Хип хоп културата во Македонија

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.374
Поени од реакции
4.916
Абе шо му се онакви очите на Тони Зен ??? :D

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.374
Поени од реакции
4.916

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Битот е топ, али песнава цепажа... :D

Кафаната лепенка со штала
многу сака да ве запознае
нашиот газда
Кацар тука нешто ко да мириса на
измет
он засрамено здраво ја сум
Исмет
:pos:

El 'Borracho

Riot Maker
Член од
18 јули 2009
Мислења
822
Поени од реакции
238
Коментаров шо го видов на видеово од Тони Зен кажува се

Top Comments

• Ustvari brat rapot ve jebe i dvajcata...na edniot edno mu kazue na drugiot drugo:)))))

ToniGameOver 33 minutes ago 15

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Надвор на Тони Зен е многу реална трака што он ова го има иживеано на Аеродромските улици и има отидено на друго ниво што може и да не го сметате за рап но оваа трака зборам за првиот запис надвор му е песна за респект све вистини.

Текстот на Надвор е добар,лирички е солиден не е којзнае што но е прилично солидно и добро изработено што овој труд заслужува почит сигурно ја мислел многу време поради тоа што он не е доволно јако спремен да напише вакво нешто сигурно го испотил гзот да го напише текстов.

Битов е лудница модерен но тврд што не би ми сметало рапот во денешно време да си пичи вакви битови.
Флоуто не му е ништо посебно но за разлики од другите траки изненадува.
Ова е моето мислење и за песнава Тони Зен си има лајк и респект.

Сега за дисот,не ми изгледа како да се правда само си кажува дека животот треба да се живее и дека му требаат пари(во стихот отидов на Сафари но рапот ми рече врати се ми требаат пари)поради тоа што сите тоа го сакаме и просто треба да си луд да се задоволуваш со малце во денешно време,иначе dissbackot на зен не е нешто посебно и е далеку лирички јако од тој на тони о сан но во денешно време не му вреди контекстот толку на тони о сан поради тоа што во социјала рапот во 90's се вртеле милиони артистити продавале Голд и Платинум па и да не биде Голд продавале по 100.000 албуми што се доволно за повеке од добар живот играта е сменета треба да се свати тоа.

Да не ме сватите погрешно не сум фан на Тони Зен и само Надвор му ја поштувам и никоја друга трака поради тоа што има алманах рими за разлика од новиот запис Надвор кој е солиден текстуално просечно флоу но си го вози.

• Ми се допаѓа
Reactions: Syn
Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
Викате револуција, а ? Или еволуција ? .. Едно само да ви е јасно, не секоја револуција или еволуција што и да било не е секогаш добра. Не ги ни знаете корените на рапот, ни која е поентата на рапот.
И јас тоа се трудам да го кажам.А ова другото, за кој како...

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Битот е топ, али песнава цепажа... :D

Песнава е иначе вистинска прича пеер :)
Го кењаат Јованов дека ич не бирал за настап туку ги праќал по секакви рупи низ нашава ни мила провинција :)
Микрофони со ефекти кумот кумот кумот.. (:)

Kajgana Shop

На врв Bottom