски град, личи како јас кога си играм Sim City и имам вишак пари, па лупам згради, споменици сегде кај што има празно место :cautious: Да, вистина имаше потреба да се среди градот, но не вака како што го изведоа.
Како и да е, да не бидам комплетно оф топик, супер си се Распеаниве Скопјани, баш се добри (y) Архибригадата ВООПШТО не беше партиски организирана, беше организирана спонтано од студентите на архитектура кои имаат барем малку здрав разум и не се со испрани мозочиња.
Не знам што сте се уфилмале со тоа дека се партиски организирани, спонзорирани од Сорос или кој и да е, секој што не се согласува со ставот на изманипулираната маса го правите дека е спонзориран од некој. Олабавете тро :свиркам:
Дечкиве барем прават нешто да го изразат својот став, не седат само пред тастатура да ругаат сѐ пред себе. Кога ќе направите нешто попродуктивно, тогаш бунете се. До тогаш, топ сте, kiss43, pozz43 :love:

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Значи Мирко Попов е антирелигија, а кога на овој свет не би постоела ниту една религија, светот би бил многу посреќно место за живеење. Религијата (сите религии) и политиката се наметнати вредности од страна на "вишите сили" за да во светот постојат кавги и раздор меѓу народите како они полесно би владееле, значи конкретно мислењето на Мирко Попов е сосема исправно со тоа што можеби погрешно се изразил поради што некој се навредил.

Второ за распеаниве... мислам дека сме доволно возрасни за и самите да бидеме свесни дека не постои спонтан собир. Значи не може никој да ме убеди дека некој спонтано се собрал, ниту протестирачите ниту пак антипротестирачите. Така е и со овие. Значи спонтан собир нема и тоа е нешто која секоја разумна индивидуа би требало да го знае (единствено се излажав за протестите за Мартин ама накрај испадна дека и тие не се спонтани така што сега сум цврсто убедена у тоа дека не постојат спонтани протести, а особено не во Македонија)... е сега и они знаат дека ние знаеме чиви деца се и кој ги организирал ама сеедно нивно е да излажат, 60% ќе ги провалат 40% ќе им поверуваат и така ќе се гура, утре ќе пуштат друга група итн. Значи во секој случај кој и да ги организирал разновидното мислење е корисно и добредојдено зашто во спротивно тешко на народот.

Богати се, ни пола не осетиле од тоа што го пејат, а верувам дека освен теоретски инаку и незнаат за што пеат, но сеедно, токму богатите од нивни калибар се тие кои слободно можат да излезат и да јадат г..на за се и сешто... ја не можам, мене или ќе ме отпуштат или нема да ме вработат, како и да е не ми е од корист јавно да си го искажам моето мислење зашто немам позадина, а они имаат позадина и слободно можат да пејат по цел ден и на крај никому ништо, тоа е поентата.
Мене искрено ме заболе што мисли Мирко Попов.За мене најголемо зло се баш такви таблеташи, паразити, хероинаши како него да солат памет на младина што е добро , а што не.Млад човек него треба да го земе за пример или неговата срање музика?Човек, којшто без 30 таблети не фукнционира најде да збори што е добро, а што не за младината.Ма, дај не ме јеби.:)Можам илјада примери да ти дадам каде строго христијански заедници се најмирољубиви, најчесни луѓе на светот.Не можеш ти да судиш дали е така или не.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Ама на некој еден ден ќе му скурчи и од дежурни моралисти, демо(н)христијани, конзервативци и останати кои го цицаат морално и финансиски секој ден па не знам тогаш по кој ќе летаат хебли.

P

PewDiePie

Гостин
Ама на некој еден ден ќе му скурчи и од дежурни моралисти, демо(н)христијани, конзервативци и останати кои го цицаат морално и финансиски секој ден па не знам тогаш по кој ќе летаат хебли.
Абе да,еден таков од струмица мислам беше се фалеше дека живи луѓе ќе јадат кога ќе се вратат на власт,ама од власта ни трага ни глас. :icon_lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom