Фан клуб - РК Вардар

Член од
14 април 2010
Мислења
4.695
Поени од реакции
6.059
Не им се допаѓа изгледа како играч :D
А и на форумов освен на мене, на никој не му се свиѓаше идејата, иако типов константно им е најдобар стрелец...

Потсеќа на Вукадиновиќ, играч кој обожавав да го гледам во нашиот дрес. А по малце по конституција личи и на Козлина. Такви играчи ни требаат, да разбие се пред него :D
Од сега и јас сум за овој таман замена за тој стариот Петриќ и ќе имаме све таленти у тим Стоилов Миличиќ и овој животињава :D таман за дупла титула догодина

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.985
Поени од реакции
74.054
Само што Милиќ изјави дека договорот му е до јуни, а потоа приоритет му била Бундес лигата :(

Член од
19 август 2010
Мислења
4.006
Поени од реакции
9.776
Praime muabet za edna voletina od Tatran visok 2.10 taka neso:)?

Член од
19 август 2010
Мислења
4.006
Поени од реакции
9.776
Znaeme kako ovaa sezona loso stoime na bekovski pozicii, i kako ocajno site sanjame da imame bek razbijac so klasicen skok sut.... Vcera slucajno se setiv na tipot koj mi ostana u sekavanje so svoite dobri igri u dresot na Vardar koj bese eden od moite poomileni rakometari u toj period u Vardar.... Sea neznam vie koi ste pomali kolku ke se setite, ama postarite koi go pratat Vardar sigurno ke se setat... Stanuva zbor za Tite Kalanadze od Gruzija:)..... Eve eden del od nekoja gruziska emisija kade e gostin i kade pravi retrospektiva na negovata kariera ( vo Gruzija najverovatno e gruziski Lazarov:D).... Na 11:15 pocnuva da zboruva za prestojot vo Makedonija, ima i snimki koga nastapuva vo Vardar(togas uste igravme vo rasadnik), so komentar na poetot Zlate Kalinski:D
http://www.youtube.com/watch?v=q6KbixWqqkU
--- надополнето: 22 март 2012 во 13:16 ---
http://www.youtube.com/watch?v=A6tuLmtXkAk

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.985
Поени од реакции
74.054
Пухуууу ова од времето кога за прв пат игравме полуфинале во Европа :icon_mrgr:
Паролата БОРИ СЕ ИГОРЧЕ, за Котевски :(

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.985
Поени од реакции
74.054
Da Kotevski koga imase soobrakajka:( A pred toa u kakva samo forma bese!
Омилен играч ми беше на времето, али го скина сообрааќајката. Ако убаво се сеќавам, загинаа сопругата и ќеркичката :(

Член од
19 август 2010
Мислења
4.006
Поени од реакции
9.776
Омилен играч ми беше на времето, али го скина сообрааќајката. Ако убаво се сеќавам, загинаа сопругата и ќеркичката :(
Da za zal..... Imase neuspesen obid da se vrati na rakometot ama bezuspesno.... Nikogas ne bese onoj stariot.

jyvation

Пургер
Член од
4 ноември 2009
Мислења
2.156
Поени од реакции
2.755
Пухуууу ова од времето кога за прв пат игравме полуфинале во Европа :icon_mrgr:
Паролата БОРИ СЕ ИГОРЧЕ, за Котевски :(
Ова сигурно било 99 година ако не и малце порано :)

jyvation

Пургер
Член од
4 ноември 2009
Мислења
2.156
Поени од реакции
2.755
Така нешто, едвај се сеќавам, валјда моите први мемории од РК Вардар :)
Ехеее одамна е тоа..Јас памтам лига на шампиони негде 2003/04 со Барселона со Магдебург кога се држевме само прво полувреме ама после растур систем :)

Член од
11 мај 2008
Мислења
3.358
Поени од реакции
7.343
Znaeme kako ovaa sezona loso stoime na bekovski pozicii, i kako ocajno site sanjame da imame bek razbijac so klasicen skok sut.... Vcera slucajno se setiv na tipot koj mi ostana u sekavanje so svoite dobri igri u dresot na Vardar koj bese eden od moite poomileni rakometari u toj period u Vardar.... Sea neznam vie koi ste pomali kolku ke se setite, ama postarite koi go pratat Vardar sigurno ke se setat... Stanuva zbor za Tite Kalanadze od Gruzija:)..... Eve eden del od nekoja gruziska emisija kade e gostin i kade pravi retrospektiva na negovata kariera ( vo Gruzija najverovatno e gruziski Lazarov:D).... Na 11:15 pocnuva da zboruva za prestojot vo Makedonija, ima i snimki koga nastapuva vo Vardar(togas uste igravme vo rasadnik), so komentar na poetot Zlate Kalinski:D
http://www.youtube.com/watch?v=q6KbixWqqkU
--- надополнето: 22 март 2012 во 13:16 ---
http://www.youtube.com/watch?v=A6tuLmtXkAk
Во тој период играа неколку Грузијци за Вардар, сите беа репрезентативци, а Тите Каланадзе беше убедливо најзабележителен. После тоа мислам отиде во Италија да игра. Да не го заборавиме и Олег Маљцев, и тој газеше тие години. Само откако се фати со познати скопски бараби, пропадна многу. Иначе со овој тим, Вардар стигна до полуфинале во КПК со Процеса Адемар Леон. Уште ја чувам картата од утакмицата во Расадник ;)

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Аууу старите добри времиња.....се сеќавам како да беше вчера.....
Тогаш имаше поквалитетен ракомет од сега,имаше барем 4,5 добри екипи во лигата,не како сега.....
Тите Каланадзе,кое играчиште беше дечкото:cuc:
Имаше топ во раката...неверојатен лев бек,еден од најдобрите странци шо играл некогаш во Македонија
Од старите времиња кога Пелистер беше на врвот на славата..
Имаше уште двајва Грузијци на времето во Вардар Бокачадзе,и тој беше страшен играч..
И уште еден,не толку добар Туркија..:D
Играа заедно неколку години во Вардар,па после остана само Каланадзе....
Оваа сезона 98/99 Вардар за прв пат успеа да земи титула...
Не победи во Битола,малку и со помош на судии,но мора да се признае дека таа сезона екипата на Вардар беше страшна...и заслужено беше прва иако во Пелистер имаше такви имиња како Лазаров,Чурлевски,Ходик и уште дузина репрезентативци....
Маљцев,Колев,Каландзе,страшна бековска линија,Котевски во врвот на славата,изигра маестрална полусезона,се до таа кобна сообраќајка....
Бранче Ангеловски на лево крило:D
Стигнаа до полуфинале на КПК(со Адемар)...
Ми текнува на еден двомеч од таа сезона во КПК,играа со едни Швеѓани,првата ја добија во Скопје,а втората губеа со многу разлика....
Влезе Колев наместо Брестовац,и се повампири,имаше одлична вечер...и го спаси Вардар од елиминација..........
Добри времиња беа,имаше ракомет и полни сали,сега се е лажно:tapp:

Член од
21 септември 2011
Мислења
359
Поени од реакции
640
Kako trgnalo i vie samo spomeni kako nas ke evocirate !!!
A od spomeni nema fajde!!!

Kajgana Shop

На врв Bottom