Фан клуб - РК Вардар

Tale mnogu go cenam kako covek i e super decko. Go saka i postuva Vardar maksimalno. Mislam red e da go ispostuvame.
Ednostavno e premnogu skaran so Kire, delovi na RFM i del od rakometari tuka, a plus si e skaran i so rakometnata publika i trpi mnogu kritiki. Pametno mu e sto saka da se trgne od ovde. Publikava nekako napadno reagira kon nego, primen e dosta loso. Za Fitilj e gospodin vo sekoja smisla na zborot. Fitiljot trosi 15 topki na mec i dava 8 gola sto i ne e dobar prosek, Tale e mnogu pointelegenten igrac od nego. Ne e ni sam, so nego Manaskov i Tomovski se trgaat od ovde i od reprezentacija. Ova mnogu kazuva i e epten pokazatel za toa kade sme.

Sepak izbrza so odlukata za Vardar. Nekako ocekuvase da dobie minutaza i kako da ne sakase da se bori za uloga. Ova ne postoi vo golemi klubovi kako Vardar i tuka se bara maksimum. Eve bas Vuko e povreden, pa Tale ke go zemese mestoto po 20-30 minuti sekoja utakmica bez maka. Treba da razmisli i da napravi cekor nazad, nema potreba od inaet.

Ova sto go pravi klubot voopsto ne mi se dopaga. Cupic ne treba da se brka, no ne treba da se brkaat ni igraci! Pred 2-3 godini taka dozvolivme Deki Manaskov da si otide i da si sedi bez klub, za sega da e tamu kaj sto e vo zivotna forma. Tomovski go pustivme i ne mozeme da se stabilizirame na golman 2-3 godini, baska so radi praviloto za stranci imame problem tamu. Taleski go pustame lesno, sega Vuko e povreden i tuka fali covek. Stole go trgnavme od ekipava, sto mu falese na klupa? Uste 2-3 kvalitetni bekovi od makedonsko prvenstvo ne gi nosime a vredi da se probaat. Tomi Jagurinovski si otide vo Ohrid, kakov takov, so Mitrovic ke bea nekakov tandem, za poljakon e klasa.
Nekako stanavme neblagodarnici sto lesno gorat igraci koi se legendi na klubov ili mnogu go postuvaat Vardar. Malce treba da se smirime so ova, da pocneme da pocituvame igraci poveke, nikoj nema da saka da ni dojde u klub. Preteravme, domasen igrac ne mozeme da zadrzime, ke ni kidne i Mecka posle Stole, malce se zanesoa izgleda vo ekipava.

Gledam deka ke kupuvame nov stranski golman, gledam deka se spremame za novi zasiluvanja, sve e toa ubavo ama sami nekako kako da gi brkame makedoncite i legendive na Vardar od sebe. Taka ne treba i ne odi.
I da, komentirame loso sme izigrale so Sveganive i ne znam tamu sto se ne. Trcase ekipava od utakmicata so Alkaloid na avion direktno za Svedska i tamu da igraat mec. Ova ne e voopsto lesno, plus Borozan se povredi sto e znacajno oslabnuvanje vo odbrana, a Tale ne e tuka da go pokrie. Ovoj rezultat e uspeh so ogled na bliskite dve teski utakmici edna po druga, a uspeh e i zosto ekipata izgubi 2 igraci u 10 dena koi u odbrana se bitni. Taka da poleka so kritikite.
Не си во право за некои работи. Тале добиваше голема поддршка во Вардар по одличната сезона која ја имаше, кога го реши купот со гол во последна секунда. Самиот згреши што си замина во Бенфика, но и кога се врати скоро сите беа радосни што доаѓа назад. Добиваше аплаузи и поддршка и покрај бледите партии. Негова лична одлука е да си замине, не знам како клубот би влијаел на тоа.
Исто беше и со Манасков и со Томовски. Не е дека беа избркани, самите не сакаа да продолжат во Вардар. Особено Маки, сакаше да гради кариера во Германија, немаше шанси да го задржиме.

Југриновски бе :masa:
Па овој кога и да влезеше да замени некој инстат ни топеа разлика од 2-3гола

Сите овие играчи што заминале кои се спомнати погоре, заминале отакако Вардар ги извадил од калта и тука станале играчи кои имаат некаква можност да бираат наредна дестинација.
Талески кога се врати од Германија не знаеше кај е лево, тука ја врати формата и замина во Бенфика на печалба.
Деки Манасков кога потпиша во Вардар имаше паузирано цела сезона поради скинати лигаменти, формата во минус му беше.
Јагуриновски и Томовски најмногу тука напредуваа и станаа играчи...

Ако веќе се бара за што сме згрешиле последниве години, најмногу потфрливме во потпишувањето на млади македонски играчи што ни беа на тацна, а ги препуштивме на Алкалоид и Пелистер само поради незаинтересираност од наша страна.
Сум пишувал доста пати на оваа тема, мислам првенствено на браќата Митеви, браќата Атанасијевиќ, Ненад Костески, Калајџиевски итн.
Не дека од оваа гледна точка е којзнае каква катастрофа, ама сепак за мали пари можеше да добиеме квалитетни македонски играчи што сега играат кај нашите конкуренти.

Всушност ние како клуб низ минатото никогаш не сме можеле да се пофалиме со многу наши репрезентативци во екипата, прво костурот на рептезентацијата бил од Пелистер, подоцна Металург, сега Алкалоид.

Наш најсилен адут секогаш била атмосферата во клубот, јаката соблекувална, меѓусебното дружење на играчите и добрите односи на релација играчи - навивачи.
Ние уствари поради таа позитивна енергија која владее во клубот успеавме без скршен денар и во долгови до гуша два пати да ја покориме Европа и сите ракометни гиганти да ги шљакаме среде Скопје.

Така да додека се одржуваат добри односи помеѓу управата и навивачката група, за Рк Вардар нема зима.:D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom