Чеј бе. Во кој филм си влезен бе ти ?? Демек ти како ќе кажиш и така е ?
Ало бе човеку разбуди се малку, не си совршен..
Ај просветли ме шо е систем ? Ајде ?
Или да не го спомнуваме фактот шо си дете од Ново Лисиче и си наклонет кон таа групација..
Уствари кој кур си бе ти да кажуваш дали знам јас нешто или не ?!
Од каде знаеш дали слушам Џеј Зи, Снуп Дог или кој ти знам таму..
Просветли, галениче на мама и тато.
Иако македонскиот рап зафаќа доста мал процент од мојата животна плејлиста, ако морам да бирам, дефинитивно се наклонувам кон Токсикологија.
И иако сум локал патриот, у уметност не мешам такви ствари.
Наклонет сум кон нив зашо не ми фураат еден ист филм 10 години. Улица, гето, сивила, јаки сме, тврди сме, бетон, клупа, трева, џандари, владава е срање ние знаеме све, итн итн..
На улица сум растен, ме капираш? Знам што е и знам како е, и НЕЌАМ тоа да го слушам over and over again, зашо се бедови, и неќам да слушам музика шо ме враќа у тие бедови. Нема логика.
Елитист сум по природа и од истата причина Токсика ми прија поише, не ми го дрват курот со проблеми и колку е тешко, него едноставно го надраснале тој момент и или се лабави или се курчат дека се на врвот.. А се. Онака, дефинициски се.
Разбираш? Си иам тотално мои, субјективни причини зашо сум кон една ил друга страна наклонет. За вкус станува збор. Легија ме замара и ме поти. Тони па особено, едно ИСТО flow више 5 години фура. Добро ОКЕЈ Е, сфативме дека си брз, сфативме дека си темници мемници, може сеа нешо ново да ни кажеш? Може малце нешо различно, динамично?
Капираш? За ова можеме да си ги мериме куровите до утре, тебе ти се свиѓаат, мене не ми се свиѓаат, и Океј е брат, мене ми е јасно зашо ги сакаш, и поштуем. Али молимте не поти кур како све друго не е рап, тоа е рап. И немој да бидеш ко коњ со тоа размислувањето, дај малце објективност. Спотов на Зен е светски квалитетен, текстот е сасвим океј, муабет исто сасвим океј, битот е ебана нуклеарка. Па, мислам дека моеш и ти, ушуќ еден, да стиснеш лајк за тоа, ако за ништо друго, безразлика на која страна си наклонет.