Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .
Член од
13 август 2009
Мислења
9.543
Поени од реакции
5.772
Какви идиоти, човече! Можат книга да напишат за тоа, како да уништиш тим за нецели две сезони. Ја не ни знаев дека е можно, додека не се случи ова што се случува сега. Гледано во ретроспектива (која е малце заматена ради тоа што изгубивме 3-0 од FUCKING БОЛОЊА), ја направивме секоја можна грешка која што можеше да се направи, од освојувањето на тројната.
Ваква сезона до сега сме немале, вакви понижувања сме немале. Милан кога имаше криза заврши на 5то место (ако добро памтам) и не беше ни полу-лош ко што сме ние сега. Јувентус завршуваше 7ми , ама они доаѓаа од успеси, како 3мо место во Италија. Ние идеме накај другиот дел од табелата. А, кога ќе ми текне дека идат натпревари со Наполи, ЈУвентус, Удинезе.

Да ви обратам пажња само на една изјава од нашиот драг претседател
"We keep talking about a project, which makes me think of someone talking to you about something which will happen who knows when... What project? We live football every week with all of the passion, the fear, the pain and the joy. So talking about a project is always a bit annoying"
Незнам дали се зеза или вистина го мисли тоа, али како и да е реалноста му дава до знаење дека комплетно греши со пристапот овие две години.
Неќам да го продаде клубот (зошто тогаш ќе отидеме под стечај, со оглед на тоа колку профитабилни сме), ама for the love of god нека стаи некој друг да ги носи главните одлуки во тимов или нека земе тренер на кој што ќе му ја даде таа слобода. За нафта не се сомневам дека го бива, ама за фудбал многу се сомневам.

Не гледам тренер што сега би не земал и би не направил подобри. Едино Капело, ама и он и други незнам колку ќе сакаат да си ја стават репутацијата под ризик за ваков Интер.
На лето ако сакаме да донесеме некој, Пеп, Спалети и слични напаѓачки тренери, ќе мора и огромни пари да се фрлат за одбраната и средината, или ќе завршиме како годинава. Комплетно поинаков вид на играчи би ни трбале за таму од овие што сега ги имаме.
Камбијасо и Занети заедно ко двојка во средина, по илјадити пат повторено, никогаш веќе заедно. Катастрофа беа денеска, посебно Камбијасо. Го уништуваат кога има многу простор за покривање. Пресинг, му требаат и на него и на Занети 10 минути дури да стигнат до играч. И зашто го свиркаат толку Форлан. Не е он крив што од цела кариера како централен напаѓач, сега на Интер им текна крило да го прават.

И мамето на ЕВН, неможам да се снајдам до дома да си дојдам, влезот од зградата ќе си го утнев. :mad:
Он: Штета, озбилно, многу го почитувам Форлан, но Раниери, скроз му ја има згрешено позицијата. Со новиот тренер, сигурно ќе се препороди.

Оф: Али комитетите на СДСМ и ВМРО топ осветелени, важно. Ние ќе се тепаме по улици.

Sky*

Не биди коцкест.
Член од
12 август 2011
Мислења
5.653
Поени од реакции
7.300
Фил ајви мене ми стегнал еден лајк, а во еден момент си помислив нема да стегне лајк. :pos:

Член од
23 август 2010
Мислења
39.419
Поени од реакции
114.011
Декоооооо братееееееееееееееееее па ти си се вратил бе. :D
Дај кажи што те заеба на спортска и колку пари изгуби додека те немаше на форумов, батали ги овие што зборат за управа, играчи, кризи... :D

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Декоооооо братееееееееееееееееее па ти си се вратил бе. :D
Дај кажи што те заеба на спортска и колку пари изгуби додека те немаше на форумов, батали ги овие што зборат за управа, играчи, кризи... :D

Најсвежо , Интер вечерва да даат барем ГОЛ :D

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.761
Поени од реакции
6.541
Уште утре сакам да добие отказ Раниери,али бидејки играме во среда ЛШ незнам тоа колку ке влијае кај играчите ! Познавајки го Морати мислам дека се уште нема да му даде отказ,ваљда ке му даде уште некоја шанса да си го спаси образот!

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.981
Поени од реакции
45.297
Па нели знаеше дека ова ќе е проблем бидејќи Милито не беше дел од тимов ? Ова уште од вчера се знаеше.

И после не фаќаш ...
Класичен нуб.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.320
Поени од реакции
15.572
Ај што мрчите сите за играчите и тренерот, али највеќе ме нервира тоа што никој не спомна дека покажавме карактер.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.419
Поени од реакции
114.011
хаахахахахаха зашо играш такви бедни игри бе. Иначе ја вчера го достигнав врвот на баксузизмот, ме испоеба Вердаско, го играм над 3.5 да тепа он точно 3, thumbs up за него племето да му го ебам.

Оф топик: Фиго доаѓај побрзо!

Член од
10 август 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
7.811
Да да, во право се, сигурно после тоа што ќе го видат и чујат играчите нареден меч ќе бидат препородени и до крајот на сезоната само победи ќе наредат.

Дефиниција за фан на Интер во Италија, кога се први, 12ти играч со одредени исклучоци ко оние што го укопаа Кварезма, кога не се први еден од најголемите противници на Интер и 12ти играч за противникот. Секогаш било така, само пак ќе кажам, не се они исклучок, и другите се такви само бидејќи сум ги следам стриктно Интер доволно сум кадарен да оформам мислење за '' нашиве ''.

Имаат да учат и учат и учат и учат и учат од енглезите и ред други, освен за правење на кореографии за ништо друго не ги бива. Чим на Пандев лани у 4то коло се по список му ебеа а тепаа 4-0 што повеќе да се очекува од ваквите ?

А Бергоми вели дека се у право зашто е жабар и го има оној грд менталитет у него, никој не вели дека не треба да се изразува незадоволство ама за тоа постојат многу други начини а не да се пцуе по све што дише а е дел од тимов ( освен Занети ). Кога ради истото трпи тимот и играчите, и играат дополнително лошо и саму им одмагаат а уз пут му помагаат на противникот, ондак ја лично не гледам оправдување за тој нивни малоумен однос.
А што има лошо во тоа што си изразуваат колку се незадоволни од тоа што го виделе. Освен ако не мислиш на свиркање на играчи без потреба (како денес Форлан и пред некое време Алварез) за што се слагам. Ама за другото, не е баш дека не е заслужено.

Тие луѓе што идат таму плаќаат пари, за да гледаат натпревар во кој тимот што им е симпатичен победува. Си плаќаат за услуга, за забава. Голем дел од тие луѓе не се баш имотно добро обезбедени и се утепувааат цела недела од работа за еден ден во нејзе да идат и да се релаксираат со тоа што некој тим со кој се идентификуваат победува. Тоа е услугата што ја очекуваат и тоа е услугата што овие забавувачи (да фудбалерите се забавувачи, на кој некој им плаќа за да ги гледа) треба барем да изгледа дека им ја обезбедуваат. Кога губиш од 3те од 4те послено пласирани тимови за неколку недели, тоа не е услугата што тие луѓе ја бараат.
А и плус треба и малце и притисок да осетат и овие неедуцирани егоманијакални створења што земаат и по 3 и повеќе милиони евра годишно затоа што некој сака да ги гледа како трчаат на терен. Професионалци се, ова им е работа. Не прашува ли нас, тебе мене и милиони луѓе, кога некој шеф ќе ни се испонаша, зашто го болело глава од сабајле или жената не му давала?
Како што кога ќе одиш во кино и ќе ти го пуштат The tourist или Braidsmaids (како и да се пишува) или ќе идеш на концерт на омилена група, по 4 саата предгрупи, ќе ти свири бендот само пола саат, ти можеш да искажеш незадоволство, така и луѓево на Меаца можат. А и плус јужњаци се, во менталитет им е тоа.

И играчите и Морати можат да се лутат колку сакаат, ама не се во право. Они може да работат за благодарност колку сакаат, ама така сами си се заебале. И тоа треба да го знаат кога работат нешто во јавна сфера. Илјадници луѓе секојдневно прават далеку побитни работи за секој од нас, па никој на нив не ми искажува благодарност за ништо.

Kajgana Shop

На врв Bottom