Primera División 2011/12

Кој ќе биде шампион во сезоната 2011-12 во Примера Дивизион?

• Вкупно гласачи
    123
  • Гласањето е завршено на .
Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Зидан си ја заеба репутацијата после финалето и глупоста што ја направи со говедоно Матераци.
Инаку во друштвово го заборави за мене најкоректниот играч на сите времиња - Хавиер Занети.
И после тоа за мене Зидан остана еден од најкоректните фудбалери (ако не и најкоректен). Не дека играше у Реал, далеку од тоа. За тоа со Матераци, како што кажа дечково над мене, секој си има своја црвена линија. Штета што педерчето успеа да го испровоцира Зидан на својата последна утакмица.
Иначе за Занети, АПСОЛУТНО! Затоа и пишав “уште неколку други“, у тој момент не ми текнуеше на уште неколку играчи кои спаѓаат во оваа група.
Брат, Зидан да го упукаше гоВнарот немаше да си ја расипе репутацијата на World Class Player\Sportsman\Genius....и уште многу други позитивни додавки и придавки кои можат да го опишат....

Со неговата реакција само покажа дека секој има своја црвена линија...

П.С. Мене Кака ми спаѓа исто во голем спортсмен...
Точно и Кака, мада у последно време малку попуштил и тој со живците, ама тоа не е ништо страшно.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Читам денеска наслови низ медиуми, хрватски, српски, македонски па и по некој странски, од типот "Барселона во режија на величествениот Меси ја уништи Валенсија на Камп Ноу." :facepalm::facepalm:

А кога Роналдо ќе постигне хет трик или 4 гола тоа не се коментира така, туку со одличен, или со некој послаб збор.

Не ми е јасно зошто медиумите го деградираат Роналдо, го потценуваат и го намалуваат неговиот допринос за Реал Мадрид. Гомна новинарски.

Меси беше лош против Виљареал, против Осасуна не се виде, и секако таа лоша форма не ја пропратија со ни еден збор. А тоа да му се случеше на Роналдо, кој знае колку гомна ќе изедеа.

Веќе тоа дркање на Меси ми се гади, еве против Леверкузен во ЛШ пред некој ден гледав на РТС 1 и Меси ја додава топката на друг играч на 5 метри оддалеченост и коментаторот тоа го опишува со "генијален потег на малиот волшебник". :facepalm::facepalm:
Значи прво ти реплицирам тука оти нејќам да го потам кај вас у фан-клуб, а ова е универзалка за Примера.
Е сега второ, кај го виде тоа деградирање на Роналдо? Ајде Калимеро нема правда, не е фер тоа шо му го прават на човекот, го нема по весници.....are you fucking kidding me?
На крај краеви нели е можно луѓето (читај коментаторите) да го имаат како фаворит Меси пред Роналдо, нели едноставно повеќе да уживуаат кога го гледаат него, отколку Меси.
Дај не зезај ептен ти е смешен постот, го деградирале Роналдо оти не го употребиле за него зборот Величествен.
И за Меси ако не се пишува кога има слаба партија незнам за кој се пишува. Не дај боже да помине утакмица на која ќе нема гол или асистенција, ко хиени се собираат од сите страни да кењаат како тоа му паѓа формата.

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.606
Поени од реакции
14.446
И за Меси ако не се пишува кога има слаба партија незнам за кој се пишува. Не дај боже да помине утакмица на која ќе нема гол или асистенција, ко хиени се собираат од сите страни да кењаат како тоа му паѓа формата.
Ај да видам.

Член од
12 април 2010
Мислења
1.602
Поени од реакции
890
Солдадо и сега повеќе се нервира кога ќе изгуби од барса,отколку Карваљо и Коентрао заедно.
Иначе за Пепе што го мрчите,онаа слика е повеќе реакција на последните случувања околу Барса и Реал,отколку што го сака реал.
Мурињо коа ќе си замине Пепе и Коентрао си одат заедно во пакет со него,стандард :)

Чичко Кумплунг

деца на транзицијата
Член од
3 декември 2011
Мислења
4.194
Поени од реакции
4.400
Солдадо и сега повеќе се нервира кога ќе изгуби од барса,отколку Карваљо и Коентрао заедно.
Иначе за Пепе што го мрчите,онаа слика е повеќе реакција на последните случувања околу Барса и Реал,отколку што го сака реал.
Мурињо коа ќе си замине Пепе и Коентрао си одат заедно во пакет со него,стандард :)
Абе еден стандард :tapp:.Нема смисла ова што си го пишувал.

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Сериозно, грди неуки новинари, Роналдо ем убав, ем богат, ем славен а они го деградираат. :eek:

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
:pos::pos:

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Точно, Мурињо кај и да оди го носи Пепе со себе. Порто, Челзи, Интер...нормално дека ќе замине заедно со Мурињо. Стандард.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.986
Поени од реакции
74.058

Погледнете ги и двата жолти картони на Валерон во овие 7 сезони :)
Вчера жолтиот можеше (но и немораше) да му биде покажан на Колото.

Пред 7 години жолт картон на исцениран фаул:)

Дефинитивно играч кој ми е најомилен, не само затоа што е играч на мојот омилен странски клуб, туку затоа што отсекогаш бил фер, секогаш давач се од себе за клубот и останал верен на него :)
Иако можеше често пати да го напушти клубот, во времето кога играше и за репрезентација сепак се реши да остане онаму каде што најмногу го сакаат.
Истотака нема терен каде што не му се дава громогласен аплауз кога ја напушта играта.
Досега мислам дека само во Хихон го исврикаа, и во Виго нормално :icon_mrgr:

Нема играч како Ел Флако! :giggle:
Штета што како и секој добар играч од Депор, го снајде истата судбина, а тоа се тешките повреди.

Иначе лека полека се враќаме во Примера. Правдата се надевам ќе биде задоволена и копилињата Сарагоса и Хихонќе се вратат онаму каде што припаѓаат<3

Член од
3 август 2011
Мислења
523
Поени од реакции
105

Дефинитивно играч кој ми е најомилен, не само затоа што е играч на мојот омилен странски клуб, туку затоа што отсекогаш бил фер, секогаш давач се од себе за клубот и останал верен на него :)
Иако можеше често пати да го напушти клубот, во времето кога играше и за репрезентација сепак се реши да остане онаму каде што најмногу го сакаат.
Истотака нема терен каде што не му се дава громогласен аплауз кога ја напушта играта.

Штета што како и секој добар играч од Депор, го снајде истата судбина, а тоа се тешките повреди.

Иначе лека полека се враќаме во Примера. Правдата се надевам ќе биде задоволена и копилињата Сарагоса и Хихонќе се вратат онаму каде што припаѓаат<3
da ne go sledea povredite niz cela kariera i da igrase vo pogolem klub sigurno deneska ke se zapametese kako velikan, nemase mnogu razlika od nego i zidan vo vremeto

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967

Далеку од тоа дека не сум запознаен со Валерон како играч, уствари ИГРАЧИШТЕ....фер секогаш, спортспен...ама не сум бил толку воведен да кажам во неговата кариера....и го гледам сега видеово, се напнав максимално, ако може на еден Пепе пример или Ибрахимович....или не знам било кој друг таков играч да им се бришат картони, зошто не би можело пример и на Валерон. Дефинитивно не гледам издржаност во овие два жолти..уствари, првиот, тој пред 7 години што е, не ни можам да заклучам зошто му го доделуваат. Свашта...жално.

Член од
12 април 2010
Мислења
1.602
Поени од реакции
890
Точно, Мурињо кај и да оди го носи Пепе со себе. Порто, Челзи, Интер...нормално дека ќе замине заедно со Мурињо. Стандард.
Изгледа погрешно ме сфативте,или пак така намерно направивте да изгледа како да пепе и коентрао играле секаде каде што одел мурињо.
Муабетот ми беше дека кога мурињо иде во друг клуб,ако треба да се купуваат играчи прво си ги зема своите.
Од порто во челзи,ги однесе карваљо,фереира и слично.
Кога дојде во реал повторно го довлече карваљо.
Сега и да си замине од реал сигурен сум дека ако за во новиот клуб треба да купи дефанзивец на пример,прв ќе биде пепе на листата,втор коентрао.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Еден од поомилените играчи ми беше, во времето кога Депортиво беше тим за респект и имаше страшен тим. Максимално коректен играч и дефинитивно спаѓа во групата каде што се Раул, Дел Пиеро, Зидан и уште неколку кои се најдисциплинираните играчи од кога гледам фудбал. Секоја чест.
Играчот кој на 3/4 СП има добиено црвен картон спаѓа во најдисциплирани:LOL:

Kajgana Shop

На врв Bottom