Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Шварци си е Шварци ама пак интересен ќе биде барем така мислам.Да го направам барем толку добар како оригиналот.Инаку оригиналот ми е еден од поомилените филмови.И Колин Фарел ќе го нема германскиот акцент како на Шварци,не е ист филингот хахаха:)

Имав некој предрасуда спрема гледање филмови со Фарел.Човекот ми беше неподнослив за гледање, искрено не знам зашто ама еве исто како некоја песна што отпрвин не ти се допаѓала па после неколку години кога повторно ке ја слушнеш ти станува омилена, истото ми се случи и за Колин. Еве на неколку негови филмови се навраќам што отпрвин не ми се допаднале, ама со повторно гледање и ''нови'' очи уживам во нив. А инаку мислам дека биде добар новиов Total Recall.

А Шварци е звер. Интересно ми е што сите негови филмови имаат саундтрак што ти прават да отидеш до тој најблискиот што е до тебе и да му удриш бокс.

Кога сте/сме кај Колин Фарел, ја ептен го почитувам како актер. Факт е дека има некои промашени улоги (Miami Vice, Fright Night), ама има и ептен добри. Особено улогите во In Bruges, Tigerland, па и Ondine.

Не го сакав ни ја Мајами Вајс ама по повторно гледање ми се допадна филмот. Фрајт Најт на неколку моменти ми беше подобар па и посупериорен од оригиналот. А и онака е лесно филмче, за кога не сакаш да се замараш. Останатите три што ги спомна особено In Bruges се :cuc:

Fright Night не го издржав. А се обидов. Не паметам кога последен пат бев изгасил филм, ама стварно, после 25 минути ми стана лошо од што филмот беше безвезе. Тука на форумот ми го препорачаа оригиналот, ама уште не сум стигнал да го гледам.

Мислам дека би ти се допаднал оригиналот штом овој не си можел да го догледаш. Според мене не беше нешто посебно иако имав интересно време гледајќи го, а и еве гледам дека го ставаат на листи во најдобри филмови со вампири. Вреди заради интерекцијата помеѓу главниот лик и ''ловецот на вампири'' да се гледа како и поради овој лик
frightnight3.gif

Инаку да го избегнеш продолжението. Немаш потреба со тоа да се замараш.

• Ми се допаѓа
Reactions: VLJ
Римејк на еден од најдобриот филм на Шварци.Одвај чекам да излезе филмот а и целосниот трејлерот во недела :D

Еј, ама го отекоа со оваа музикава од Transformers, овој филм ја има, Mass Effect 3 ја користи истата...

Wrath of the titans излезен ли е филмот?
Денеска е премиерата, така да има време за низ торенти да дојде убава снимка.
Ама според трeјлеров ништо посебно не очекувам од филмов.....многу претерале некако.

Wrath of the titans излезен ли е филмот?

One pirate to another, не.

Oпшто зборено, in the literal sense of the word, да, излезен е. Завршено е со post-продукцијата и мислам денес или утре отвара. А на 720p, уште.. 2 месеци, секако.
--- надополнето: 30 март 2012 во 14:31 ---
Денеска е премиерата, така да има време за низ торенти да дојде убава снимка.
Ама според трeјлеров ништо посебно не очекувам од филмов.....многу претерале некако.

Jас го имам гледано и првиот дел, и за попладне, како блокбастер, си тера.
Визуелно е добар, друго и не очекувај. Блокбастер нели.

Тапа беше. Оригиналот 30 години претоа снимен се уште е подобар. А за визуелност и за приказна и за кастинг подобар беше Immortals, не знам зашто на тој не направат продолжение.
Не ми е гледан оригиналот, ама Clash of the Titans ми беше добар, што вика wot за едно попладне, да пуштиш мозок на пасење и да гледаш ефекти 2 саата, ама пак ќе кажам барем се потрдуиле малку околу сценариото. Во вториов дел ми делува како да нема сценарио.....барем според трејлерот.

Тапа беше. Оригиналот 30 години претоа снимен се уште е подобар. А за визуелност и за приказна и за кастинг подобар беше Immortals, не знам зашто на тој не направат продолжение.

Гледан ми е и оригиналот и се согласувам. Ги имаме дискутирано Обично потенцирам, не се фалам како што изгледа во случајов, кога давам шанса на вакви ефтини (иронично што чинат богатство) филмови т.е блокбастери. Инаку, кај мене обратно, костимографијата кај Immortals беше едвај скала над.. Thor! Штитовите им беа памучни, тие на гради, а направени да изгледат како железни. И се друго ми беше пластично. Clash of the Titans повеќе ми се допадна, шознам..

Гледан ми е и оригиналот и се согласувам. Ги имаме дискутирано Обично потенцирам, не се фалам како што изгледа во случајов, кога давам шанса на вакви ефтини (иронично што чинат богатство) филмови т.е блокбастери. Инаку, кај мене обратно, костимографијата кај Immortals беше едвај скала над.. Thor! Штитовите им беа памучни, тие на гради, а направени да изгледат како железни. И се друго ми беше пластично. Clash of the Titans повеќе ми се допадна, шознам..

Не ти го ни прочитав мислењето како фалење, баш убаво си имаше напишано. Инаку и јас уживам гледајки блокбастери каде што ке си го пуштиш мозокот на пасење и гледаш во убавите бои два саати само што Titans не можев да го "сварам", од што ми беше досаден го гледав со паузи. А Immortals имав среќа да го гледам во кино во странство, на пропорен голем екран и ме воодушеви искрено. Немам приметено за оклопите, ама визуелноста беше маестрална по мое мислење. Еден од поубавите филмови од визуелен аспект барем излезени во последно време.Ти го препорачувам, доколку го немаш гледано, да го изгледаш The Fall од истиот режисерот.

Не ми е гледан оригиналот, ама Clash of the Titans ми беше добар, што вика wot за едно попладне, да пуштиш мозок на пасење и да гледаш ефекти 2 саата, ама пак ќе кажам барем се потрдуиле малку околу сценариото. Во вториов дел ми делува како да нема сценарио.....барем според трејлерот.

Мене искрено ме израдува што Вортингтон во трејлерот го видов со коса. Умпрофорката на нерви почна да ми иде веќе. Во секој филм е со иста фризура.

• Ми се допаѓа
Reactions: VLJ
И јас се придружувам до препораката за The Fall. Еден од најубавите филмови што сум ги гледал. Не велам еден од најдобрите, туку најубавите. Во текот на филмот се чувствував како да сум на изложба на некои арт инсталации. Сепак, извонредните сцени не го одземаат вниманието на гледачот, туку ја дополнуваат добрата приказна. А приказната, микс помеѓу реалност, фантазија и авантура. Филмот не е многу познат, ама заслужува да биде.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom