Mnogu si zbrkan.
Fakti ???Fakti za sto brat ???Kakvi fakti ti trebat ???
A posle ova ne mi se zbori so tebe:
ЕВЕ, јас мислам дека на Тони Зен 90% од денешните рапери треба да му ги бацува МАДИНАТА!!!
...
A vo odnos na moite remixi i plejbeci ... ne znam sto da ti kazam osven ako sakas da ti dadam eden moj proekt i da pregledas kako toa izgleda, no jebiga nema da ti dadam
A ponekogas si mi pak epten smesen.Velis deka jas pravam remix.E sto demek remixot ne e muzicko delo
?? hahahahah.
I daj objasni kako toa muzikata mi e playback???
.Ajde da pocneme ovaka:
Vo trakava imam zvuk koj go isekov od ovoj klip.
MALE KOLKU SUM BOLEN A
???? Vidi kakva kreativnost izvadiv od srcevo.Isekov apokalipticen zvuk od priroden fenomen i go vklopiv vo rap bit mada fakin YO !!!
A da ne go zabravame faktot deka ovoj zvuk e simnat od youtube so kvalitet 96kbps i sepak trakite mi zvucat mokjno (ako gi slusas direktno od mp3 ili ipod a ne od youtube).
Vo mojata traka pokraj ovoj OSNOVEN zvuk koj prirodata mi go dala imam i:
-Imam bass linija koja jas si ja svirev.
-Imam i ritam sekcija koja jas sam ja srediv.
-Imam i crkoven hor koj go isekov i go podsrediv so zvuko obrabotka.
-Imam i saxofon4e koe si go otsvirev.
-Imam i nekakvi gnasni zvuci koi gi sozdadov so meshanje na naj razlichni zvuci + eden otsviren zvukov dodatok.
I da ne ja zabraveme celata zvuko obrabotka, mixanje i master.
I ZAMISLI !! Ova e samo edna pesna vo koja ti predostavuvam kreativnost, inovativna ideja + originalna kompozicija.
Taka da ne gledam kako toa ovoa moe delo e remix ???Cudna logika.I ne gledam kako toa mojto delo e play back ???
Aj sega kje svijam eden joint i kje si ja slusam mojata muzika oti nogu ubavo znam kako ja pravam.Ne sum jas download pack samples tip na producent.Jas kopam zvuci za da napravam nesto.
Vo momentov mi se saka da ti pokazam uste takvi traki kakvi imam no ne e poentata da si pokazuvam kolku sum kreativen, idejata e slusatelot ako ima dovolno poznavanje od muzika, sam da preceni kade e kvalitetot.
A vo ovoj slucaj tvojot predizvik e ne osnovatelen i cuden i zatoa nema da prisustvuvam vo diskusjava.
Ostavam vie da precenete kako toa jas pravam muzika i kakov e produktot od celata rabota.