thisisnoizy
Good things take time
- Член од
- 29 јули 2010
- Мислења
- 2.010
- Поени од реакции
- 2.043
А едно прашање за у амбасада. Дали ти кажуваат веднаш дали си ја добил визата или треба да чекаш?
Ќе знаеш веднаш, обично ти посакуваат убаво да си поминеш и ќе ти кажат дека документите ќе си ги подигнеш во твојата агенција. Ако не добиеш - ти го враќаат пасошот и другите документи на лице место.А едно прашање за у амбасада. Дали ти кажуваат веднаш дали си ја добил визата или треба да чекаш?
Да,нема да добиеш виза,едно 99,9% сум сигурен.Абе сестра ми отиде лани, и остана таму, може за тоа да ми праат проблем во амбасада ?
Мене лани не ми бараа,поздрав.Бараат ли потврда за неосудуваност во амбасада !? и има ли некој што бил на Mackinac Island во Michigan или па некој што ќе иде ?
и мене ме интересира истото...и јас се наоѓам во ваква ситуација,а сакам да одам. Има некој ваков случај што завршил позитивно???Абе сестра ми отиде лани, и остана таму, може за тоа да ми праат проблем во амбасада ?
во КДечки подадовте документи во агенција за враќање на данокот? Доколку некој има однесено, ќе го замолам да ми каже во која агенција и точно кои документи ги однесол.
А бре луѓе што ве заебаваат со Северна Дакота ??? Не е дека нема да имаш работа или дека нема да си поминеш убаво, ама да седам на такво место 4 месеци ќе полудам. Ние лани бевме огромна група преку Контекст на Block Island, и да ти кажам најискрено ТОП си поминавме. И локација и пари си заработивме и пак одиме скоро сите што бевме (со исклучок на оние што се веќе апсолвенти). Немавме можност за на Self оваа година, пак плаќаме скоро фул цена ама не се жалам. Работа имаше колку сакаш, сите бевме задоволни. Другарки мои беа исто така преку нив на други локации, убаво поминаа и тие ама ние мислам дека бевме најзадоволни. Нека не ве лажат со некои такви дестинации, па на агенциите им е работа да ги продадат сите дестинации, наше е да не наседнуваме на нивните финти.Јас аплицирав преку Америкуест за Северна Дакота ги однесов сите документи и ме интересира за колку време треба да стигне таа работна дозвола?
Јас подадов во Наром за 1000ден ми го враќаат цел однесов само последен чек и социјален број.Дечки подадовте документи во агенција за враќање на данокот? Доколку некој има однесено, ќе го замолам да ми каже во која агенција и точно кои документи ги однесол.
da da. Sho rabotna pozicija imate?Има некој шо ќе оди на саемот преку Коузон на 10 ти март во Дом на Арм?
Патем некој шо ќе оди во Dickinson N.Dakota?
Мене во агенција ми рекоа, ако си прва година, пола од повеќе испити да ти бидат положени, на пример од 5, да имаш 3 или над 3. Мада релативна работа е тоа, поназад во темата пишуваа дека некои и со празен индекс ги пуштале, некои и со сите положено не ги пуштале, како ќе им се погоди денот така.Дали знае некој да ми кажи дали прават проблеми во амбасада колку имаш положено испити или не? Или гледаат битно да си активен на факултет?
Се надевам дека нема да направат проблем. А и јас немислам дека ке направат пошто го владејам јазикот прилично добро, така да ке ги фатам на муабет..Мене во агенција ми рекоа, ако си прва година, пола од повеќе испити да ти бидат положени, на пример од 5, да имаш над 3. Мада релативна работа е тоа, поназад во темата пишуваа дека некои и со празен индекс ги пуштале, некои и со се положено не ги пуштале, како ќе им се погоди денот така.
Јас идам преку Америкуест, и мене ми го кажаа тоа демек положени испити. Него јас правев муабет и со колеги што идаат преку други агенции на нив не им рекле за положени испити ..којзнаеДали знае некој да ми кажи дали прават проблеми во амбасада колку имаш положено испити или не? Или гледаат битно да си активен на факултет?