Шеикот од Саудиска Арабија повика: Уништете ги сите цркви!?

M

Muranyi

Гостин
Нека ми се појави некој од Саудиска Арабија пред мене, ќе му докажам дека не сум добар христијанин.
Елај кај мене на работа,има еден Палестинец и еден Јорданец,работат за италијанска фирма и ни инсталираат нова опрема.Инаку ич не се мирисаат,чудна работа,Јорданецот вика за Палестинците дека биле експазионисти и гадови:)
Јас од Арап како шеиков и не очекувам нешто паметно да каже,да беа паметни Арапите немаше така лесно да ги газат.Толку многу пари,нафта и богатство и се што знаат е да купуваат фудбалски клубови и да инвестираат во згради до небо.Кога ќе ја снема нафтата,пак ќе се вратат на бедуинството,зашто за повеќе не се ни способни.

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
А зошто светски новински агенции од највисок ранг не известуваат за тоа туку се најде сител да го кажи тоа,или еден линк погоре што беше.или е некоја наредба од горе за да се трубат такви работи да се започнат пак меѓуетнички тензии.Сега некој ќе рече дека ова шо го напишав нема врска ама албанските националисти на такви работи се палат без разлика дали го рекол тоа шеикот или сосема некој друг муслимански лидер.Thinkabout
Ја да ти кажам право ова го видов предходно на РТ мислам дека гуд инаф фор ју :

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.581
А да го избришеме и христијанството и муслиманството нели би бил помирен светов?

mandak

матапрчо
Член од
26 март 2009
Мислења
799
Поени од реакции
525
Објасни ако може?
Бев на викенд со еден пријател,од македонија е тој. Веке 2 години е во дубаи,а јас работев во абу даби...се запознавме во еден трговски центар.Човекот е екстремно богат а и голем другар е.имав една недела слободни денови и се договоривме да прошетаме..каде е ај демек во саудиска арабија ке одиме.....мадиња рендани е таму ама престрого е за све,во споредба со дубаи и абу даби,а и имав колеги од на работа што предходно работеа во ријад и го кажуваа истото дека е една голема 0 животот таму.

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
и .. што сакаше да кажеш ако е од сител ?
И он е А1

Може ли исламот да прави нешто друго освен штета убаво рекоа вие таканаречени верскилидери се најголемите финансери на тероризмот.

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.581
И он е А1

Може ли исламот да прави нешто друго освен штета убаво рекоа вие таканаречени верскилидери се најголемите финансери на тероризмот.
Религија ко религија не укажува на агресија, агерсијата ја создаваат оние кои манипулираат со религијата.
Има многу неправилности во религијата но тоа не е нешто страшно, страшно е кога ке се извитоперат неправилностите.

Член од
13 јули 2010
Мислења
2.795
Поени од реакции
6.209
Хех, вакви изјави може да дојдат само од муслимани, и од никој друг кој е со различна вероисповест или пак е атеист.

Само исламот е толку затуцана религија, а нејзините следбеници живеат во родовско-племеснки односи.

Доколку цивилизираниот свет реши да се справи со оваа багра, многу брзо тоа ќе го стори.

Но токму поради тоа што не го прави, се нарекува цивилизиран.

Кога она типчено кое им го напишало куранот го претставија на карикатура, за малку ќе влезеа во света војна:tapp:

Оваа будала повикува на рушење и уништување, никому ништо.

До кога, вака?
Па можат да дојдат и од немуслиман....Мирко Попов во емисијата Еден на Еден изјави "Ќе ги запалам сите цркви".....
....не гледам разлика...и објаснувањата од типот уметнички израз и верски израз не држат вода......проблемот е што вакви деструктивци стануваат фактори во опшеството

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
Елиминирајте ја религијата и ќе видете свето колку помирно место ќе биде

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Па можат да дојдат и од немуслиман....Мирко Попов во емисијата Еден на Еден изјави "Ќе ги запалам сите цркви".....
....не гледам разлика...и објаснувањата од типот уметнички израз и верски израз не држат вода......проблемот е што вакви деструктивци стануваат фактори во опшеството
Точно, но тежината и пораката се различни;)

Член од
16 декември 2009
Мислења
1.330
Поени од реакции
1.180
Во Судан исто така им дале рок на христијаните или да го напуштат Судан или ако останат ќе се сметаат за странци.
Ако се рашири овој принцип врз верското малцинство тогаш во Македонија многу странци ќе има,или пак ќе си одат во матичните им држави.:)

Член од
14 август 2006
Мислења
45.468
Поени од реакции
84.883
Не бе, нема никаква разлика.
И Мирко како што знаеме има милиони следбеници од Магреб до Индонезија кои тепаат Христијани и палат цркви, а само чекаат на негов знак.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.177
Поени од реакции
4.133
Мирко Попов да беше голем "фраер" ќе речеше дека ќе запали и џамија,ама знаејки дека жив нема да го напуштеше студиото рече само за црквите.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
А да го избришеме и христијанството и муслиманството нели би бил помирен светов?
Не, луѓето ќе најдат други причини за да се испоубијат. И јас сум религиозна, па никогаш во животов не сум мразела некој, ниту пак се случило да не почитувам туѓи религиозни верувања, без разлика на тоа какви биле. На луѓето не им ни треба причина за да се убиваат меѓу себе. Едноставно се луѓе. Како и да се вртиш, тие ќе бидат полни со омраза и ќе се мразат едни со други. Има примери на држави со исти религии па пак се тепаат или се мразат меѓусебе. Не е религијата крива затоа што луѓето имаат превез на омраза. Омразата е отсуство на љубов и непознавање на самиот себе и своите вредности според мене.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
Не, луѓето ќе најдат други причини за да се испоубијат. И јас сум религиозна, па никогаш во животов не сум мразела некој, ниту пак се случило да не почитувам туѓи религиозни верувања, без разлика на тоа какви биле. На луѓето не им ни треба причина за да се убиваат меѓу себе. Едноставно се луѓе. Како и да се вртиш, тие ќе бидат полни со омраза и ќе се мразат едни со други. Има примери на држави со исти религии па пак се тепаат или се мразат меѓусебе. Не е религијата крива затоа што луѓето имаат превез на омраза. Омразата е отсуство на љубов и непознавање на самиот себе и своите вредности според мене.
Сталин(40М) и Мао(80М) не беа религиозни, па најдоа начин и без војна да убиваат :)

Секогаш ќе најдат причина.

Kajgana Shop

На врв Bottom