Тенисот во Македонија. Игра ли некој тенис?

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.943
Поени од реакции
7.055
Кој е за тенис нека каже, и мене ми се игра :).
И мене ми се игра(ше), ама кога ми кажаја дека е 500 ден. од сат за терените кај МЗТ плус за изнајмување, се разочарав :(

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.758
Поени од реакции
43.946
Памтите кога ви расправав за Пазар Опен? :pos:

Е сеа за 2-3 недели ќе добиеме 2 тениски игралишта во Валандово.. :) Само дали ќе земат пари не сум сигурно.. Ова колку да се пофалам.. :D

С

сашенко

Гостин
Сигурно ќе земаат.Во Илинден овие се исто од владата проектот и земаат парички

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
И мене ми се игра(ше), ама кога ми кажаја дека е 500 ден. од сат за терените кај МЗТ плус за изнајмување, се разочарав :(
Пишаа погоре дека е 200 од саат, така да двајца делат по стотче а четворица по 50 ден што е џабе. Секако таков од 200 ќе бараме ;).

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.943
Поени од реакции
7.055
Пишаа погоре дека е 200 од саат, така да двајца делат по стотче а четворица по 50 ден што е џабе. Секако таков од 200 ќе бараме ;).
Можи на други терени да е поефтино, тој од 200 е Илинден зато е ефтино толку, не се оди пешки до таму :P. А ми се пробува тенис, сакам да пробам, иако не го сакам како спорт за гледање, ама за играње мислам дека е доста интересен и добар за вежбање, рекреација и кондиција.

С

сашенко

Гостин
Ке си јавнете еден од оние убавите на ЈСП (35 ден правец) и ке долетате на змеј ко луѓе ;) пола саат од центар е фор гад сејк

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Ке си јавнете еден од оние убавите на ЈСП (35 ден правец) и ке долетате на змеј ко луѓе ;) пола саат од центар е фор гад сејк
Јас сум Ѓорче значи до кај тебе саат време ќе ме фати :D. До Н. Лисиче одам за фудбал колку е ова подалеку?

Од мене нема проблем, ќе дојдам како и да е. Да видиме другиве дали ќе се сложат.

С

сашенко

Гостин
Од Ново лисиче? Со точак одам за 20 минути до ново лисиче :) само автобусот малце кружи а и ке треба да мењаш автобуси така да......Ама помеѓу дупло да платиш и дупло да се возиш што ти се исплати повеќе? :D

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Јас на пример имам доста прашања од родителите или некој од постарите не им се дава 400 ден од час а кај е тука наш рекет топчиња наш терен ,гориво или други помошни реквизити и најбитно тренинг и програма.

Мора тоа да се плати беспари неможам да работам да бидеме тука на чисто.

Може да дадеме попуст на групи и најчесто ги тераме да се собере група и тоа не сакаат па сега видете.

Да се разбереме без тренинг и работа нема резултат е сега ако им е скапо има и бесплатни терени па бујрум

Член од
6 октомври 2008
Мислења
1.884
Поени од реакции
2.088
Ако играте во АС кај МЗТ терените рачунајте ме и мене обавезно.Можам и да резервирам терен ако сте за. :D

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Јас на пример имам доста прашања од родителите или некој од постарите не им се дава 400 ден од час а кај е тука наш рекет топчиња наш терен ,гориво или други помошни реквизити и најбитно тренинг и програма.

Мора тоа да се плати беспари неможам да работам да бидеме тука на чисто.

Може да дадеме попуст на групи и најчесто ги тераме да се собере група и тоа не сакаат па сега видете.

Да се разбереме без тренинг и работа нема резултат е сега ако им е скапо има и бесплатни терени па бујрум
За се си во право, 400 денари... па 200 денари е теренот да играш сам, е сега веќе и имаш и тренер. Цената е многу можеби за наши стандарди но е и неисплатлива ако земеме во предвид дека професори на приватно за математика земаат и по 500 денари за 1 сат да кажат некоја задача, кои трошкови ги имаат тие во однос на тенисот, како прво немаат физичко " малтретирање ". Во оваа држава не се цени овај спорт, во однос на другите е поскап и тука е проблемот, а не е дека тренерите имаат преголем профит, но кога ќе ги пресметаш 400 денари така и изгледа, но ретко кој размислува за трошоците и останатите работи.

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
За се си во право, 400 денари... па 200 денари е теренот да играш сам, е сега веќе и имаш и тренер. Цената е многу можеби за наши стандарди но е и неисплатлива ако земеме во предвид дека професори на приватно за математика земаат и по 500 денари за 1 сат да кажат некоја задача, кои трошкови ги имаат тие во однос на тенисот, како прво немаат физичко " малтретирање ". Во оваа држава не се цени овај спорт, во однос на другите е поскап и тука е проблемот, а не е дека тренерите имаат преголем профит, но кога ќе ги пресметаш 400 денари така и изгледа, но ретко кој размислува за трошоците и останатите работи.

Мислам дека се работи малце и за менталитетот секој сака да напредува но се разбира сака да помини без пари и да купи знаење мислејќи дека и ти така си напредувал а вистината е инаква никој не ве прашува колку топки сте излижале колку време како мали деца не сте поминувале со вашите другари само за да напредувате во тенисот и да го научите .

Гола е вистината а голи се и македонските плати

Kajgana Shop

На врв Bottom