-={K-O-R-U-N}=-
Wanna play a game?
- Член од
- 14 февруари 2007
- Мислења
- 13.045
- Поени од реакции
- 3.301
Ако имаш 32 битен Windows, не се замарај џабе.ајде да видам, сеа ке ставам и графичка да видам дали ке покаже пак исто.
Ако имаш 32 битен Windows, не се замарај џабе.ајде да видам, сеа ке ставам и графичка да видам дали ке покаже пак исто.
и притоа да не заборајш од Биос да ја исклучиш интегрираната.ајде да видам, сеа ке ставам и графичка да видам дали ке покаже пак исто.
Ако имаш 32 битен Windows, не се замарај џабе.
On board PCI staviv disable, vo bios pak pokazuva 3gb ramи притоа да не заборајш од Биос да ја исклучиш интегрираната.
Или рамот или слотот е заебан...3то нема шанса.On board PCI staviv disable, vo bios pak pokazuva 3gb ram
Prvin staviv 64biten, pa posle vidov deka vo samiot bios kazuva 3gb
so graficka 8500gt pak mi dava 3gb ram
ima Integrated peripherals idam na nego i imaseИли рамот или слотот е заебан...3то нема шанса.
ПС....Не треба да пиши OnBoard GPU или Graphic Card.....?
Почкарт слики не си можел да ставиш...ima Integrated peripherals idam na nego i imase
On chip primary Pci ide enabled, staviv jas Disabled
Значи имам 4 плочки по 2гб и ги мењавам и на 2 слота тестирав по 1 од секое си дава по 2гб
кога ке ги ставма 2 ми дава 3гб, во Аида64 кога идам еве што ми дава на 2 слики:
Имаш заебано или со драјверите или си ставил резолуција поголема од таа на мониторот. Оди преку SAFE MODE и избриши ги драјверите на графичката, па после почни си нормално и од поново.значи вака имам проблем со мониторот на компјутерот, ко за информација мониторот е Самсунг лцд. Ми се исклучи и остана да свети само сијаличката, на секое ново палење на мониторот ми работи ама само 1 секунда ми го показува дестопот се си работи друго ама не сака да застане вклучен , ми се има дешавано и предтоа ама тогаш незнам некако по 30 мин трескање и претискање безвезе се направи е сега ништо не помага еве цел ден...дали може некој да помогне или да го носам некаде на сервис.
не е тоа уште при првото палење на компјутерот нели кога покажува преку што да се упали се гаси , и не е можно да се драјверите или резолуцијата немам ништо сменето...разбирам се во компјутери ама монитори слабо и прв пат кога не сакаше го стави мониторот на друг компјутер и исто правеше....Имаш заебано или со драјверите или си ставил резолуција поголема од таа на мониторот. Оди преку SAFE MODE и избриши ги драјверите на графичката, па после почни си нормално и од поново.
Значи нов монитор.не е тоа уште при првото палење на компјутерот нели кога покажува преку што да се упали се гаси , и не е можно да се драјверите или резолуцијата немам ништо сменето...разбирам се во компјутери ама монитори слабо и прв пат кога не сакаше го стави мониторот на друг компјутер и исто правеше....
хах....еми зашто првиот пат се оправи..јас читав некое делче сто ја проектирало светлината требало да се замени, ама нвм и онака сум во колоквиумска ако не се оправи до сабота....НОВЗначи нов монитор.
само да ти се пофалим.....го направив мониторот и на многу многу интересен начин...прочитав на еден форум дека проблем било светлината и затоа додека е црн екранот, па со светло треба (батериа или блиц од телефон -како мене) да се светне во екранот и се гледа се, потоа намалив светлината(преку менито на мониторот) на 10 и се упали и еве сега ја вратив на 50 супер работи хах...се надевам дека на некој друг ке помогне мојот монитор е Samsung SyncMaster 943nw....Значи нов монитор.