Ајде да зборуваме за музика!

Член од
5 август 2007
Мислења
3.586
Поени од реакции
2.608
Инспирација ми даде, темата за хип хоп културата во македонија. Последен пост што го пишав, добив одговот само ....ХАААХХАХАХАХАХАХХ:facepalm:
На прашањето ; ШО БЕ? не ми беше вратено. Плус, читам, некој сака да ми објасни некој работи. АЈДЕ ДА РАСЧИСТИМЕ ОВДЕ:
Прво. Че го предизвикам Mista 93. Не дека не ми се бендисува неговата музика, АМА, неговата музика е ПЛЕЈБЕК!!!! РЕМИКС!!!!
МИСТА, чекам да се искажиш, за да проработи темава.
Второ. Од како сум модератор на музика, никогаш немало активност колку што има сега, кога излезе пената од тони зен.
ЈАС, не сум ИЧ по рапов, ама заради дискусија ќе бранам став!!!!
ЕВЕ, јас мислам дека на Тони Зен 90% од денешните рапери треба да му ги бацува МАДИНАТА!!!

Кажете ми зошто не сум во право А ЈАС ќе ви кажам зошто сум!!!

СЕКОЈ ШТО ЌЕ ПОСТИРА НЕАДЕКВАТЕН ПОСТ, НЕИЗДРЖАН, ИЛИ САМО СО СМАЈЛИ, ЌЕ БИДИ САНКЦИОНИРАН СО МАКСИМАЛЕН БРОЈ НА КАЗНЕНИ ПОЕНИ!!!!

Дајте ми факти!!!!

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.530
Поени од реакции
29.059
Нема да коментирам многу само ќе прашам едно нешто. Како тоа Слаткар, Тони Зен и останатите се комерцијала ко што ги викате и серете по нив, а демек оние што се андерграунд биле океј. Па дома 24/7 ви се пуштени Еминем, Фифти и сличните па се палите на нив, они не се комерцијала? Музиката на Тони Зен не било рап, а што е турбо фолк ли ? ФАКТ е дека Тони и Слаткар го подигнаа нивото на рап музиката и поттикнаа многу млади да слушаат таков вид на музика. Што е за вас рап музика? Опишување на тешкиот живот на раперот како некоја кучка го заебала, како немал пари и слично ? Е алал да ви е...

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.374
Поени од реакции
4.917
Инспирација ми даде, темата за хип хоп културата во македонија. Последен пост што го пишав, добив одговот само ....ХАААХХАХАХАХАХАХХ:facepalm:
На прашањето ; ШО БЕ? не ми беше вратено. Плус, читам, некој сака да ми објасни некој работи. АЈДЕ ДА РАСЧИСТИМЕ ОВДЕ:
Прво. Че го предизвикам Mista 93. Не дека не ми се бендисува неговата музика, АМА, неговата музика е ПЛЕЈБЕК!!!! РЕМИКС!!!!
Второ. Од како сум модератор на музика, никогаш немало активност колку што има сега, кога излезе пената од тони зен.
ЕВЕ, јас мислам дека на Тони Зен 90% од денешните рапери треба да му ги бацува МАДИНАТА!!!

СЕКОЈ ШТО ЌЕ ПОСТИРА НЕАДЕКВАТЕН ПОСТ, НЕИЗДРЖАН, ИЛИ САМО СО СМАЈЛИ, ЌЕ БИДИ САНКЦИОНИРАН СО МАКСИМАЛЕН БРОЈ НА КАЗНЕНИ ПОЕНИ!!!!

Дајте ми факти!!!!
Епа ај да ти вратам. Значи тој пост ти беше надвор од контекст потполно. Како прво, Миста 93 прави трип-хоп музика - посебен жанр и правец во светот кој функционира на начинот на кој функционира (побарај си низ нетот што е тоа трип хоп). Музиката што тој ја прави е призната низ светот и е најмалку она што го кажуваш ти дека била ремикс (можиш да си пребараш и да споредиш што е семплување, а што е ремикс ). Со твојот пост ти буквално плукаше по целата музичка сцена која работи по процесот на семплување, го омаложи рапот. Ако си толку јак и викаш дека тоа што го прави Миста не е музика, ајде направи ти нешто подобро на начинот на кој тој работи. Или излези на ТВ и кажи дека трип-хоп музиката не е музика и оние што ја прават не се артисти. Изјави дека Massive Attack, Prodigy, Air, Blockhead, Blue Foundation, Bonobo, Dj Krush, DJ Premier, Gorillaz, Faithless, Nightmares on Wax, Portishead, Thievery Corporation, Nujabes, Boards of Canada итн. не се артисти и не прават музика, па нека ти дадат тебе да правиш вистинска музика и да имаш настапи место нив.

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Го подигнале рапот со песни како Путка прва класа,Ти си топ за да те е*ам,Путката ти смрди на мртво куче итн да не набројувам,на кој се палат деца од 10 до 15 години?
Пред година две одам накај школо и едно детенце второ-трето оделение со татко му за раче одат и детево извадило телефон и пуштило од слаткар-ти си топ... чекај бе им личи ли на деца такво нешто :facepalm:
Еминем е комерцијала но неговите текстови се светлсони години пред тони фен,стаклар и компанија...

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.530
Поени од реакции
29.059
Го подигнале рапот со песни како Путка прва класа,Ти си топ за да те е*ам,Путката ти смрди на мртво куче итн да не набројувам,на кој се палат деца од 10 до 15 години?
Пред година две одам накај школо и едно детенце второ-трето оделение со татко му за раче одат и детево извадило телефон и пуштило од слаткар-ти си топ... чекај бе им личи ли на деца такво нешто :facepalm:
Еминем е комерцијала но неговите текстови се светлсони години пред тони фен,стаклар и компанија...
Самиот ти имаш 15 години па не се палиш на таа музика ...
Еминем е комерцијала ама текстовите. Значи вас текстовите ве палат а не ви смета тоа што е комерцијала туку така ви одговара комерцијала бил. Сигурно нема рапот да се подигне на тој начин што раперот ми го опишува неговиот живот, што искрено ме заболе за неговиот живот.

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Самиот ти имаш 15 години па не се палиш на таа музика ...
Еминем е комерцијала ама текстовите. Значи вас текстовите ве палат а не ви смета тоа што е комерцијала туку така ви одговара комерцијала бил. Сигурно нема рапот да се подигне на тој начин што раперот ми го опишува неговиот живот, што искрено ме заболе за неговиот живот.

Разлика од комерцијала до комерцијала,човек кој ги искажува својте чувства и човек кој ги искува својте сексуални чувства :cautious:
Сакаш да кажеш дека преферираш да слушаш Тони Зен одколку Еминем?

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Таман се израдував за зборење музика и ка видов темата дека е за рап... 70% од раперите ако не и повеќе (барем у македонија) немаат ни елементарни познавања на музика. Само кењаа нешо :D

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.530
Поени од реакции
29.059

Разлика од комерцијала до комерцијала,човек кој ги искажува својте чувства и човек кој ги искува својте сексуални чувства :cautious:
Сакаш да кажеш дека преферираш да слушаш Тони Зен одколку Еминем?
Сакам да ти кажам на тебе и на сите андерграундери да прекинете да плукате по "комерцијалата". Разлика нема и тој е платен и тој е, а вас тоа ви сметало демек, музиката андерграундерите ја праеле без пари. Па искрено подобро за сексуалните искуства да слушам можам да научам нешто од тоа одколку да го слушам РНС и како женска му била курва ;)

G

Gray Foxx

Гостин
Сакам да ти кажам на тебе и на сите андерграундери да прекинете да плукате по "комерцијалата". Разлика нема и тој е платен и тој е, а вас тоа ви сметало демек, музиката андерграундерите ја праеле без пари. Па искрено подобро за сексуалните искуства да слушам можам да научам нешто од тоа одколку да го слушам РНС и како женска му била курва ;)
Ooooo we got ourself a virgin here. :icon_lol:
Dude no offence ти си дете од MTV Adria генерацијата и твоето мислење никогаш нема да се земе за интелегентно и своеглаво размислено.
Еве ти за да поднаучиш уше нешто.
http://dpfanatics.com/
:icon_lol:

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050

Дајте ми факти!!!!
Mnogu si zbrkan.
Fakti ???Fakti za sto brat ???Kakvi fakti ti trebat ???
A posle ova ne mi se zbori so tebe:

...
A vo odnos na moite remixi i plejbeci ... ne znam sto da ti kazam osven ako sakas da ti dadam eden moj proekt i da pregledas kako toa izgleda, no jebiga nema da ti dadam ;)
A ponekogas si mi pak epten smesen.Velis deka jas pravam remix.E sto demek remixot ne e muzicko delo :) ?? hahahahah.
I daj objasni kako toa muzikata mi e playback???

.Ajde da pocneme ovaka:

Vo trakava imam zvuk koj go isekov od ovoj klip.

MALE KOLKU SUM BOLEN A :) ???? Vidi kakva kreativnost izvadiv od srcevo.Isekov apokalipticen zvuk od priroden fenomen i go vklopiv vo rap bit mada fakin YO !!!
A da ne go zabravame faktot deka ovoj zvuk e simnat od youtube so kvalitet 96kbps i sepak trakite mi zvucat mokjno (ako gi slusas direktno od mp3 ili ipod a ne od youtube).
Vo mojata traka pokraj ovoj OSNOVEN zvuk koj prirodata mi go dala imam i:

-Imam bass linija koja jas si ja svirev.
-Imam i ritam sekcija koja jas sam ja srediv.
-Imam i crkoven hor koj go isekov i go podsrediv so zvuko obrabotka.
-Imam i saxofon4e koe si go otsvirev.
-Imam i nekakvi gnasni zvuci koi gi sozdadov so meshanje na naj razlichni zvuci + eden otsviren zvukov dodatok.
I da ne ja zabraveme celata zvuko obrabotka, mixanje i master.

I ZAMISLI !! Ova e samo edna pesna vo koja ti predostavuvam kreativnost, inovativna ideja + originalna kompozicija.

Taka da ne gledam kako toa ovoa moe delo e remix ???Cudna logika.I ne gledam kako toa mojto delo e play back ???

Aj sega kje svijam eden joint i kje si ja slusam mojata muzika oti nogu ubavo znam kako ja pravam.Ne sum jas download pack samples tip na producent.Jas kopam zvuci za da napravam nesto.
Vo momentov mi se saka da ti pokazam uste takvi traki kakvi imam no ne e poentata da si pokazuvam kolku sum kreativen, idejata e slusatelot ako ima dovolno poznavanje od muzika, sam da preceni kade e kvalitetot.

A vo ovoj slucaj tvojot predizvik e ne osnovatelen i cuden i zatoa nema da prisustvuvam vo diskusjava.
Ostavam vie da precenete kako toa jas pravam muzika i kakov e produktot od celata rabota.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.942
Поени од реакции
1.750
Нема да коментирам многу само ќе прашам едно нешто. Како тоа Слаткар, Тони Зен и останатите се комерцијала ко што ги викате и серете по нив, а демек оние што се андерграунд биле океј. Па дома 24/7 ви се пуштени Еминем, Фифти и сличните па се палите на нив, они не се комерцијала? Музиката на Тони Зен не било рап, а што е турбо фолк ли ? ФАКТ е дека Тони и Слаткар го подигнаа нивото на рап музиката и поттикнаа многу млади да слушаат таков вид на музика. Што е за вас рап музика? Опишување на тешкиот живот на раперот како некоја кучка го заебала, како немал пари и слично ? Е алал да ви е...
Друже биди искрен и кажи колку имаш слушнато македонски рап? Ја неам многу, искрен сум ама уште си ги слушам Рап Тврдина на Единствена Опција (каде беа слаткар и скит), Пука да ви го напука од Пука козметика, Сафизам на САФ, The most wanted, Браќа по крв и уште некои. Слушни што се правеше во македонија до 2005-та и спореди го тој рап со денешниов (т.е. да бидам попрецизен со Тони фен и Стаклар). Слушни што прават Дудо и Аго. Аго е алфа и омега во македонскиот рап, само тој не е глупав да прави музика за копиљаци туку прави музика со текстови кои можат да те замислат, текстови кои се длабоки, а не површни ко на овие двајцава нафурани младичи желни за пари и слава.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617

Дајте ми факти!!!!
Брат, не се бламирај, модератор на музика си.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Рапојната исто како и рокот панкот хипиците техничката музика, хаус, ип оп ... ништо од тоа не е македонска музика. Tие се странски музики и на нив се играат странски ора по диска, пејат на амерички и германски и не знаеш шо кажват дал ни пцујат мајки шајки дал викаат дека нема Македонија и Македонци дал пропагираат педерство и дроги.. Македонска музика е ова:

за разлика од странската забавна музика метална, панкови рокоји, рапој.... за овие песни не треба да се издрогираш за да ги слушаш.

Kajgana Shop

На врв Bottom