21.12.2012 (read only)

Статус
Затворена за нови мислења.

бутЕ

старлета
Член од
29 март 2011
Мислења
2.231
Поени од реакции
3.830
a sto ako sakaat nikoj da ne doznae za da ne nastane haos na planetava i mozebi koga vejke ke bide ocigledno ke kazat rabotime na slucajot kako i obicno5 do 12 spasavajse koj moze.
inace vo pravo si za toa i "Но толкава „ѕвезда“ да остане неприметена" no kako i obicno ima i prikrieni informacii a za 2012 eve eden sajt koj se objasnuva http://www.greatdreams.com/2012.htm:D
Па тоа им е и планот...никој да не дознае...3-4 дена пред "експлозијата" тие што знаат ќе си заминат од земјава... што мислите зошто толку се интересира наса за марс...сигурно имаат таму начекано вода и воздух...

Член од
10 март 2012
Мислења
27
Поени од реакции
14
Па тоа им е и планот...никој да не дознае...3-4 дена пред "експлозијата" тие што знаат ќе си заминат од земјава... што мислите зошто толку се интересира наса за марс...сигурно имаат таму начекано вода и воздух...
aj da pretpostavime deka si vo pravo i deka sonceto ke eksplodira i deka ke ja unisti zemjata itn... i po takva eksplozija mars nema da se unisti?

бутЕ

старлета
Член од
29 март 2011
Мислења
2.231
Поени од реакции
3.830
aj da pretpostavime deka si vo pravo i deka sonceto ke eksplodira i deka ke ja unisti zemjata itn... i po takva eksplozija mars nema da se unisti?
Марс е премногу далеку од сонцето...ќе биде уништен сосема мал дел од марс...

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Чекај малце, мислам дека до сонцето поблиску од нас се три планети: Марс, Венера и Меркур (не сум баш сигурен) ама така мислам, ние сме четвртата планета по ред, најблиску до сонцето, а другите планети: Сатурн, Јупитер, Нептун, Уран, Плутон се после/подалеку од нас !
Така да ако отидеме ние(планета Земја) курбан, нормално дека од експлозијата на сонцето курбан ќе отидат и Марс, Венера, Меркур, а можеби и некоја од другите пооддалечени планети !

M

Muranyi

Гостин
Чекај малце, мислам дека до сонцето поблиску од нас се три планети: Марс, Венера и Меркур (не сум баш сигурен) ама така мислам, ние сме четвртата планета по ред, најблиску до сонцето, а другите планети: Сатурн, Јупитер, Нептун, Уран, Плутон се после/подалеку од нас !
Така да ако отидеме ние(планета Земја) курбан, нормално дека од експлозијата на сонцето курбан ќе отидат и Марс, Венера, Меркур, а можеби и некоја од другите пооддалечени планети !
Не,туку Меркур,Венера,Земја па потоа Марс.
--- надополнето: 26 март 2012 во 00:11 ---
А што ти да не очекуваш да ти се јават и да ти кажат „Дечко ти и цел свет на ден 21.12.2012 ќе умрете поради експлозија на сонцето која ќе создаде метеор кој ќе ја уништи земјата (ако ја преживее сончевата експлозија). ??
Такво големо сонце кое е видливо со голо око да постоеше,од толку многу астрономи и научници,ќе се најдеше некој да излезе на ТВ и да каже.Зарем ти мислиш дека сите се договориле да го премолчат тој феномен?

I

Immigration man

Гостин
Не,туку Меркур,Венера,Земја па потоа Марс.
--- надополнето: 26 март 2012 во 00:11 ---

Такво големо сонце кое е видливо со голо око да постоеше,од толку многу астрономи и научници,ќе се најдеше некој да излезе на ТВ и да каже.Зарем ти мислиш дека сите се договориле да го премолчат тој феномен?
a kolku vistini se premolceni i skrijani a nie slepo veruvame.
ne deka sum za the end na kraj kraeva no za nekoe raboti nema odgovori ili ?
na primer chemtrails vo posledno vreme gi ima sekoj den do pred nekoja godina ne ni postoeja a nikoj nema nekoj ozbilno pojasnuvajne ne se od avion sigurno ili nekoi hemikalii za koi sto predpostavuvaat ?
znaci ima nekoi raboti koi se somnitelni, i da mislam deka mozi da se dogovorat ili nema da gi bidi i niv :facepalm:

Член од
10 март 2012
Мислења
27
Поени од реакции
14
a kolku vistini se premolceni i skrijani a nie slepo veruvame.
znaci ima nekoi raboti koi se somnitelni, i da mislam deka mozi da se dogovorat ili nema da gi bidi i niv
se slozuvam so tebe, sekako deka ima somnitelni raboti, sekogas imalo i sekogas ke ima, sepak nema sansi ako ima nekoja si takva ogromna planeta deka mozi da se premolci.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Појма неам....Читав на сајтон на наса дека имало премногу големо количество на сулфур и јаглерод диоксид внатре во сонцето што би предизвикало таква експлозија...
А што ти да не очекуваш да ти се јават и да ти кажат „Дечко ти и цел свет на ден 21.12.2012 ќе умрете поради експлозија на сонцето која ќе создаде метеор кој ќе ја уништи земјата (ако ја преживее сончевата експлозија). ??
Експлозија на сонцето? Која ќе создаде метеор?

Не си баш сигурен што е тоа метеор, така? Или што значи "експлозија на сонцето" па така да го мавнеш во постот?

И ова, од НАСА велиш, а? :facepalm:

..... Lord ... give me strength ...

Член од
29 април 2009
Мислења
24
Поени од реакции
32
Znaci zboruvav za 4dimenzija koja treba da se sluci transformacijata od 21.12.2012, bas i kako sto e temava.
Stom izvrsuvas istrzauvanja znaci poznati ti se iluminati, jas dojdov do nekoi podatoci sto mislam deka se tocni: Napad na olimpijadata vo London i pocetok na nova vojna, moj sovet do site Makedonci podaleku od olimpijadata ovaa godina.
Zemjotres so jacina od 9,3 izmegu 20-25 mart ovaa godina, mozno e da bide L.A
--- надополнето: 10 февруари 2012 во 21:26 ---
Dali imas nesto da dodades?
Abe toa deka ste na forum pod nekoj nickname vi dava sila da se iznalupate gluposti?
Ili pak nekoj tebe i slicnite "ne ve razbral dobro".
A vie sepak znaete sto ke se sluci?
Ti be prijatel ne znaes ni sto ke ti zgotvi majka ti za rucek utre a ne kade, koga i kolku silen zemjotres ke ima. Stvarno vi e mnogu dosaden zivotot koga pocnavte da si igrate bogovi.
--- надополнето: 26 март 2012 во 17:14 ---
Експлозија на сонцето? Која ќе создаде метеор?

Не си баш сигурен што е тоа метеор, така? Или што значи "експлозија на сонцето" па така да го мавнеш во постот?

И ова, од НАСА велиш, а? :facepalm:

..... Lord ... give me strength ...
Nemoj da se cudis @Skorpion, mozda nie stvarno sme propustile nesto vazno. Mozda stvarno sonceto ke eksplodira i ke sozdade meteori. Mozda NASA taka kazala ama nie ne sme slusnale. Izgleda bevme premnogu zavateni so normalni raboti.
--- надополнето: 26 март 2012 во 17:25 ---
Jas da napisam nesto da ne bide deka samo kritikuvam.
Deka godinava koja ja pocnavme ke bide porazlicna od drugite toa VI GARANTIRAM. Samo zatoa sto dosega nemalo prethodno niednas 2012 godina.
Deka ke ima i zemjotresi i vulkani i vojni toa go znaeme site. Ama toa i sme go preziveale dosega. Zatoa i go raskazuvame.
Se soglasuvam deka odredeni grupi na lugje, institucii i mediumi sekojdnevno ne lazat i ni ja krijat vistinata.
A tebe majka ti ne te izlazala niednas do sega? Devojka ti se vistina ti kazuva? A sto da kaze Pero komsijata sto sekoj den zenamu go laze deka sedi doma i gleda televizija dodeka toj e na rabota. Ako ja doznae Pero vistinata, nego odma ke mu dojde Kataklizma, Nubiru i inverzija na POLOVI. Ima da i go nacuka Poloviot vo ....
Ne se palete po vakvi scenarija. Haos ni e i drzavava i cel svet od ovaa kriza. Da imavme sega standard kako sto imaat bogatite, nemase sega ovde da pisuvame 158 stranici za teorii na zagovor. Ke se vratevme od normalna rabota so poln novcanik pari i ke mu ja letnevme primer na Velesko pokraj voda da pieme kafe di da se zezame so drustvoto.
Ova e napraveno da gi drzi vo neizvesnost i da gi zabavuva onie koi nemaat dovolno obvrski i moznosti da planiraat ubavi raboti. Uste koga ke procitam nekoj postovi vo koj nekoj se palat kako mladi majmuni na ovie temi e toa ti e da popizdis. Do kade li se spustivme..

Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511
Оваа година ќе заврши еден прецесиски циклус, кој трае 26 000 години. За ова за чудо знаеле и старите народи, и знаеле да го пресметаат тој циклус.
Со почетокот на новиот циклус, според старите верувања би започнал нов живот во смисла на постепена промена во свеста на луѓето, нешто како повисоко спознание за себе си и околината..(да не одиме во детали).
Јас колку што гледав истражувања и емисии за овој феномен...никаде експлицитно не се најавува крај на светот каков што некои сензационалисти најавуваат, а такво нешто нема ни да се случи.
Инаку ако зборуваме за катастрофи, нив ги имало и ќе има..човештвото преживувало секогаш

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Nemoj da se cudis @Skorpion, mozda nie stvarno sme propustile nesto vazno. Mozda stvarno sonceto ke eksplodira i ke sozdade meteori. Mozda NASA taka kazala ama nie ne sme slusnale. Izgleda bevme premnogu zavateni so normalni raboti.
--- надополнето: 26 март 2012 во 17:25 ---
Jas da napisam nesto da ne bide deka samo kritikuvam.
Deka godinava koja ja pocnavme ke bide porazlicna od drugite toa VI GARANTIRAM. Samo zatoa sto dosega nemalo prethodno niednas 2012 godina.
Deka ke ima i zemjotresi i vulkani i vojni toa go znaeme site. Ama toa i sme go preziveale dosega. Zatoa i go raskazuvame.
Se soglasuvam deka odredeni grupi na lugje, institucii i mediumi sekojdnevno ne lazat i ni ja krijat vistinata.
A tebe majka ti ne te izlazala niednas do sega? Devojka ti se vistina ti kazuva? A sto da kaze Pero komsijata sto sekoj den zenamu go laze deka sedi doma i gleda televizija dodeka toj e na rabota. Ako ja doznae Pero vistinata, nego odma ke mu dojde Kataklizma, Nubiru i inverzija na POLOVI. Ima da i go nacuka Poloviot vo ....
Ne se palete po vakvi scenarija. Haos ni e i drzavava i cel svet od ovaa kriza. Da imavme sega standard kako sto imaat bogatite, nemase sega ovde da pisuvame 158 stranici za teorii na zagovor. Ke se vratevme od normalna rabota so poln novcanik pari i ke mu ja letnevme primer na Velesko pokraj voda da pieme kafe di da se zezame so drustvoto.
Ova e napraveno da gi drzi vo neizvesnost i da gi zabavuva onie koi nemaat dovolno obvrski i moznosti da planiraat ubavi raboti. Uste koga ke procitam nekoj postovi vo koj nekoj se palat kako mladi majmuni na ovie temi e toa ti e da popizdis. Do kade li se spustivme..
Џабе државата ако цел свет е в хаос. Џабе ќе критикуваш (како што критикуваш), ако виновните уште шетаат и си ја тераат досегашната работа која ти го одржува животот на стандард на мизерија. Има граница до каде некои работи се на ниво на теорија на заговор, после одреден степен, веќе се ралност која тек ја препознаваме дека постоела.

Нема да имаш таков живот, полн пари и на Велешко покрај вода да пиеш кафе, се додека одредени работи се одвиваат како што се одвиваат. И се оставени така. Една шака луѓе, верувал или не, не сакаат да имаш таков живот, и веројатно затоа и го немаш. А тие што мислат дека го имаат, се уште робуваат за истите на друг начин, и од друг аспект.

Ова е само една скала на долга низа скалила. И оваа тема, еден пример, зошто луѓето се вртат кон алтернативни теории и објаснувања за некои работи.

Член од
29 април 2009
Мислења
24
Поени од реакции
32
@Skorpion,
A jas pogresno proceniv deka ti polesno ke svatis sto sodrzi odreden post pa zatoa i odbrav da te citiram.
Dali jas imam i kade mozam da si dozvolam pienje kafe e irelevantno.
Pienjeto kafe na Velesko bese poubavata strana na +1200 postovi na eden forum (a pretpostavuvam deka imas i na drugi forumi). Nisto licno tuku eden drug pogled na realnosta.

Lesniot pristap do informaciite, vo kombinacija so krienje na identitetot zad nickname, proizveduvaat populacija "strucni lica" i toa vo sekoja oblast. Tokmu toa e celta na taa grupa lugje koja ti ja spomenuvas a ocigledno i si ja progoltal. Kontrola nad vremeto i nametnuvanje na razmisluvanje. Ako pak mislis deka uspevas 100% da gi filtriras informaciite koi gi primas preku bilo koj mediumi, e toa e "uste edna skala na dolgata niza skali". Taka e? Inaku ne bi pisuvale za Nubiru, 2012 i slicno dokolku prvin tie ne ni gi plasiraa i nametnaa kako tema na razgovor.
Velis vinovnite ke si setaat slobodno. Koj i za sto vinovni? Ako si go dade nekoj g*ot pod kirija nemoze da bara vinovnici a uste pomalku toj e sposoben da gi promeni i odstrani "vinovnite".

Celta na prethodniot post mi bese sosema razlicna od tvojot odgovor. Da ne pisuvam predolgo, procitaj uste ednas pa ako treba "dopolnitelno ke objasnuvam". Pozdrav. (y)

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
@Skorpion,
A jas pogresno proceniv deka ti polesno ke svatis sto sodrzi odreden post pa zatoa i odbrav da te citiram.
Dali jas imam i kade mozam da si dozvolam pienje kafe e irelevantno.
Pienjeto kafe na Velesko bese poubavata strana na +1200 postovi na eden forum (a pretpostavuvam deka imas i na drugi forumi). Nisto licno tuku eden drug pogled na realnosta.

Lesniot pristap do informaciite, vo kombinacija so krienje na identitetot zad nickname, proizveduvaat populacija "strucni lica" i toa vo sekoja oblast. Tokmu toa e celta na taa grupa lugje koja ti ja spomenuvas a ocigledno i si ja progoltal. Kontrola nad vremeto i nametnuvanje na razmisluvanje. Ako pak mislis deka uspevas 100% da gi filtriras informaciite koi gi primas preku bilo koj mediumi, e toa e "uste edna skala na dolgata niza skali". Taka e? Inaku ne bi pisuvale za Nubiru, 2012 i slicno dokolku prvin tie ne ni gi plasiraa i nametnaa kako tema na razgovor.
Velis vinovnite ke si setaat slobodno. Koj i za sto vinovni? Ako si go dade nekoj g*ot pod kirija nemoze da bara vinovnici a uste pomalku toj e sposoben da gi promeni i odstrani "vinovnite".

Celta na prethodniot post mi bese sosema razlicna od tvojot odgovor. Da ne pisuvam predolgo, procitaj uste ednas pa ako treba "dopolnitelno ke objasnuvam". Pozdrav. (y)
Не знам што точно не сум разбрал. Постот ти звучеше така како што и одговорив (затоа и сум одговорил на тој начин). Не можам да играм guesswork, затоа ако нешто сум интерпретирал погрешно, укажи ми и потенцирај ми за што точно се работи.

Алтернативниве размислувања ги обработувам уште од мал, веќе 10 години е откако сум почнат. Од тогаш до сега многу работи ми се разјаснети, и добро изџвакани. Доста точки поврзани, доста читање меѓу редови.

Сметам дека добро филтрирам информации, и дека доволно добро ги варам, и поврзувам. На многу места сум на нетов, и ги следам вестите кај кои кругови патуваат, од каде извираат, која верзија на тие настани најмногу се промовира и слично. Медиумите, колку и да се вешти во измишљотини, сепак не се толку креативни за некое работи - мораат од некаде да ги црпат тие информации, барем основните. Какви слика ти ќе изградиш на тиа информации, е тука се покажува за кого тоа го правиш, со која цел, и колку си креативен.

Се враќам чат пат на подфорумов од чиста љубопитност да видам народов што го привлекуваат такви работи, до каде е стигнат со разглабување на одредени нешта, колку добро е сфатено итн. Доста разочарувачки, најголемиот дел се доста назад во тој поглед. Еве, евидентно по темава, уште се расправаат дали на светот ќе му дошол крај или не во 2012, за неколку месеци.

А ова што го спомна за виновниците, гледаш во скоп на рамките на нашево мало безначајно општество (во развиток). Не ја гледаш големата слика.

Во големата слика и ние не сме баш мало безначајно општество :). Поздрав.

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Оф мори мајко абер немате а кењате глупости .... ако експлодира сонцето (супер нова) тоа е процес кој ќе се случи во наредниве 150-200 милиони години кога сонцето ќе го согори водородот и тогаш ојде јабана цел сончев систем а не само земјата а уште помалце пак дел од марс

И ги молам модераторите да селектираат до која граница се толерира идиотизам !

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Оф мори мајко абер немате а кењате глупости .... ако експлодира сонцето (супер нова) тоа е процес кој ќе се случи во наредниве 150-200 милиони години кога сонцето ќе го согори водородот и тогаш ојде јабана цел сончев систем а не само земјата а уште помалце пак дел од марс

И ги молам модераторите да селектираат до која граница се толерира идиотизам !
Исправка: 4 до 5 милијарди години.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom