Primera División 2011/12

Кој ќе биде шампион во сезоната 2011-12 во Примера Дивизион?

• Вкупно гласачи
    123
  • Гласањето е завршено на .

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.649
Поени од реакции
22.722
Зашто бе, претпоследниве две топ си беа. :icon_lol:
Шта се мени тиче, ни последното не беше лошо. Тоа што требаше да останат со играч помалку уште во прво полувреме, а не останаа сите го забораваат. Сите се фалат со тоа што нивните напаѓачи успеаа да му дадат 2 гола на нашиот резервен голман, во моментите кога цел тим на Барса беше опуштен затоа што имаа 3 гола предност и 2 гола постигнати на гостински терен.

Член од
22 декември 2011
Мислења
353
Поени од реакции
210
Не, ама останува фактот дека Реал го шитна Раул, икона на клубот и Негредо, Солдадо и кој ли уште не од младинска школа кои никогаш не добија вистинска анса од галактикосите на реал...тоа е тоа грдо кај вашиот клуб...со пари убавина не се купува, мое мислење !!!
Прво, не навивам за Реал, ама стално ме иритирале тие сфаќања, демек ако играчите се купени, тогаш помал е успехот или помалце вредат него ако се од младинска школа. Ова е професионален фудбал во период на глобализација, така да нема никаков срам од тоа да се купуваат/продаваат играчи, напротив ако носи подобар квалитет се разбира. Што беше случајот со Реал. Го шитнале Раул, Солдадо и Негредо? Па кој со грам памет ќе го држи Раул во залез на кариера, и играчи од типот на Солдадо и Негредо, наместо да земе играчи како Роналдо, Бензема, Кака, Ди Марија, Озил... Мислиш дека Реал со Солдадо, Негредо и компанија што сега играат по второразредни тимови низ шпанија и европа, ќе беше подобар него Реал со купениве ѕвезди?

Муабетот ми беше за тукашните фанови на Барселона што така се удараат у гради дека имале незнам колку деца од младинска школа. Да осеќам некоја гордост пошто е дете од мој град или околина или барем нација разбирам. Ама што ме интересира мене дали е Бускец или Јаја Туре, кога и двајцата немаат буквално никаква допирна точка со мене. Ме интересира само кој е подобар за тимот, не од каде потекнува. Тоа се класични фрази и фикции. Поготово од навивачите на Барселона. Да не праиме муабет дека се лицемерни до бесвест пошто и они потрошија стотици миљони на Дани Алвес, Виља, Абидал, Фабрегас, тој грдиот чилеанец напред како се викаше не ми текнува, па уназад Ибра, Чагренски итн.

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
Најдобри, други планети, ванземаљци, титулата не кажува кој е најдобар туку пичичи, па три најдобри тима да се споеле неможеле да ги победат.......и се така до наредната гостинска утакмица.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
^^Има и те како врска факторот домашни играчи поготово во дерби дуелите на овие два тима што ги гледавме во минатото. :) Глеј како реагира Касиљас кога ќе прими гол, врие од бес, а Карваљо се смее истата вечер кога дава интервју. Не е желбата иста сепак. Личност на пример ко Карваљо (ќе го земам еве за пример) и да доживее пораз од 10-0 од Барса, му е гајле, ќе си земе плата, ќе се врати во Португалија за година деве и никому ништо. Битно зел пари.
А Икер е мадридско дете, реметот што го трпел ко помал некогаш го трпи и сега кога е еден од учесниците, од мал е во клубот, го сака и за Реал би играл и за без пари. Еве да ги тргнеме Реал и Барса и нивните играчи настрана, види ги Дел Пиеро, Гигс, Џерард, Тери, Занети... животот би си го дале за своите клубови а не па да трчаат без прекин 90 минути за победа.

Дури и фановите на Реал на форумов што се тажат по Гарсија, Мата, Солдадо итн па камоли да дискутираме за важноста. Фалеше/фали мадридскиот дух во екипата. А и нема везе што фановиве тука не се каталонци па не требало да се гордеат, навистина не гледам што е толку битно тоа. :)

П.С. Тоа дека си трошат, си трошат, никој не негира.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Абе не мора ама друго е, знаеш што сакам да кажам. Па и вие самите се` до петто колено им пцуевте на Португалците што ви се во тим пред некој месец.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Шта се мени тиче, ни последното не беше лошо. Тоа што требаше да останат со играч помалку уште во прво полувреме, а не останаа сите го забораваат. Сите се фалат со тоа што нивните напаѓачи успеаа да му дадат 2 гола на нашиот резервен голман, во моментите кога цел тим на Барса беше опуштен затоа што имаа 3 гола предност и 2 гола постигнати на гостински терен.
Леле ка ќе слушнем ваков глуп муабет, ќе се изразим малку вулгарно, АМА МИ СЕ СЕРЕ!!!
На вашиот РЕЗЕРВЕН голман, кој можеби моментално е за една класа подобар од вашиот ПРВ голман, кој им се врати на старите навики, грешките на секоја утакмица. Мислим дека ви стана јасно зошто е КАСИЉАС број 1, а не Валдес. Го напраевте голманиште, а еве го почна пак кретенот со неговите испади.
Второ, муабетов со опуштањево...:гомце: Па и Барса даде 2 гола зошто Реал беше опуштен, мислеа дека сигурно ќе пројдат. Е ваков ти е муабетов..

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Ахам, најмногу беа опуштени кога Реал израмни на 2-2, пошто имале 2 гола на гости они... :icon_lol:

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.606
Поени од реакции
14.446
Него, видете интересна ситуација на табелата, разликата помеѓу Виљареал кој е на 17то место, и Билбао кој е на 4то место, е само 7 бода. :)

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Пред две године, Виљареал - Реал, имаше една слична ситуација на оваа кога Реал направи фантастична акција и даде гол од акцијата (не сум сигурен). Ај ако може да го најде некој клипот нека го постира овде или у Фан клуб: Реал :)

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Еден од поомилените играчи ми беше, во времето кога Депортиво беше тим за респект и имаше страшен тим. Максимално коректен играч и дефинитивно спаѓа во групата каде што се Раул, Дел Пиеро, Зидан и уште неколку кои се најдисциплинираните играчи од кога гледам фудбал. Секоја чест.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Еден од поомилените играчи ми беше, во времето кога Депортиво беше тим за респект и имаше страшен тим. Максимално коректен играч и дефинитивно спаѓа во групата каде што се Раул, Дел Пиеро, Зидан и уште неколку кои се најдисциплинираните играчи од кога гледам фудбал. Секоја чест.
Зидан си ја заеба репутацијата после финалето и глупоста што ја направи со говедоно Матераци.
Инаку во друштвово го заборави за мене најкоректниот играч на сите времиња - Хавиер Занети.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Зидан си ја заеба репутацијата после финалето и глупоста што ја направи со говедоно Матераци.
Инаку во друштвово го заборави за мене најкоректниот играч на сите времиња - Хавиер Занети.
Брат, Зидан да го упукаше гоВнарот немаше да си ја расипе репутацијата на World Class Player\Sportsman\Genius....и уште многу други позитивни додавки и придавки кои можат да го опишат....

Со неговата реакција само покажа дека секој има своја црвена линија...

П.С. Мене Кака ми спаѓа исто во голем спортсмен...

Kajgana Shop

На врв Bottom