Ајде да зборуваме за музика!

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.530
Поени од реакции
29.059
Само за тоа пишуваат и пеат раперите ? еве ти како навивач сигурно имате некакви роблеми. тогаш се жалите за некои неправди демек ве местеле и слично (не ве осудувам само правам споредба) зошто тогаш раперите немаат право да преку песна ги кажат своите проблеми и евентуално да се извади некаква поука од истите лични искуства. Друго разбери дека некои рапери и рапуваат за проблемите во опшеството кои не се само појави како финансиска нестабилност, дроги итн.. има и многу други негативни појави во секое опшество да не набројувам сега.

Рапот до некаде може и да едуцира/поучува, не само да забавува.. впрочем затоа и се појавил ;)
Овој пост јас го сваќам како:
Каков е животот на раперот за тоа и рапува. Ако повеќето се во беда и имаат тежок живот некој се извлекол од тоа и сеа пее како си е*е и си има пари (Тони и Слаткар). Значи преку песна си го раскажуваат животот...

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
ќе ве молам да не го споредувате Еминем со Тони бананамен и стаклар....

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.812
Поени од реакции
30.695
ЕВЕ, јас мислам дека на Тони Зен 90% од денешните рапери треба да му ги бацува МАДИНАТА!!!

Кажете ми зошто не сум во право А ЈАС ќе ви кажам зошто сум!!!
Не си во право затоа што рапот ниту започна а нема ни да заврши со него, имаше рап пред него ќе има и после него.
Ако оцена за квалитетен рап ти е колку пари зимаат за настап гадно си се заебал, затоа што на крај најважна е самата лирика и пораката во песната.
Ако за тебе песна е дека он бил суперзен, правел скандал или имал три фуфици стварно те жалам.

А ова ти е братче песна која се слушала со години а и понатаму ќе се слуша.

Ниту пееја за фуфици и пари а сепак секогаш имаа публика.

ПС: Аго во една песна велеше.
...размисли кој на маса рапот го стави
кој ве научи серковци рап како се прави...

Констатација: Тони треба уште леб да јаде за некој да му ги ''бацува мадината''

Член од
5 август 2007
Мислења
3.586
Поени од реакции
2.608
Не си во право затоа што рапот ниту започна а нема ни да заврши со него, имаше рап пред него ќе има и после него.
Ако оцена за квалитетен рап ти е колку пари зимаат за настап гадно си се заебал, затоа што на крај најважна е самата лирика и пораката во песната.
Ако за тебе песна е дека он бил суперзен, правел скандал или имал три фуфици стварно те жалам.

А ова ти е братче песна која се слушала со години а и понатаму ќе се слуша.

Ниту пееја за фуфици и пари а сепак секогаш имаа публика.

ПС: Аго во една песна велеше.
...размисли кој на маса рапот го стави
кој ве научи серковци рап како се прави...

Констатација: Тони треба уште леб да јаде за некој да му ги ''бацува мадината''
Ми го прочита другото мислење? Јас не зборував за квалитет, туку зборував од аспект, дека 90 посто од тинејџериве сега, појма неамше да имаат од тоа кој се Легија, САФ и така натаму, ако не го донесеше Тони Зен рапот на широката клиентела. Некој спомна саф, да, ама то беше пред 10 години, тинејџериве ко имаја по 6-7-8 години.

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Ај уште еднаш.
Способноста на некој да зборува повеќе од просечна жена кога во позадина има некој примитивен ритам ко склопен од хиперактивно 7 годишно дете не е музика.

Способнста на некој да го притисне копчето плеј притоа успешно наведнувајќи ја главата на десна или лева страна глумејќи дека прави нешто не е музика...итн итн

Донекаде разбирам креирање музика со компјутер затоа што сепак треба осет да имаш....но во секој друг случај иди учи инструмент и не драпајте муда.

S

stefi

Гостин
Ја искрено не го поштуем пошо ја следи таа америчка њу вејв хип хоп култура, со голи жени, без значајни текстови и фурање со пари, коли итн. Поштуем шо коа настапува има бенд али ете горе наведеното...

Ghottam

Џокер
Член од
25 февруари 2012
Мислења
10
Поени од реакции
3
Поштуем хип хоп култура и рап и се тоа е океј. Но, бато веќе денес никој не те гледа дали имаш интелект или немаш. Сите си фураат денес свој филм. Покемон генерации се децава денес така да секој си слуша што си сака. Мене од рап, најбољи ми се СТР2, Кемп ОД, РНС и Темната Страна а и САФ да ги напоменам. :нинџ:

T

The Cryptkeeper

Гостин
Класична изјава на неслушач на рап музика. Ако викаат луѓе дека фејк рап е пеење за пи*ки, коли и слично не значи по дифолт дека се палат на тежок живот, немало пари и слично. Има многу повеќе теми од овие две.
--- надополнето: 25 февруари 2012 во 19:40 ---

Се вели интелигентна. ИнтелЕгентен човеку.
Watch out we've a badass over here. Или дете од улицата.

Acohipmk

Манипулативна кокошка.
Член од
3 ноември 2008
Мислења
1.456
Поени од реакции
2.011
Нема да коментирам многу само ќе прашам едно нешто. Како тоа Слаткар, Тони Зен и останатите се комерцијала ко што ги викате и серете по нив, а демек оние што се андерграунд биле океј. Па дома 24/7 ви се пуштени Еминем, Фифти и сличните па се палите на нив, они не се комерцијала? Музиката на Тони Зен не било рап, а што е турбо фолк ли ? ФАКТ е дека Тони и Слаткар го подигнаа нивото на рап музиката и поттикнаа многу млади да слушаат таков вид на музика. Што е за вас рап музика? Опишување на тешкиот живот на раперот како некоја кучка го заебала, како немал пари и слично ? Е алал да ви е...
Тие го подигнаа нивото, да, на она истото КОМЕРЦИЈАЛНО ниво каде што можеме да го видиме секој ден на MTV. Стави 2-3 девојки речиси голи пред коли поскапи од 20.000 евра, и воала, добиваш видео спот наместо музика, така да сите гледате рап наместо да слушате рап. Тони зен, почна убаво, но потоа дојдоа парите, и тука завршува уметноста, каде што не е вооптшо важно што ќе изрецитираш доколку тоа носи пари, пари и повеќе пари. Истото важи и за слаткар.
НЕ, дома не ми се пуштени 50 центи и Еминем. Си чул за Onyx, Nwa, KRS-One... итн итн, да не набројувам, или тоа се некои си имиња од покемон за тебе?
СРАМОТА, во околинава гледам девојчиња сеуште основно одделение, а слушаат слаткар и Спушти се доле, Ку**о, Пу**а прва класа...
После вакви текстови ти го велиш ова? " Што е за вас рап музика? Опишување на тешкиот живот на раперот како некоја кучка го заебала"
Убаво ти рече Мартин Јунајтед , Еминем е светлосни години пред овие двајца.
И како последно, ти човеку поим си немаш што е тоа ХИП - ХОП култура!

Acohipmk

Манипулативна кокошка.
Член од
3 ноември 2008
Мислења
1.456
Поени од реакции
2.011
Рапот до некаде може и да едуцира/поучува, не само да забавува.. впрочем затоа и се појавил ;)
До секаде :) Само ако се слуша она што треба да се слуша и да се впива она што треба да се впива.

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.374
Поени од реакции
4.917
Незнајте вие ништо. Јас слушам најуба музика.

Acohipmk

Манипулативна кокошка.
Член од
3 ноември 2008
Мислења
1.456
Поени од реакции
2.011
Ја искрено не го поштуем пошо ја следи таа америчка њу вејв хип хоп култура, со голи жени, без значајни текстови и фурање со пари, коли итн. Поштуем шо коа настапува има бенд али ете горе наведеното...
Во рапот има многу повеќе од тоа што ти си го чула до сега, тоа е комерцијала. Повеќе е за гледање отколку за слушање. Ако се интересираш, ќе дознаеш.
Не знам која култура ти ја следиш, но болдираните зборови... :facepalm:

Член од
6 декември 2011
Мислења
2.027
Поени од реакции
3.357
Ако темата е наменета само за рап културата, ќе се воздржам од коментари. Единствени пејачи хип хопери пред кои капа би симнал се Кулио (секоја чест неговите концерти се посебни), и Травис исто така доста добар хип-хоп со реге ефекти. Btw сите рапери се слаби вокалисти, затоа е направен тој смер во музиката, таа не претставува уметност. Кој е предизвикот не го разбирам во темава. Наведи рапер што би испеал со високо Ц :confused: па да ги побиваме знаењата. А енергијата на сцена што ја пренесуваат за неедуцираните музикални ликови е беспрекорна. Еве примери

Kajgana Shop

На врв Bottom