Авто новости

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Dacia-kupi ja, pa placi ja
Се велеше едно време.... не е појќе така, дефинитивно.

Однадвор не е лош дизајнот ама внатре е тапа како дизајн така и квалитет на материјали
За дизајн внатре не коментирам. За матерјалите што се користат: повози се во Фиат Пунто/Линеа, Опел Корса/Мерива... пластиката е ефтина секаде.

Фелиција нечини така?
Не, ама е 20 години стар модел.

дачијата ЗА ТИЕ пари е сосем ок .за 9.500 евра, такво теренче друго НЕМА!!
Реално гледано.

Искрено мене ми изгледа добро јас ги преферирам пониско буџетниве возила , но за 16к евра фул опремена, 4х4 и со дизел мотор (бар толку беше кога гледав ценовник кога почна да се продава во македонија) јас мислам дека е вреди :)
Го возев на тест 1.5 dCI, сосема солиден е. Башка имаат попусти и изведби со 4 х 4 (со полукожни седишта и така нешто ситници помалце од типот на хромирани ретровизори и рачки шо според мене се непотребни) и солидно опремен дастер со 4х4 + клима, алу бандаши, носачи, радио ЦД и некои други тракатанци идеше некоја интересна цена од околу 13.000 евра.

Член од
12 декември 2011
Мислења
175
Поени од реакции
25
надворешен дизај прилично добар за дачија , внатре и не толку добро, перформанси така така.
според мене не се исплати верзијата со погон на 4 тркала сепак 17000 евра е многу за дачија. а основниот модел нема логика што ке ти е џип со погон на 2 тркала:cuc:

Член од
25 февруари 2010
Мислења
1.158
Поени од реакции
879
..што ке ти е џип со погон на 2 тркала:cuc:
прво-џип (jeep) е марка на теренци..
второ-ова возило како и многу други налик него, не е ни предвиден за offroad возење, далеку од тоа.реков погоре, ако ти треба offroad тогаш земи си лада нива, за наши услови-идеална.
трето-се сложувам со твојата констатација за 17.000 евра, за една дачија е многу, но за 9000 и нешто евра колку што кошта основната верзија е премија.
поздрав

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
трето-се сложувам со твојата констатација за 17.000 евра, за една дачија е многу, но за 9000 и нешто евра колку што кошта основната верзија е премија.
поздрав
Aбе ме читате дека за 13.000 евра го имате возилцето со клима, бандажи, дизел и 4х4? Остајте тој ценовникот, шо сте се фатиле ко пијани за плот...

Член од
12 декември 2011
Мислења
175
Поени од реакции
25
прво-џип (jeep) е марка на теренци..
второ-ова возило како и многу други налик него, не е ни предвиден за offroad возење, далеку од тоа.реков погоре, ако ти треба offroad тогаш земи си лада нива, за наши услови-идеална.
поздрав
дечко ја не сум будала па да незнам што е џип ама колку што знам јас не само јас туку и поголем дел од народов за теренско возило го употребува терминот ЏИП.
да да те разбирам кога викаш дека не е намент за offroad возење ,ама според мене немаат логика таквите возила.
а да за 9000 евра се исплати т.е од сите возила на пазаров можеби најмногу се испалти

koskar

Џон Клиз
Член од
27 август 2005
Мислења
566
Поени од реакции
360
кај таквите коли (ефтини), ме нервираат ситни детаљи; башка ефтините пластики.
читав на б92 лани дека на дастерот кога ќе прснеш вода на шофершајбна - брисачите не се уклучуваат сами!? она, нели, 2-3 пати. мислам не е тоа голема работа и не е проблем да се вклучат брисачите со рака, ама хелоу! 21 век е...
и југо ја има таа опција...

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Штом М5 е 40/50.000 евра, рачувај ова минимум 100.000 евра. :D
Е што убаво би било доколу е така. :)

Шала на страна, цената на новава М5-ка во Германија е точно 102 800 евра. На новава М6-ка и е точно 123 600 евра, а на новата М3-ка која сеуште не е излезена се очекува да биде околу 75 000 евра.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
читав на б92 лани дека на дастерот кога ќе прснеш вода на шофершајбна - брисачите не се уклучуваат сами!? она, нели, 2-3 пати. мислам не е тоа голема работа и не е проблем да се вклучат брисачите со рака, ама хелоу! 21 век е...
и југо ја има таа опција...
И ова тебе ти е пресудно и ако имаш 10.000 евра за кола само заради тоа нема да земиш дастер... :facepalm:

koskar

Џон Клиз
Член од
27 август 2005
Мислења
566
Поени од реакции
360
И ова тебе ти е пресудно и ако имаш 10.000 евра за кола само заради тоа нема да земиш дастер... :facepalm:
не, не... само кажав што ме нервира. се работи за тоа како дачија гледа на работите и колку е визионерски колективниот ментален склоп во дачија.
ако имам само 10.000 за кола ќе земам друго нешто, не дастер и не поради брисачите. ако ми треба SUV - не знам. стварно не знам, веројатно пак не би земал дастер...

разбирам да не се луксузираш, ама без претерување...
прскалка за шофершајбна која автомаски не ги вклучува брисачите е, како да кажам...
како во име на „штедња“ што не се ставало мерач за гориво во трабант...
како да штикаш АДСЛ со дајал-ап брзини.....
--- надополнето: 14 февруари 2012 во 22:44 ---
Второто е релативно точно само што моделите на Дачиа се еден вид пилот проекти и тестирање на опрема која подоцна би се употребувала во Рено.
значи тој што ќе купи дачија, станува бета тестер за свои пари (релативно мали, ама сепак пари)

Член од
29 септември 2011
Мислења
94
Поени од реакции
11
Според некоја логика ако се претставништво треба да имаат барем еден модел на АБТ?! Имаат ли некој модел освен А5ката на Жика од 2004та ?
izgleda ne me razbra dobro...Pretstavnistvoto e zemeno vo januari ovaaa godina i objektot kade sto ke se naoga e vo gradba, a inace gazdata sega pravi golf 6 abt :)

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Аееее што направи ти сензор за дожд стандард опрема мора да биде, ај да речеше аирбег, абс ...

Kajgana Shop

На врв Bottom