Хип хоп културата во Македонија

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.374
Поени од реакции
4.917
Исто чувство добив и јас. Некако оваа му е ... лимонада.

Ја не сфатив дека се правда, него дека као заеби ова срање што сакаш да го наметнеш, ја си терам друг филм, ама чисто колку да не мислиш дека се пичкам ја правам песнава.

Плус во свој спот се хејта самиот. Глеаш сам шета додека околу него сите со среден прст му покажуваат. Тоа никој до сеа не го направил.

Факат: Било кој од Легија или шо знам кој, да им дојде некој и да им рече „ќе ви даам пари, да направите по за сечие уво рап“, со две раце ќе прифатат.

Факат други: Тони Зен има песни што му се тралалајки, ама ова сеа му беше јако.

Ова е мое мислење. :)
Јас го коментирав само вториот запис - повеќе од рапер..

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.027
Поени од реакции
36.812
Стигна и на JewTube :D

Uploaded by CBeatss on Feb 20, 2012
копиле комерцијално ... без коментар ... да се изживуваме ајде ..
Category:

Comedy
Tags:

License:

Standard YouTube License

АУУ НЕ МОЖАМ :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:

Факт е колку и да хејташ некој ако не си му љубоморен нема да му ја објавиш новата трака.

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.753
Поени од реакции
5.011
Нека се дисаат , ругаат ,ебат у газ - ако им е по мерак ..

Битно нешто да се дешава на хип-хоп/рап сценава :D

Да не биде досадно.

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.732
Поени од реакции
9.472
И самиот си бира дали класа или гнаса бобобоб

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
Јас го коментирав само вториот запис - повеќе од рапер..
Дуд целата песна е за сите против него, затоа и е така направена. Ме хејтаат на улица што не ме знаат во првиот дел, после во вториот дел ме хејтаат и моите со кои до вчера заедно растевме.

Работата е поврзана, ги повикува надвор сите што сака да се соочат со него. Ја така го сфатив, ама еден на еден. Не Легија против Тони. Него Тони против Тони.

За ова заслужува почит Зен.

Mark Renton

Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.374
Поени од реакции
4.917
Дуд целата песна е за сите против него, затоа и е така направена. Ме хејтаат на улица што не ме знаат во првиот дел, после во вториот дел ме хејтаат и моите со кои до вчера заедно растевме.

Работата е поврзана, ги повикува надвор сите што сака да се соочат со него. Ја така го сфатив, ама еден на еден. Не Легија против Тони. Него Тони против Тони.

За ова заслужува почит Зен.
Ок. Јас пак ќе кажам дека коментирав во врска со дисот.Значи другото не ме интересира.. Нема везе, секој со своето.. Само едно ќе кажам. Неможам да го поштовам Тони Зен кога плука по тие што се улица, оние што ја живеат хип хоп културата.. Јас сум тоа. А што ќе скокаат сега некој пилиштари што во кафич им го пуштаат Тони Зен, тоа е во ред. Некој што самиот се прогласи за најдобар, си го доби тоа што го заслужи. Не го гибај тоа што ми е свето. Викате револуција, а ? Или еволуција ? .. Едно само да ви е јасно, не секоја револуција или еволуција што и да било не е секогаш добра. Не ги ни знаете корените на рапот, ни која е поентата на рапот. Слушајте си шо сакате, али не го гибајте рапот. Правете што сакате али не го мешајте рапот со поп и рнб.. Едно само ме бендиса од цела песна на Зен, а тоа е - Немој да се мислиш дека само ти си рап... Слушајте си вие богатите дечиња Зен по клубови, али не глумете рапери, бидете повеќе од рапери - али во рапот не се мешајте.. Оставете го на нас, на социјалата, убо ни е вака..
Не сум достапен за да бидам цитиран...

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
Ок. Јас пак ќе кажам дека коментирав во врска со дисот.Значи другото не ме интересира.. Нема везе, секој со своето.. Само едно ќе кажам. Неможам да го поштовам Тони Зен кога плука по тие што се улица, оние што ја живеат хип хоп културата.. Јас сум тоа. А што ќе скокаат сега некој пилиштари што во кафич им го пуштаат Тони Зен, тоа е во ред. Некој што самиот се прогласи за најдобар, си го доби тоа што го заслужи. Не го гибај тоа што ми е свето. Викате револуција, а ? Или еволуција ? .. Едно само да ви е јасно, не секоја револуција или еволуција што и да било не е секогаш добра. Не ги ни знаете корените на рапот, ни која е поентата на рапот. Слушајте си шо сакате, али не го гибајте рапот. Правете што сакате али не го мешајте рапот со поп и рнб.. Едно само ме бендиса од цела песна на Зен, а тоа е - Немој да се мислиш дека само ти си рап... Слушајте си вие богатите дечиња Зен по клубови, али не глумете рапери, бидете повеќе од рапери - али во рапот не се мешајте.. Оставете го на нас, на социјалата, убо ни е вака..
Не сум достапен за да бидам цитиран...
Ти дркаш нешто појмове изгледа. Ме знаеш ли воопшто !? Или по навика тресеш од ракав !?

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.888
Поени од реакции
2.799
Да ги анализираме двете траки..​
Тони Зен се направи најголем клошар на рап сцената во Македонија(јебига,каква таква ја имаме),*ја ваѓа маската* и вика "Од сега ќе бидам ваков маската ја спуштам доле",пробува да го спушти Тонио Сан кој рече"маските е паднат и лицата ќе ви скапат,еден до друг луѓето ќе сватат,факат!,потоа,пробува да каже дека пошол на Сафари,Тонио Сан рече дека го послушал Пики Сипи,па тргнал на сафари да ги тргне сите лажни,по кого тргнал Зен?
Зен ја вметнува и владата,а Тонио сан кажува дека владините деца го отргнале од намерата да го врати рапот.Текст како ОДМАЗДА исполнет со гнев,вистина,и болка,напишан од вистински рапер неможе да го напише и еден ашљак кој се продава за пари.
Ако го слушаш немора ни да правиш,рапот е начин на моето размислување,рапот е мојот живот од тоа нема бегање. Почит

Mark Renton

Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.374
Поени од реакции
4.917
Ти дркаш нешто појмове изгледа. Ме знаеш ли воопшто !? Или по навика тресеш од ракав !?
Поправи ме каде грешам во поимите.. Од постот за тебе е наменето само - Ок. Јас пак ќе кажам дека коментирав во врска со дисот.Значи другото не ме интересира..

Член од
5 август 2007
Мислења
3.586
Поени од реакции
2.608
Продолжете со нормална дискусија, без лични навредувања. GodHateUsAll e опоменат.

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
Поправи ме каде грешам во поимите.. Од постот за тебе е наменето само - Ок. Јас пак ќе кажам дека коментирав во врска со дисот.Значи другото не ме интересира..
Па тури ентер, цитирај, од 2009та си тука и не си се научил како се реплицира. Мислев се на мене ми одговараш.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.046
Поени од реакции
45.753
Ви текиња на оние ситуации коа боље е да ќутиш ? Оваа една од нив ...

Она на РНС Тупак, ова на зенич Пупеќељавиотодмичуринќепука.

Не е работава за симпатии кон еден или друг, ниту комерцијала и некомерцијала ( ова више и изумрено е у денешно време ) нит ваков рап или онаков рап, едноставно класи се у прашање кога станува збор за едната и другата нумера.
Пак се навраќам на почетокот од мојот пост, боље да ќутеше, let it go man, deal with it.

Слепо Црево

Оџачар Грла
Член од
26 мај 2007
Мислења
1.196
Поени од реакции
223
Искрено, Зенот е 0 во споредба со Сан како рапер, неможе да му се фати за малото прсте кога станува збор за скил и остали работи поврзани со рап али што излезе опасна тракава Повеќе од рапер, излезе, нема тука што, заслужува респект у секој случај.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Влегов многу длабоко кај што не стигнал ни Мите? :pos:Со САФ најде да се споредуваш, жити се?

Мене ми се од една страна смешни и двајцата, во смисла некој филм Ист Сајд/Вест Сајд дис/биф почетоците.Понекогаш мислам дека е се договорено чисто ради забава на публиката.

РНС индиректно изеде бурек и против Слаткар во Одмазда, а Џака присутен на концертот негов (и Зен беше таму и цела Токсикологија).Од друга страна Тони Зен е тој замислен лик фенси рапер против кого самиот рапуваше во Урбана димензија и дури беше непознат.Не знам дали Три е можно да ја класифицираме во рап.Сега па со ова нешто друго испадна (лично подобар звук ми беше кај РНС).
Не одбирам страна и не знам дали можам нешто попаметно да пишам на ова, претпоставувам до вчера се дружеле и биле ок и сега вакви работи.Таков е животот.Заебан.

Kajgana Shop

На врв Bottom