Ракометната репрезентација на Македонија (мажи)

Член од
10 јуни 2007
Мислења
322
Поени од реакции
156
Некоја фотка од вечерашниот натпревар со Романија, во кој победивме со 2 разлика (30-28)

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Инаку и јас сум против Филипче да е во репрезентацијата.
Али шта је, ту је.
Ни останува само да ги бодриме момците и да им посакаме многу среќа и голем успех.
Филип денеска беше меѓу подобрите, иако изигра едно 15-тина минути, многу се греши во Македонија за него.
Абе 6000 не ама барем да има атмосфера, ги испраќаме на најбитен турник со 1000 гледачи. Што е срамота, срамота е...
Да ги видеше како играат и тие што беа, беа многу. Требеше влезот да биде слободен.
Патем, судиите беа наши, ама едниот беше за нигде, три-четири пати чисти голови ни поништи поради пробивање, што реално и не беше пробивање. Грешеа и во наша корист, ама многу повеќе не оштетија нам.

Член од
1 април 2012
Мислења
212
Поени од реакции
549
Филип денеска беше меѓу подобрите, иако изигра едно 15-тина минути, многу се греши во Македонија за него.
Тоа мора некое чудо да било. :icon_lol:
Инаку мене како играч ми е катастрофа, не само во репрезентацијата туку и во Вардар.

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Не се секирајте за играта,а уште помалку зпшто немало гледачи?
Па шо сакаа на секој меч да има навивање,фаланги,бригади:tapp:..урлање?
Кој сме ние Аргентинци?
На вакви мечеви не е важно ништо,освен една работа..
Да не се повреди некој играч,и да се скрие шо е можно повеќе од тактиката шо ќе се применува....
На само неколку дена до турнирот е најважно да останиме свежи и одморни...
Играта на нашите е таа,нема филозофија многу....
Многу важен момент е шо добиваме голман како Борко,кој влезе во серија добри мечеви во најсилната лига во светот.....
За Кире се е кажано....
Играчите на Металург се заморени(Мојсо), (некои и вон форма како Миркуловски).....
Но играњето силни мечеви во ЛШ е голема придобивка за репката,го добивме искуството шо ни фалеше долго време...
Одиме како фаворити,ако ја повториме играта од Србија,Унгарија е наша:)..
Со Швеѓаните очекувам потежок меч.но најважен е мечот со Унгарците,ако ги шлакниме нив ќе завршиме лавовски дел од работата:cool:

Член од
29 март 2012
Мислења
1.370
Поени од реакции
1.235
Бев на натпреварот. Незначаен од резултатски аспект со непотребни тензии. Ракометарите одиграа онолку колку треба за да победат. Многу лош менталитет сме во однос на тоа ако биде да биде со многу. Данците убаво ни покажаа што значи еден гол разлика, и никој не му беше важно што е со 1 гол разлика, освен на нас кој загубивме.Тие беа пресреќни! Победа си е победа со 1, 3, или 5 воопшто не е важно. Камо Германците и Швеѓаните да ѓи победевме со 1 гол разлика ич немаше да ми смета.

Но, мислам дека приметив една тактика што ќе ја применуваат во Гетеборг :)

Утре во 12:00 играат?

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Се ближи некое големо натпреварување/турнир на кое учествува Македонија и кај мене идат страшни соништа. Сношти сонував оти Кире загинал во сообраќајна несреќа кога се разбудив бев ептен тажен дури после увидов оти било само сон, пред 3 дена сонував оти сме изгубиле од Шведска со 1 гол разлика и сме отпаднале од турнирот можете да претпоставите како бев разочаран кога се разбудив...но тоа беше само сон се надевам оти нема да се овистини.....
--- надополнето: 1 април 2012 во 23:11 ---
Бев на натпреварот. Незначаен од резултатски аспект со непотребни тензии. Ракометарите одиграа онолку колку треба за да победат. Многу лош менталитет сме во однос на тоа ако биде да биде со многу. Данците убаво ни покажаа што значи еден гол разлика, и никој не му беше важно што е со 1 гол разлика, освен на нас кој загубивме.Тие беа пресреќни! Победа си е победа со 1, 3, или 5 воопшто не е важно. Камо Германците и Швеѓаните да ѓи победевме со 1 гол разлика ич немаше да ми смета.

Кажувај која одма :D

Член од
29 март 2012
Мислења
1.370
Поени од реакции
1.235
Кажувај која одма :D[/quote]

Несмеам :) може има некој шпиун швеѓанец или унгарец па ќе види :pos:

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Кажувај која одма :D
Несмеам :) може има некој шпиун швеѓанец или унгарец па ќе види :pos:[/quote]
Ај не зафркавај и ти, оти Швеѓаните ни ги снимија сите воиграни акции па да не не тепаа случајно? :D

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958

Нели во 14:30 бе?

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
И ја мислев накај 3 саат ќе играат да идам да ги глеам, овака ништо... :(

Член од
29 март 2012
Мислења
1.370
Поени од реакции
1.235
Несмеам :) може има некој шпиун швеѓанец или унгарец па ќе види :pos:
Ај не зафркавај и ти, оти Швеѓаните ни ги снимија сите воиграни акции па да не не тепаа случајно? :D[/quote]

хаха добар си!:pos: :) Мислам дека во Гетеборг нема да се игра многу споро како во Србија , 3 натпревари се. Ете само толку :)
--- надополнето: 1 април 2012 во 23:40 ---
Нели во 14:30 бе?
Пред патот за Гетеборг, каде веќе во сабота од 14:45 часот го играме можеби клучниот натпревар против Унгарија, нашите ракометари ќе одиграат уште една контролна средба, утре од 12 часот во СРЦ Кале со истиот денешен противник.

http://kurir.mk/sport/rakomet/66325-Rakometarite-ja-sovladaa-Romanija

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Ај не зафркавај и ти, оти Швеѓаните ни ги снимија сите воиграни акции па да не не тепаа случајно? :D

хаха добар си!:pos: :) Мислам дека во Гетеборг нема да се игра многу споро како во Србија , 3 натпревари се. Ете само толку :)

Пред патот за Гетеборг, каде веќе во сабота од 14:45 часот го играме можеби клучниот натпревар против Унгарија, нашите ракометари ќе одиграат уште една контролна средба, утре од 12 часот во СРЦ Кале со истиот денешен противник.

http://kurir.mk/sport/rakomet/66325-Rakometarite-ja-sovladaa-Romanija[/quote]
Брз центар или нешто слично????

Член од
29 март 2012
Мислења
1.370
Поени од реакции
1.235

http://kurir.mk/sport/rakomet/66325-Rakometarite-ja-sovladaa-Romanija
Брз центар или нешто слично????[/quote]

Нешто како полуконтра. Што искрено ни недостасува во играта. Но ова под претпоставка дека одбраната ке биде перфектна и Борко на голот.

Kajgana Shop

На врв Bottom