како може некој да ги сака Coldplay и да каже дека песната на Калиопи е ремек дело, is beyond me...
калиопи нема „конечно“ да пее на евровизија, бидејќи веќе пееше 1996, како што веќе спомнавме. тогаш не ни имаше пренос на полуфиналињата. можеби сега ќе е подобра, но факт е дека веќе е „евровизија лузер“
калиопи лани рече: македонијо и македонски народе - кој ве ебе!
ќе си одам каде што ме ценат и сакаат. таму ќе си снимам, таму ќе си продавам, таму ќе си правам концерти. никогаш веќе не ви пеам на евровизија.
тоа не беше пред 10 години туку лани...
евровизија само во лузерски држави како нашата се смета за врв на достигнувањето и се тргнува како за во бој, за да им покажеме на сите (маму им ебем) кој е македонецот.
и покрај тоа што има и такви што се зезаат, екипите позади нив се професионални и целата работа, (кај другите), е убаво спакувана.
кај нас екипата иде без пари, (тие се лапнати уште у скопје), без знаење и се пикаат по роднинско/партиски/заслужни линии. (ај бе, да се прошета внук ми - и он е за нас) аматеризам - да не кажам волунтаризам.
сите креации се на ношпал, а сите (повеќето) песни на копров.
и покрај што таа комбинација евидентно не функционира - се бутка до бесвест.
само ние мислиме дека на евровизија се праќаат „песништа“.
хрватите се поочајни и од нас. водителот им умира секоја година кога нема да влезат у финале.
калиопи ја не ја сакам, ама еве да и поскам среќа. башка пак ќе кажам - рече фак оф, мадафакрз!
најдобра мк евровизиска песна е 100% те љубам со ХХL... малце подобро да пееа и да не им беше перо камиказа главен, може и ќе победеа.
п.с. најпатетично ми е кога на прес конференција наши новинари бараат од нашиот претставник да испее нешто и после само они аплаудираат. пошто, нали, другите новинари се глупи и не се свесни како ќе ги преебеме и ќе им покажеме...