Фан Клуб: Барселона

Член од
9 март 2011
Мислења
1.944
Поени од реакции
905
Многу добар докумнетарецот,речиси ги има сите важни моменти во кариерата на Меси....

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Изгледа овој ни е следното засилување!

Renewal of Valencia left back Jordi Alba (22) will have clause allowing him to join Barcelona. Transfer could happen this summer. [md sport]

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Изгледа овој ни е следното засилување!

Renewal of Valencia left back Jordi Alba (22) will have clause allowing him to join Barcelona. Transfer could happen this summer. [md sport]
Тони ова е дел од стратегијата која ја донесе Лапорта да се вратат сите кои ја напуштиле Ла Масиа, Жорди Алба е еден од нив, за жал сега ќе биде многу поскапо платен од колку што беше продаден.

Член од
24 октомври 2008
Мислења
1.382
Поени од реакции
248
SIGNINGS
Barça make progress in reinforcing the squad
The aim is to sign a crack in attack and another one in defence in 2012-2013 season
Jordi Alba
Thiago Silva
Neymar
Kolarov

Read more: http://www.totalbarca.com/#ixzz1oj12H78w

Тиаго Силва, Неимар и еден од двата леви бекови би било совршено да се земат летоска :)

tufekciev

Барсa <3
Член од
6 февруари 2009
Мислења
2.242
Поени од реакции
802
Ako dojdat Alba Silva, Alba i Nejmar.. normalno bi bilo i nekolku igraci da go napustat timot, i da menjame nesto poso vaka mnogu e monotono...ja bi sakal toa da se:
Adriano (lev bek kupuvame),
Keita (ke nema mesto za nego veke vo timot, Maskerano bi bil zamena za Buskets, a i ke ima mnogu mladinci vo timot na taa pozicija),
Kuenka (jas taka sakam,ednostavno ne mi e po kejf :D)
Pedro (da se prodade dodeka moze da mu se zeme poveke), i
Afelaj (se maci mnogu so povredite, bolje da go napusti klubot)..

Vo timot bi gi imale:
Golmani: Valdes, Pinto
Odbrana: Alves, Montoja, Pike, Pujol, Silva, Bartra, Abidal, Alba, MuniesaSredina: Xavi, Buskets, Iniesta, Fabregas, Maskerano, Thiago, Sergi Roberto, Dos Santos
Napad: Mesi, Vila, Nejmar, Telo, Sancez, Deulofeu

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Силва отпишете си го уште сега, нема шанса да дојде, од тоа што читам најверојатно ќе се оди на Нејмар или Жорди Алба.Се почести се изјавите на Нејмар како тој и Меси би биле супер тандем

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Искрено, више не ни ги споредувам, а и нема што да се спореди.

Едниов ( Меси) 24 години, 4 пати прв стрeлец у ЛШ, другиов (Кристијано) 27 години... ниту еднаш.

Едниов (Меси) 64 настапи у Лш...49 гола, другиов (Кристијано) 81 настап....33 гола.
Епа не даваат тука пенали де...:icon_lol:

Меси, 67 настапи за репрезентацијата...22 гола, Kристијано 88 настапи...32 гола.

Меси, вкупно комплет 382 настапи...247 гола, Кристијано 541 настап...282 гола.

Асистенции, Меси има до сега вкупно 113, Кристијано 83.

Кристијано има вкупно 159 утакмици повеќе.

И ? :icon_lol:

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.668
Поени од реакции
22.752
^ Остави го тоа, статистиката не е секогаш реална. За мене причината зошто Меси е најдобар играч во светот е многу повеќе од неговата статистика. :) Начинот на кој игра, на кој се однесува на теренот, заложбата за екипата и тимската игра...... е тоа го прави Меси најдобар на свет. На некој му е битно дали ќе излезе на терен со 2 или 2,5 кг гел на косата, на некој дали неговата екипа ќе победи. Некој за себе смета дека е богат, згоден, убав и покажува среден прст кон навивачите, а некој се фокусира на играта...
Не е битно, двајцата се одлични фудбалери, секој со своето мислење, ама јас мислам дека најобјективно е да се признае дека Меси е најдобриот играч на денешницата и во последните неколку години.

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
^ Остави го тоа, статистиката не е секогаш реална. За мене причината зошто Меси е најдобар играч во светот е многу повеќе од неговата статистика. :) Начинот на кој игра, на кој се однесува на теренот, заложбата за екипата и тимската игра...... е тоа го прави Меси најдобар на свет. На некој му е битно дали ќе излезе на терен со 2 или 2,5 кг гел на косата, на некој дали неговата екипа ќе победи. Некој за себе смета дека е богат, згоден, убав и покажува среден прст кон навивачите, а некој се фокусира на играта...
Не е битно, двајцата се одлични фудбалери, секој со своето мислење, ама јас мислам дека најобјективно е да се признае дека Меси е најдобриот играч на денешницата и во последните неколку години.
Точно, само нека им боде малце очи статистиката. Често не посетуваат.:)

A за болдираното.... Се признало тоа веќе многу пати, посебно од најголемите имиња во фудбалот, и тоа е тоа што е релевантно.

Иначе, тешко е тоа да се признае пример од фан на Реал, тешко кога се работи за играч од нивниот најголем ривал, а уште потешко кога конкуренцијата на тој играч игра за Реал, иако мора да се признае дека после секое Ел Класико бар на момент признаваат кој е најдобриот. :icon_lol:

П. С. Bez imalo pretjerivanja, ovaj tim Barcelone predstavlja najbolju ekipu koja sam vidio u svom životu. Ronaldo Luís Nazário de Lima

Член од
11 јуни 2007
Мислења
1.505
Поени од реакции
1.302
Кои статистики ќе ги има Меси за 2-3 не можеме да претпоставиме !

Со 24 години (често забораваме дека сеуште е млад ) веќе има соборено толку многу рекорди на легенди !

И покрај тоа и јас исто како Че , Меси го гледам како најдобар играч поради неговата игра, генијалност а не по статистиката a уште помалце дали ќе освои Светско Првенство !

Па колку пати се случило Меси да не постигне гол а да биде играч на натпреварот ! Тоа со Кристијано Роналдо тоа мислам дека и не се случило или во најмала рака утакмиците се бројат на една рака!

За мене Кристијано Роналдо е една класа подобар од Шевченко , Ето , Руни, Раул, Анри... Ама Меси е на сосема друго многу повисоко ниво од сите!

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.668
Поени од реакции
22.752
За мене Кристијано Роналдо е една класа подобар од Шевченко , Ето , Руни, Раул, Анри... Ама Меси е на сосема друго многу повисоко ниво од сите!
Мислам дека многу дури и би го ставиле во ист кош со повеќето од нив. :)
Раул го замолчуваше Камп Ноу со неговите голови, Кристијано го замолчува Бернабе затоа што не сака да прославува голови со неговата публика. :LOL:
Ама, тоа не е ни малку битно.

Kajgana Shop

На врв Bottom