.
Јас те разбирам ама поентата е ако сакаш на сите луѓе да им ја обелодениш љубовта на единствениот господ бог треба сите да те разберат, а јазикот кој го користиш не е разбирлив за сите.
Еве пример мајка ми да го прочита ова ќе рече што пишува овој нормален е ?(без навреда :смир
.
Прашај ја мајкати - во тебе и вон тебе - што е тоа конкретно што не може да разбере?
Ако ние - какошто некои изјавуваат - сме излегле од памет, тогаш тоа е поради Љубовта БОЖЈА,
а ако пак сме присебни, тоа е поради вас!
(2 Коринтј. 5:13)
.
.
Јасно е по ова, а и по претходните твои мислења дека си верник. Немам намера да ги навредам твоите ставови и верувања, али би ценала доколку истите не ги форсираш на мене. Веќе кажав дека во господ не верувам, што значи дека тоа е мој веќе оформен став - не од денес, не од вчера, не од неинформираност или незадоволство.
.
Твојата невера е само моментална состојба, која неслучајно е настаната.
Мојот син - покрај сите негативни лекарски прогнози -
9 зајдисонца после неговото раѓање (1
999 година, на истиот ден кога мојот татко славеше 50ти роденден) беше успешно опериран на срце, од докторот кој пред 2 години на
9ти јануар беше избран за човек на годината 200
9та, во државата кадешто мојот син беше опериран
Се разбира Velvet She, јас не ти посакувам тебе - нити било кому другому - ништо лошо што би ви го отворило срцето, очите и ушите за нештото кое е безкрајно поголемо од секој човечки ум, разум, волја, сила, ...!
Секое добро
А плодот на Духот е: 1Љубов, 2Радост, 3Мир, 4Долготрпеливост, 5Благост, 6Добрина, 7Верност,
8Кротост, 9Воздржливост
(Галат. 5:22)
п.с. Докторот кој го оперира мојот син се вика Prêtre, што преведено од француски на македонски значи: проповедник.
Тој со своите раце и во земјите коишто се материјано слаби, проповеда за љубовта кон ближниот, која има прекрасно потекло.
lepetitcoeur.com
.