Авто огласи (интересни возила за продажба)

Член од
30 јануари 2012
Мислења
56
Поени од реакции
54
ако сака некој 123-ка оваа на огласов лично ја знам http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=272090, дечкото комплет ја среди, километражата е голема ама овие тераат и до милјон, лошо е само што е со 4 брзини. Инаку ја дава за 1200 евра

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Хахаха меракот е да ја возиш ... бтв што ќе кажеш за зелениов?
Убо е среден, се гледа дека домаќин го чувал/возел... позачуван е од мојот (кај мене седиштето лево е малку подскинато), инаку од сликата можам да видам дека е фарбан. Е сеа која е причината... треба да се провери.

ако сака некој 123-ка оваа на огласов лично ја знам http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=272090, дечкото комплет ја среди, километражата е голема ама овие тераат и до милјон, лошо е само што е со 4 брзини. Инаку ја дава за 1200 евра
Се менва мењач ако има желба... мада и со 4 е добар. Долги се брзините, 4-та околу 80 се клава.
Вака не изгледа лошо, мада требало да клај појќе слики... една слика + сликана в темница.

Член од
30 јануари 2012
Мислења
56
Поени од реакции
54
и јас му викам да го среди огласот, сепак окото купува.

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Карбонот внатре е накнадно ставен или така е фабрички?
SIg e fabricki, mi se dopadna sto ima fr oprema + dizelce so 130 konja + mala kilometraza i od kaj nas e izgleda kupeno
na oglasi isto ili pomalo godiste ima obicni ibizi za istata cena ... a ovaa e bombonce za mlad covek

Член од
23 март 2011
Мислења
626
Поени од реакции
323
Кола за десет илјади и нешто, наместо да се замараш со Хјундаија, Крузови, Киа Рио и сл...

http://www.pazar3.mk/Listing/Detail/Index/643742?searchID=6335529&Idx=7&fb_source=message
Аха,добар си...коа ќе биде како риото,јави ми се,ќе те частам што сакаш...
п.с РИОТО го зимам на ново за 10 350 евра...а ова е поскапо...

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Аха,добар си...коа ќе биде како риото,јави ми се,ќе те частам што сакаш...
п.с РИОТО го зимам на ново за 10 350 евра...а ова е поскапо...
Ух, со здравје да си го возиш Риото, добра кола е (мада јас би одел на Фиеста), но немој да го споредуваш со Леонов, смешно е. Било ново, а овој има поминато едвај 16,000 км па е демек “половњак“.

Единствен проблем е што продавачот е најверојатно приватно лице, па не можеш да го плаќаш на лизинг или со некој поволен кредит, туку мора да му ја платиш целата цена наеднаш.

Член од
23 март 2011
Мислења
626
Поени од реакции
323
Ух, со здравје да си го возиш Риото, добра кола е (мада јас би одел на Фиеста), но немој да го споредуваш со Леонов, смешно е. Било ново, а овој има поминато едвај 16,000 км па е демек “половњак“.

Единствен проблем е што продавачот е најверојатно приватно лице, па не можеш да го плаќаш на лизинг или со некој поволен кредит, туку мора да му ја платиш целата цена наеднаш.
отвори опрема на риото и на ова и ќе видиш разлика... сепак поново е подобро..а и не е само опремата,и дополнителните системи што ги има се повеќе од важни...

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
отвори опрема на риото и на ова и ќе видиш разлика... сепак поново е подобро..а и не е само опремата,и дополнителните системи што ги има се повеќе од важни...
Прво, не е само опремата битна кај колата. Види мотор, види менувач, види возни својства, види големина (и со тоа пространост) на крај...

Второ, што тоа од опрема му фали на Леонот?

Член од
23 март 2011
Мислења
626
Поени од реакции
323
Прво, не е само опремата битна кај колата. Види мотор, види менувач, види возни својства, види големина (и со тоа пространост) на крај...

Второ, што тоа од опрема му фали на Леонот?
ти реков отвори и ќе видиш
еве ти линк
http://kiamotors.com.mk/cenovnici/rio.pdf
иначе мотор - 1.2,6 степенски менувач,големина ете ти на линкот види и сам....
на леонот му фалат многу работи (според мене) зашто јас сакам на пример кола со повеќе електрика

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
ти реков отвори и ќе видиш
еве ти линк
http://kiamotors.com.mk/cenovnici/rio.pdf
иначе мотор - 1.2,6 степенски менувач,големина ете ти на линкот види и сам....
на леонот му фалат многу работи (според мене) зашто јас сакам на пример кола со повеќе електрика
Океј, пак...

Прво, 6-степенски менувач кај 1.2 моторот? Ја имаш ли ти воопшто возено/видено колата? Јас, додуша, ја немам, но во проспектот јасно гледам (а и логично е) - пишува 5 брзини кај 1.2.
Второ, најди нешто на списокот што Леонот го нема... Не знам, ЛЦД дисплеј за бројачот на вртежи можеби?

ПС. Да не зборуваме што воопшто споредуваш атмосферски 1.2 со 85 КС со турбо 1.4 мотор со 125 КС.

Член од
23 март 2011
Мислења
626
Поени од реакции
323
Океј, пак...

Прво, 6-степенски менувач кај 1.2 моторот? Ја имаш ли ти воопшто возено/видено колата? Јас, додуша, ја немам, но во проспектот јасно гледам (а и логично е) - пишува 5 брзини кај 1.2.
Второ, најди нешто на списокот што Леонот го нема... Не знам, ЛЦД дисплеј за бројачот на вртежи можеби?

ПС. Да не зборуваме што воопшто споредуваш атмосферски 1.2 со 85 КС со турбо 1.4 мотор со 125 КС.
Побарај моја тема за колата,пишува дека иам направено пробно возење,значи знам дека има 6 степенски менувач...иначе не е до тоа....што има сеатот ? што е посебно за него ?

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Побарај моја тема за колата,пишува дека иам направено пробно возење,значи знам дека има 6 степенски менувач...иначе не е до тоа....што има сеатот ? што е посебно за него ?
Па зошто тогаш во нивниот проспект пишува
Рачен 6-степени (5 степени кај 1,2 D-CVVT)
Твоето Рио е 1,2 D-CVVT. Еве и овде
http://www.parkers.co.uk/cars/reviews/facts-and-figures/kia/rio/hatchback-2011/53317/

А, Сеатот... па, ти пишува во огласот - најди што нема. Не знам, кожни седишта, на пример, нема? Не гледам електрика на задни прозори... и тоа би било тоа.

Член од
23 март 2011
Мислења
626
Поени од реакции
323
Па зошто тогаш во нивниот проспект пишува
Твоето Рио е 1,2 D-CVVT. Еве и овде
http://www.parkers.co.uk/cars/reviews/facts-and-figures/kia/rio/hatchback-2011/53317/

А, Сеатот... па, ти пишува во огласот - најди што нема. Не знам, кожни седишта, на пример, нема? Не гледам електрика на задни прозори... и тоа би било тоа.
нема везе,туку што нуди сеатот...мењач и волан со кожа... ABS,TCS......
еве ти па риото што нуди ... ESC (ABS+EBD+TCS+BAS+HAC+VSM)
и уште нешто
Опрема LX
- 6xAirbag (возачки, совозачки, странични, завеси)
- потпирачи за глава подесиви
- ESP(ABS+EBD+TCS+HAC+VSM)
по висина напред
- RDS+CDP+MP3+USB+AUX
- потпирачи за глава подесиви
- 4 звучника и антена
по висина назад
- серво волан подесив по висина и длабочина
- заштита од страничен удар
- аудио команди на волан
- сигурносна брава на задните врати
- централно заклучување со далечинско и аларм