Помош, проблеми, прашања, совети...

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
ајде да видам, сеа ке ставам и графичка да видам дали ке покаже пак исто.
и притоа да не заборајш од Биос да ја исклучиш интегрираната.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.179
Поени од реакции
8.258

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
On board PCI staviv disable, vo bios pak pokazuva 3gb ram
Prvin staviv 64biten, pa posle vidov deka vo samiot bios kazuva 3gb
so graficka 8500gt pak mi dava 3gb ram
Или рамот или слотот е заебан...3то нема шанса.

ПС....Не треба да пиши OnBoard GPU или Graphic Card.....?

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.179
Поени од реакции
8.258
Или рамот или слотот е заебан...3то нема шанса.

ПС....Не треба да пиши OnBoard GPU или Graphic Card.....?
ima Integrated peripherals idam na nego i imase
On chip primary Pci ide enabled, staviv jas Disabled
Значи имам 4 плочки по 2гб и ги мењавам и на 2 слота тестирав по 1 од секое си дава по 2гб
кога ке ги ставма 2 ми дава 3гб, во Аида64 кога идам еве што ми дава на 2 слики:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
ima Integrated peripherals idam na nego i imase
On chip primary Pci ide enabled, staviv jas Disabled
Значи имам 4 плочки по 2гб и ги мењавам и на 2 слота тестирав по 1 од секое си дава по 2гб
кога ке ги ставма 2 ми дава 3гб, во Аида64 кога идам еве што ми дава на 2 слики:
Почкарт слики не си можел да ставиш...

На кратко, имаш срање матична. Единствено да пробаш со флешување (update) на биосот.
А и што ќар со 3-4 гига на оваа (пак ќе речам, срање) матична?

Хардверски ти чита 4, користи 3, не се замарај и онака нема да приметиш ништо ако имаш уште гига рам.

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Nema sto da gasis/palis vo bios graficka, znaci avtomatski koga stavas diskretna graficka, onbordot e disabled. Nema takva opcija da odberes koja da ja koristis ili taka nesto .

Joe_Satriani

Dream Theater Fan
Член од
30 ноември 2009
Мислења
79
Поени од реакции
106
значи вака имам проблем со мониторот на компјутерот, ко за информација мониторот е Самсунг лцд. Ми се исклучи и остана да свети само сијаличката, на секое ново палење на мониторот ми работи ама само 1 секунда ми го показува дестопот се си работи друго ама не сака да застане вклучен :) , ми се има дешавано и предтоа ама тогаш незнам некако по 30 мин трескање и претискање безвезе се направи :) е сега ништо не помага еве цел ден...дали може некој да помогне или да го носам некаде на сервис.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
значи вака имам проблем со мониторот на компјутерот, ко за информација мониторот е Самсунг лцд. Ми се исклучи и остана да свети само сијаличката, на секое ново палење на мониторот ми работи ама само 1 секунда ми го показува дестопот се си работи друго ама не сака да застане вклучен :) , ми се има дешавано и предтоа ама тогаш незнам некако по 30 мин трескање и претискање безвезе се направи :) е сега ништо не помага еве цел ден...дали може некој да помогне или да го носам некаде на сервис.
Имаш заебано или со драјверите или си ставил резолуција поголема од таа на мониторот. Оди преку SAFE MODE и избриши ги драјверите на графичката, па после почни си нормално и од поново.

Joe_Satriani

Dream Theater Fan
Член од
30 ноември 2009
Мислења
79
Поени од реакции
106
Имаш заебано или со драјверите или си ставил резолуција поголема од таа на мониторот. Оди преку SAFE MODE и избриши ги драјверите на графичката, па после почни си нормално и од поново.
не е тоа уште при првото палење на компјутерот нели кога покажува преку што да се упали се гаси , и не е можно да се драјверите или резолуцијата немам ништо сменето...разбирам се во компјутери ама монитори слабо :) и прв пат кога не сакаше го стави мониторот на друг компјутер и исто правеше.... :confused:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
не е тоа уште при првото палење на компјутерот нели кога покажува преку што да се упали се гаси , и не е можно да се драјверите или резолуцијата немам ништо сменето...разбирам се во компјутери ама монитори слабо :) и прв пат кога не сакаше го стави мониторот на друг компјутер и исто правеше.... :confused:
Значи нов монитор.

Joe_Satriani

Dream Theater Fan
Член од
30 ноември 2009
Мислења
79
Поени од реакции
106
Значи нов монитор.
хах....еми зашто првиот пат се оправи..јас читав некое делче сто ја проектирало светлината требало да се замени, ама нвм и онака сум во колоквиумска ако не се оправи до сабота....НОВ :cool:

Joe_Satriani

Dream Theater Fan
Член од
30 ноември 2009
Мислења
79
Поени од реакции
106
Значи нов монитор.
само да ти се пофалим.....го направив мониторот и на многу многу интересен начин...прочитав на еден форум дека проблем било светлината и затоа додека е црн екранот, па со светло треба (батериа или блиц од телефон -како мене) да се светне во екранот и се гледа се, потоа намалив светлината(преку менито на мониторот) на 10 и се упали :):) и еве сега ја вратив на 50 супер работи хах...се надевам дека на некој друг ке помогне мојот монитор е Samsung SyncMaster 943nw....:)
П.С Заштедив околу 5000 денари.

dragansk

хелоу...
Член од
2 февруари 2008
Мислења
271
Поени од реакции
4
сакам да ве прашам нешто можеби некој знае. имам епсон ц43ух. и сега кога еден од кертриџите е празен а еден полн(до некаде) не сакам да принта. покажува црвената диода како да нема боја. пробав со некој софтвер да го ресетирам чипот ама не ми успеа. знае ли некој како да го средам овој проблем и да можам да принтам иако кертриџите се празни?

Член од
11 ноември 2011
Мислења
555
Поени од реакции
48
Кога ќе го пуштам BS Player-от, песните ми се менуваат за да се слушаат во него а не во Winamp. Кажете ако знаете како да го средам тоа.

Kajgana Shop

На врв Bottom