Тенисот во Македонија. Игра ли некој тенис?

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Сакам да ги прашам оние што често играат тенис, колку пари треба да се плати за 1 сат играње во вашите градови? Јас сум од Охрид и кај нас е сатот 200-250....

С

сашенко

Гостин
Сакам да ги прашам оние што често играат тенис, колку пари треба да се плати за 1 сат играње во вашите градови? Јас сум од Охрид и кај нас е сатот 200-250....
Ево ти, дечково има играно...
Скопје во АС на земја кај МЗТ салата во Аеродром е 200 ден 1 саат:)

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Ево ти, дечково има играно...
Хмм, баш едно дете сум прашал од Аеродром, во АС ми рече дека било 400-500 денари моментално... од кога е постот на vamos real ?

Иначе нов сум на форумов па ќе ми треба малку време да се навикнам :D Сум бил на некои што се vBulletin па на нив најгоре се најновите постови на првата страна ако си логиран...

С

сашенко

Гостин
Хмм, баш едно дете сум прашал од Аеродром, во АС ми рече дека било 400-500 денари моментално... од кога е постот на vamos real ?

Иначе нов сум на форумов па ќе ми треба малку време да се навикнам :D Сум бил на некои што се vBulletin па на нив најгоре се најновите постови на првата страна ако си логиран...
Можеш и тука да си местиш како сакаш да ти ги дава новите постови :).А постот на Vamos е јуни 2011, значи од пред 7 месеца

L

Löwe

Гостин
Во Приел, таму кај што тренирам јас е 150 денари саат за членови на клубот, а 200 денари за обични..

С

сашенко

Гостин
Само шо заврши мојот прв меч на новите терени во илинден.Терените се феноменални, добри рекети и топчиња даваат а цената е 200 денара саат и искрено вреди.За домашни тенисери со вајлд кард (читај врски :D) се игра малце повќе за тие пари (ако нема друг термин закажан).Не сум некој про ама ако на некој му се доаѓа навака ќе ви бидам домаќин и ке организираме нешо сигурно.....

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Само шо заврши мојот прв меч на новите терени во илинден.Терените се феноменални, добри рекети и топчиња даваат а цената е 200 денара саат и искрено вреди.За домашни тенисери со вајлд кард (читај врски :D) се игра малце повќе за тие пари (ако нема друг термин закажан).Не сум некој про ама ако на некој му се доаѓа навака ќе ви бидам домаќин и ке организираме нешо сигурно.....
Како би те решил да ти кажам, на твоја среќа од Охрид сум :D

шала

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
Дечки дај кажете кај може да се најде некои солидни рекети. Нешо аматерски рекети за рекреативно играње и по која цена се истите.

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Дечки дај кажете кај може да се најде некои солидни рекети. Нешо аматерски рекети за рекреативно играње и по која цена се истите.
Јас од Словенија купив Wilson и Prince добри рекети, беа по 60 евра но беше над 50% попуст, имаше нова колекција и на старата колекција рекети имаше огромен попуст, секако во Македонија таа приказна ја нема, дури не се купат сите, нема нови, смешки. Епа зависи како си расположен за давачки :D Ако сакаш рекреативни, можеш од 3000-4000 да најдеш доста солидни, со можност за шпановање (обновување на жиците доколку се скинат). Ако си од Скопје, таму секако имаш поголем избор, кај мене во Охрид и нема некој голем...

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
Многу е тоа бе шо ти е. Тотален лаик да дава пари за рекети од +50 евра, батали ти тие муабети :icon_lol:
До кај 2000 ден. некој, да издржи 5-10 утакмице летово, зашо реално толку ако изиграм.

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Многу е тоа бе шо ти е. Тотален лаик да дава пари за рекети од +50 евра, батали ти тие муабети :icon_lol:
До кај 2000 ден. некој, да издржи 5-10 утакмице летово, зашо реално толку ако изиграм.
Во тој случај убаво што не ти спомнав дека Aeropro Drive Cortex на Надал чини околу 240 евра во Македонија.

Во 2010 купив еден рекет во кинескиот центар во Белград за 800 динари (8 евра, нешто помалку од 8 евра). Тоа ти доаѓа помалку од 500 денари по рекет, а за тие пари врши и те како работа, играв 4-5 месеци со тој и на крајот се скина шпанот ама многу го удирав од подлогата, затоа, не за друго, беше ефтин :D Иначе, во МЕТРО во Благоевград маркетот исто по 40 лева (1200 ден.) можеш да најдеш добри рекети, таму сум гледал јас, во Скопје види по спортските продавници нешто поефтино, мора да има.

С

сашенко

Гостин
Тогаш изнајмувај од терените поевтино ке ти се фати, ако ти е само да издржи 5-6 утакмици летово.Мислам дека по 50 денари максимум од рекет треба да е изнајмување.Кај нас еве кај шо играв сеа без пари ги даваат рекетите и топчињата.Иначе Надал модел рекети :) од рекреативните шо се 5500 мислам во гтц, таму ги иам гледано...

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
Тогаш изнајмувај од терените поевтино ке ти се фати, ако ти е само да издржи 5-6 утакмици летово.Мислам дека по 50 денари максимум од рекет треба да е изнајмување
Не издаваат рекети, само терен и топчиња.

С

сашенко

Гостин
Еј срање хаха, само терен и топчиња бе :pos:па можат да земат некој рекет на старо макар ке ги извадат парите за месец дена.Овде инвестирале кај нас и за 4 терена по 2 рекета добри земале ама денес за еден ден само 20 пара беа по 200 денара тоа се 4000 и еден рекет скоро извадиле.За месец дека ке ги отплатат сите рекети и после се у заработка

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
Е ај, шо да им правам.
Само ме заразија и сега ми се игра тенис упм, тоа поише ќе биде смеење отколку играње ама ај :icon_lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom