@Skorpion,
A jas pogresno proceniv deka ti polesno ke svatis sto sodrzi odreden post pa zatoa i odbrav da te citiram.
Dali jas imam i kade mozam da si dozvolam pienje kafe e irelevantno.
Pienjeto kafe na Velesko bese poubavata strana na +1200 postovi na eden forum (a pretpostavuvam deka imas i na drugi forumi). Nisto licno tuku eden drug pogled na realnosta.
Lesniot pristap do informaciite, vo kombinacija so krienje na identitetot zad nickname, proizveduvaat populacija "strucni lica" i toa vo sekoja oblast. Tokmu toa e celta na taa grupa lugje koja ti ja spomenuvas a ocigledno i si ja progoltal. Kontrola nad vremeto i nametnuvanje na razmisluvanje. Ako pak mislis deka uspevas 100% da gi filtriras informaciite koi gi primas preku bilo koj mediumi, e toa e "uste edna skala na dolgata niza skali". Taka e? Inaku ne bi pisuvale za Nubiru, 2012 i slicno dokolku prvin tie ne ni gi plasiraa i nametnaa kako tema na razgovor.
Velis vinovnite ke si setaat slobodno. Koj i za sto vinovni? Ako si go dade nekoj g*ot pod kirija nemoze da bara vinovnici a uste pomalku toj e sposoben da gi promeni i odstrani "vinovnite".
Celta na prethodniot post mi bese sosema razlicna od tvojot odgovor. Da ne pisuvam predolgo, procitaj uste ednas pa ako treba "dopolnitelno ke objasnuvam". Pozdrav.