Тони ова е дел од стратегијата која ја донесе Лапорта да се вратат сите кои ја напуштиле Ла Масиа, Жорди Алба е еден од нив, за жал сега ќе биде многу поскапо платен од колку што беше продаден.Изгледа овој ни е следното засилување!
Renewal of Valencia left back Jordi Alba (22) will have clause allowing him to join Barcelona. Transfer could happen this summer. [md sport]
Искрено, више не ни ги споредувам, а и нема што да се спореди.
Точно, само нека им боде малце очи статистиката. Често не посетуваат.^ Остави го тоа, статистиката не е секогаш реална. За мене причината зошто Меси е најдобар играч во светот е многу повеќе од неговата статистика. Начинот на кој игра, на кој се однесува на теренот, заложбата за екипата и тимската игра...... е тоа го прави Меси најдобар на свет. На некој му е битно дали ќе излезе на терен со 2 или 2,5 кг гел на косата, на некој дали неговата екипа ќе победи. Некој за себе смета дека е богат, згоден, убав и покажува среден прст кон навивачите, а некој се фокусира на играта...
Не е битно, двајцата се одлични фудбалери, секој со своето мислење, ама јас мислам дека најобјективно е да се признае дека Меси е најдобриот играч на денешницата и во последните неколку години.
Мислам дека многу дури и би го ставиле во ист кош со повеќето од нив.За мене Кристијано Роналдо е една класа подобар од Шевченко , Ето , Руни, Раул, Анри... Ама Меси е на сосема друго многу повисоко ниво од сите!