21.12.2012 (read only)

Статус
Затворена за нови мислења.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
The sheer ignorance drowning the discussion here is utterly suffocating.

Lord Macedon

Етнички жител на Кајгана
Член од
12 септември 2008
Мислења
135
Поени од реакции
21
Ајде уште малку...и да видиме што (нема) да се случи...

Minotaurus !!!

Half Man - Half Bull
Член од
12 март 2012
Мислења
6
Поени од реакции
3
Нема врска ова, еве веќе четвртина од годинава помина и се си е океј, а така ќе си пројде и целата година.

бутЕ

старлета
Член од
29 март 2011
Мислења
2.231
Поени од реакции
3.830
nema potreba da se razmisluva, ako imase nesto, od eden kup astronomi vo svetot barem nekoj ke kazese deka e taka. jas kolku so sum informiran dosega nikoj nema kazano.

А што ти да не очекуваш да ти се јават и да ти кажат „Дечко ти и цел свет на ден 21.12.2012 ќе умрете поради експлозија на сонцето која ќе создаде метеор кој ќе ја уништи земјата (ако ја преживее сончевата експлозија). ??

TwiNNeR

Повеќе читам, помалку пишувам
Член од
1 декември 2009
Мислења
179
Поени од реакции
107
А што ти да не очекуваш да ти се јават и да ти кажат „Дечко ти и цел свет на ден 21.12.2012 ќе умрете поради експлозија на сонцето која ќе создаде метеор кој ќе ја уништи земјата (ако ја преживее сончевата експлозија). ??
А од што ќе биде предизвикана „експлозијата на сонцето“?

бутЕ

старлета
Член од
29 март 2011
Мислења
2.231
Поени од реакции
3.830
А од што ќе биде предизвикана „експлозијата на сонцето“?
Појма неам....Читав на сајтон на наса дека имало премногу големо количество на сулфур и јаглерод диоксид внатре во сонцето што би предизвикало таква експлозија...

I

Immigration man

Гостин
nema potreba da se razmisluva, ako imase nesto, od eden kup astronomi vo svetot barem nekoj ke kazese deka e taka. jas kolku so sum informiran dosega nikoj nema kazano.
mislev da se razmisli za videoto dali e vistinito mislam deka ne e montaza i sto e toa sto sveti na zapad na izgrejsonce vide i samiot ?:)

TwiNNeR

Повеќе читам, помалку пишувам
Член од
1 декември 2009
Мислења
179
Поени од реакции
107
mislev da se razmisli za videoto dali e vistinito mislam deka ne e montaza i sto e toa sto sveti na zapad na izgrejsonce vide i samiot ?:)
Јас лично не се разбирам толку, и не би требало да коментирам, ама дека ова е форум ќе си дадам мислење :P

Постојат многу природни феномени, може е еден од нив. Некаков одсјај од сонцето или што знам...

Но толкава „ѕвезда“ да остане неприметена, не ми е логично некако... Толку астрономи во светот да не приметат такво нешто...

Член од
10 март 2012
Мислења
27
Поени од реакции
14
deka ke mi se javat mene licno ne ocekuvam pravo da ti kazam, deka cel svet ke se unisti na 21.12.2012 spored tvojata teorija sigurno nema.
kazi mi kako eden meteor, kometa, ili vo slucajot planeta bi mozela da predizvika eksplozija na sonceto???

бутЕ

старлета
Член од
29 март 2011
Мислења
2.231
Поени од реакции
3.830
deka ke mi se javat mene licno ne ocekuvam pravo da ti kazam, deka cel svet ke se unisti na 21.12.2012 spored tvojata teorija sigurno nema.
kazi mi kako eden meteor, kometa, ili vo slucajot planeta bi mozela da predizvika eksplozija na sonceto???
Брат прочита што напишав 3-4 постови над тебе?? Ај ќе ти повторам :

Појма неам....Читав на сајтон на наса дека имало премногу големо количество на сулфур и јаглерод диоксид внатре во сонцето што би предизвикало таква експлозија...

I

Immigration man

Гостин
Јас лично не се разбирам толку, и не би требало да коментирам, ама дека ова е форум ќе си дадам мислење :P

Постојат многу природни феномени, може е еден од нив. Некаков одсјај од сонцето или што знам...

Но толкава „ѕвезда“ да остане неприметена, не ми е логично некако... Толку астрономи во светот да не приметат такво нешто...
a sto ako sakaat nikoj da ne doznae za da ne nastane haos na planetava i mozebi koga vejke ke bide ocigledno ke kazat rabotime na slucajot kako i obicno5 do 12 spasavajse koj moze.
inace vo pravo si za toa i "Но толкава „ѕвезда“ да остане неприметена" no kako i obicno ima i prikrieni informacii a za 2012 eve eden sajt koj se objasnuva http://www.greatdreams.com/2012.htm:D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom