Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
6 септември 2007
Мислења
2.255
Поени од реакции
116
Наместо декстроза, земете суво грозје, здраво е, зашто мора се` да биде суплемент?

50тина грама суво грозје е доволно (содржи околу 35 грама декстроза, а впрочем толку и треба да е внесот после тренинг, 35-50 грама).

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Наместо декстроза, земете суво грозје, здраво е, зашто мора се` да биде суплемент?

50тина грама суво грозје е доволно (содржи околу 35 грама декстроза, а впрочем толку и треба да е внесот после тренинг, 35-50 грама).
Гадно ми е сувото грозје..:D

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394

Ради пари друже, некако 150 денари за кило примамливо ми звучи.
Не дека не би и суво грозје.

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Што ти прави поспаност... :)
А колку отприлика декстроза треба да се зема ?
30-40 грама е доволно. Утре ќе ти пишам за постот погоре.

И што е ова во 3 саат пуштени, мускули растат додека спиете. :D

Член од
17 јули 2008
Мислења
704
Поени од реакции
260
Дали впрочем ви прават разлига тие 5 грама после тренингот ?
Мислам, јас го земам само пред тренинг и на тој начин до сега имав одлични резултати, ама некако ми нема логика после тренинг бидејќи се складира вака-така во мускулите за употреба при контракција каде што во форма на креатин фосфат оддава фосфатна група на ADP за да го врати во ATP, а после тренинг немам баш контракции и потреба да се складира креатин (после loading фазата) кога ионака за 12 часа ќе биде претворен во креатинин и исфрлен од телото .
Или грешам ?
Ај ако може некој од поискусниве нека објасни повеќе околу ова,и мене баш ме интересира..

Член од
6 септември 2007
Мислења
2.255
Поени од реакции
116
100 грама суво грозје кошта 20 денари, тоа ти е доволно за 2 пати. :) А рефус ако најдеш негде, кило сигурно излегува и поевтино.

Ствар на избор е, ете јас повеќе сакам кога може да се искористи природен извор на некој елемент, да не се оди директно на екстракт.

Поздрав :)

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Што ти прави поспаност... :)
А колку отприлика декстроза треба да се зема ?
Околу два пати повеќе од вејот по тренинг.
--- надополнето: 10 март 2012 во 12:26 ---
Дали впрочем ви прават разлига тие 5 грама после тренингот ?
Мислам, јас го земам само пред тренинг и на тој начин до сега имав одлични резултати, ама некако ми нема логика после тренинг бидејќи се складира вака-така во мускулите за употреба при контракција каде што во форма на креатин фосфат оддава фосфатна група на ADP за да го врати во ATP, а после тренинг немам баш контракции и потреба да се складира креатин (после loading фазата) кога ионака за 12 часа ќе биде претворен во креатинин и исфрлен од телото .
Или грешам ?
За 12 часа се исфла од крвна циркулација ако не се складира во мускулите. Ако се складира во мускулите тогаш стои во нив се додека не се потроши за контракции. Инаку логиката по тренинг да се земе е дека тогаш мускулите се гладни за хранливи материи и затоа што обично по тренинг земаш веј и дексторза (или сличен оброк од брз протеин и прости шеќери) кои слободуваат доста инсулин кој делува како пумпа на хранливи материи во мускулот и на тој начин ќе му биде олесното на креатинот да влезе во мускулите. Јас сепак како највеќе ефект да имам забележано ако земам креатин наутро на гладен стомак со прости шеќери.

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.752
Поени од реакции
11.655
За како се користи QUICKMASS гејнерот го најдов ова:

Konzumirati jednu mericu izmedju obroka,3 merice posle treninga i 3 pre spavanja
Ќе стигне ова паковката од 4,5 кг ако го користам така цел месец?

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
За како се користи QUICKMASS гејнерот го најдов ова:

Ќе стигне ова паковката од 4,5 кг ако го користам така цел месец?
Абе,нека си уживаат,а за МАКСИМУМ резултати,колку ќе пишат ? пола канта да пиеш после тренинг...

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.752
Поени од реакции
11.655
Ако може некој што постручен или некој што го користил да ми одговори, стварно сум у забуна :D
Едино за овој производ не го знам начинот на користење.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Ако може некој што постручен или некој што го користил да ми одговори, стварно сум у забуна :D
Едино за овој производ не го знам начинот на користење.
На нет ова го пишува.

“Mix 4 scoops with 16 oz of water or 2 scoops with 8 oz of water. For optimum mass gain results, it is recommended to consume QUICKMASS twice daily for an 8-week period.“

4 скупс ти се 255 грама. Еден сервинг ти се 2 скупс. 2 сервинга на ден.

B

Black Guard

Гостин
Имаш декстроза во Ампули(флакон) околу 36 денари е,можеш со млеко,или со сок да ја испиеш.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Имаш декстроза во Ампули(флакон) околу 36 денари е,можеш со млеко,или со сок да ја испиеш.
Според мене најбоље е суво грозје заедно со овесот сабајле (моите мусли се такви, имаат овес, ленено семе, суво грозје, бадеми, лешници, сончоглед, кикирики...се и свашта) а ако морате БАШ 50 грама суво грозје, може и да додадете.

Kajgana Shop

На врв Bottom